Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Medicul Burnei: Am adus economii de milioane de euro CNAS și românilor operați

Ziarul de Vrancea
28 aug 2017 606 vizualizări

Declarația a fost făcută după ce instanța a decis că poate profesa din nou

Medicul Gheorghe Burnei declară, după ce instanța a decis că poate profesa din nou, că nu a condiționat niciodată actul medical, că banii lăsați de pacienți fără știrea sa erau folosiți pentru a cumpăra mâncare cadrelor medicale care îi erau alături la operații și că, prin decizia de a rămâne în țară și a opera a adus economii Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate, dar și românilor care altfel ar fi fost nevoiți să achite o parte din costul intervențiilor făcute în străinătate.

"Nu am condiționat niciodată actul medical. Am refuzat constant ceea ce toți pacienții și rudele acestora oferă în toate spitalele din țară. Dacă aceștia au lăsat bani din proprie inițiativă, deseori și fără știrea mea, i-am folosit pentru a cumpăra mâncare pentru cadrele medicale, care stăteau alături de mine în operații, peste program. În mod normal eu trebuia să fiu activ de la 8 la 13 în fiecare zi...pe când eu eram zilnic prezent la spital de la 6-7 dimineață până la puțin ora 17:00, deseori până la miezul nopții. Trebuia să fac în jur de 15 consultații și 1-2 operații pe săptămână, iar eu îmi făceam norma lunea. Nu am făcut medicină pentru bani și nu am cerut niciodată nimic de la nimeni. Ortopedia este viața mea!", spune medicul. El povestește că ultimele 8 luni au fost un coșmar..."pentru că totul este ireal de nedrept". "Însă chiar și în aceste momente de grea încercare, să știți că nu regret decizia de a rămâne în țara mea și de a-mi aduce contribuția salvând mii de copii și aducând economii de milioane de euro Casei de Asigurări de Sănătate și românilor operați, care altfel ar fi trebuit să plătească o parte din costurile cu spitalele din străinătate", susține Gheorghe Burnei. El consideră că decizia prin care i s-a permis să profeseze din nou în spitale de stat este o primă dovadă că adevărul iese la iveală.

Gheorghe Burnei, acuzat de mai multe fapte de luare de mită, s-ar putea întoarce la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Capitală, după ce Tribunalul București a decis, vineri, că acesta va putea profesa din nou în orice unitate medicală de stat. Hotărârea nu este însă definitivă.

În 2016, Inspecția Judiciară a clasat 4.410 plângeri la adresa judecătorilor

Inspecția Judiciară a clasat anul trecut 4.410 plângeri ale cetățenilor la adresa judecătorilor și 1.815 plângeri față de soluțiile magistraților, datele regăsindu-se într-un raport de audit extern făcut public luni și care urmează să fie analizat miercuri de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Din raportul de audit realizat de Deloitte Audit rezultă că Inspecția Judiciară a clasat în 2016 4410 plângeri ale justițiabililor față de soluțiile judecătorilor. "Față de acest aspect, inspectorii au constatat că rezoluția de casare nu a fost întocmită în 10 zile de la data finalizării verificărilor în toate cazurile", se mai arată în raport. În plus, "în procedură nu este specificat un termen limită de întocmire a notelor privind analiza lucrărilor mai vechi de 2 luni de la data înregistrării". Inspecția judiciară pentru Procurori a dat anul trecut 1.815 rezoluții de clasare față de plângerile cetățenilor la soluțiile date de procurori. IJ pentru Judecători a efectuat în anul 2016 12 controale vizând monitorizarea situației privind respectarea termenelor de redactare a hotărârilor judecătorești, monitorizarea dosarelor de mare corupție existente pe rolul curților de apel și a instanței supreme și continuarea monitorizării dosarelor cu o vechime mai mare de 10 ani. Verificarea arată că "procedura operațională privind elaborarea planului de activitate și efectuarea controalelor de către Inspecția Judiciară este sintetică", se arată în raport. O altă deficiență arată că, deși procedura specifică faptul că ordinul privind activitatea de control trebie comunicat către CSM și titularii acțiunilor disciplinare, aceasta se comunica doar CSM nu și către titular. O altă neregulă constatată de audit arată că raportul final al IJ privind un magistrat trebuie publicat pe site, însă acest lucru se întâmplă doar în cazul rapoartelor care sunt de interes public.

Dumitru Dragomir, despre dosarul cu RCS-RDS: O să mă omoare!

Fostul președinte al LPF Dumitru Dragomir a declarat, ieri, că se simte hărțuit după ce a fost trimis în judecată de DNA într-un al treilea dosar penal, în care e acuzat de luare de mită și complicitate la spălare de bani. "Mă lasă ăștia pe mine în pace? Dacă am scăpat achitat din două dosare DNA, vă dați seama ce e pe capul meu, ce premiu s-a pus pe capul meu? Bineînțeles că mă simt hărțuit. Dacă dau de judecători cinstiți, voi fi achitat, dacă dau de judecători care fac parte din câmpul tactic, o să mă nenorocească, o să mă curăț. Și așa am o vârstă...O să mă omoare. Să mă omoare, asta e viața! Am trăit destul. Să mă curețe, ce să mai! Nici câinii turbați nu sunt ca ăștia. Nu au nicio probă, nimic, fac dosare peste dosare să trimită oameni nevinovați la pușcărie. Ne mâncăm aici, în interiorul țării precum câinii și nu facem nimic. Ne pleacă tineretul tot din țară, Nimeni nu se ocupă de tineretul țării, suntem slugile Europei. Așa perioadă nefastă nu a fost în România în ultimii o sută de ani. Da eu sunt optimist, pentru că am viitorul în cocoașă", a declarat Dragomir, la Pro X (Sport.ro).

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir și fostul director al RCS - RDS SA Ioan Bendei au fost trimiși în judecată sub control judiciar pentru luare de mită și complicitate la spălare de bani și respectiv dare de mită și complicitate la spălare de bani. Potrivit DNA, Dumitru Dragomir a pretins 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la Ioan Bendei, “în scopul atât de a îndeplini, cât și de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum și de a îndeplini acte contrare acestora”.

Marian Vanghelie contestă controlul judiciar: Am tuse

Fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie a arătat ieri, la Curtea de Apel București, unde a cerut modificarea controlului judiciar în dosarul în care este judecat pentru luare de mită, că dorește să plece din țară pentru a se trata de tusea generată de "refluxul alimentar" provocat de stres. Fostul edil a afirmat, ironic, că este un pericol public de doi ani și a criticat condițiile controlului judiciar. "Ei încă demonstrează că sunt statul. Știți, eu sunt un mare pericol public. Va rog să stați la depărtare de mine că o să aveți o mare problemă. De doi ani de zile sunt un mare pericol public. A trebuit să fac arest și, dintr-o dată, noi românii am devenit un pericol public", a arătat Vanghelie înainte de proces. El a mai precizat că dorește să plece din țară pentru a se trata de "reflux alimentar". "Am de 15 ani probleme de sănătate. Vedeți tusea asta? Este pe fond de stres un reflux alimentar. Am fost la mai mulți specialiști din Italia de-a lungul timpului....După ce te duci un pic la arest, îți dai seama că libertatea și sănătatea este cea mai importantă. Greutățile în viață ne aduc cu picioarele pe pământ. Oriunde aș merge să mă tratez, chiar și în România, dar știu lucrurile din România", a completat Vanghelie.

Curtea de Apel București a amânat pentru 1 septembrie judecarea contestației fostului primar, pe motiv că avocatul acestuia este plecat în concediu.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în iulie 2015, pentru nouă fapte de luare de mită și abuz în serviciu și șapte fapte de spălare de bani, care ar fi fost comise când era primar al Sectorului 5. În condițiile în care costurile reale de execuție a lucrărilor, și implicit valoarea efectivă a acestor lucrări, ar fi fost de cel mult 60 la sută din valoarea contractelor, prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5 prin activitatea infracțională a lui Marian Vanghelie a fost estimat de anchetatori la 295.207.000 de lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.