Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: George Simion s-a făcut de râs printre extremiștii din Europa

Ziarul de Vrancea
2 feb 2022 977 vizualizări

Liderul AUR a fost dat afară de la conferința suveraniștilor de la Madrid, unde a încercat să intre neinvitat n el a povestit pe Twitter că a participat la eveniment și a semnat declarația comună a extremiștilor n acum, susține că altcineva a scris pe rețeaua de socializare

Co-președintele AUR, George Simion, a fost dat afară de la conferința suveraniștilor de la Madrid, organizată la sfârșitul săptămânii, deoarece nu a fost invitat la eveniment, a declarat pentru site-ul G4Media.ro un purtător de cuvânt al partidului VOX, din Spania, care a organizat conferința. Reprezentanții VOX (extrema dreaptă) s-au declarați “șocați” de comportamentul lui Simion, acuzat că a mințit într-o serie de postări pe Twitter în care a susținut că reprezintă România alături de PNȚCD la summit-ul suveraniștilor.

George Simion a susținut într-o serie de postări pe Twitter că reprezintă România la conferința suveraniștilor de la Madrid, alături de PNȚCD, însă afirmațiile sale au fost vehement dezmințite de organizatori. Simion a reușit să facă totuși o poză cu unul din liderii VOX, europarlamentarul Jorge Buxade, în holul Hotelului Plaza de Espagna Design, unde se ținea conferința, pe care a și postat-o sâmbătă pe Twitter. “Îl felicit pe amicul meu Jorge Buxade și partidul VOX pentru organizarea summit-ului de la Madrid. Am semnat declarația comună pentru viitorul Europei ca o uniune de națiuni suverane. Sper să ne întâlnim din nou la București la jumătatea lui Februarie”, a scris el.

“Domnul Simion nu a fost invitat la summit-ul de la Madrid. Este corectă informația că a fost scos afară de forțele de ordine pentru că n-a fost invitat. Nu a primit nici o invitație. Nu suntem deloc mulțumiți cu această situație. Nu este adevărat nici că a semnat declarația comună, decât dacă s-a ascuns undeva. Suntem șocați de această informație. Este prima dacă când se întâmplă așa ceva în istoria noastră politică”, a declarat pentru G4Media.ro Alonso de Mendoza, un purtător de cuvânt al delegației VOX din Parlamentul European. El a mai precizat că VOX nu participa la evenimentul AUR, care ar urma să fie organizat în luna februarie.

Pe de altă parte, Simion neagă că a fost dat afară, susține că era cazat la hotelul unde se ținea conferința și că a a avut mai multe întâlniri cu liderii polonezi și VOX. El a explicat că postările de pe Twitter în care susține că se află la conferință nu sunt ale lui, ci ale echipei sale și că va cere să fie revizuite.

Liber pentru nevaccinați  în supermarket-urile din mall-uri

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis, ieri, printr-o nouă hotărâre, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7 februarie.

Pe de altă parte, s-a decis ca accesul în magazinele alimentare din centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor cu respectarea anumitor condiții.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a explicat că se va permite accesul tuturor persoanelor în supermarket-urile din mall-uri și centre comerciale, cu condiția să existe culoare speciale, să se asigure o suprafață de patru metri pătrați de persoană, iar numărul cărucioarelor de cumpărături să fie limitat la numărul maxim de persoane permis.

Studiu: Nu Omicron este mai puțin severă, ci oamenii sunt mai rezistenți

Un studiu recent publicat în New England Journal of Medicine concluzionează că varianta Omicron nu este mult mai puțin severă, ci oamenii sunt mai rezistenți, pentru că foarte mulți au imunitate prin vaccinare și/sau boală în țările în care au fost făcute primele studii.

Ro Vaccinare, pagina oficială de Facebook a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID, a postat concluziile acestui studiu, sintetizate Dr. Cristian Apetrei, profesor român în Departamentul de Microbiologie de la Universitatea din Pittsburgh, SUA.

„Omicron se deosebește de variantele precedente prin aceea că a survenit în populații mult mai bine imunizate fie prin vaccinare, fie prin valurile anterioare”, se arată în studiu.

Una dintre cele mai importante concluzii ale acestui articol este următoarea: “virusurile nu evoluează inevitabil spre o atenuare a virulenței; evoluția pur și simplu le selecționează pe acelea care excelează în a se multiplica.”

„Per ansamblu, studiul sugerează că încă n-am ieșit din pădure. Mă tem că Omicron se va stinge rapid pentru că arde populațiile mult prea repede. Cum Delta încă mai persistă în populație, probabil ca endemicizarea se va produce cu Delta”, a precizat Cristian Apetrei.

Un preot a sfințit “curba morții” aflată la ieșirea din Onești spre Bacău

Un preot din județul Bacău a sfințit “curba morții”, o zonă în care au loc frevent accidente aflată la ieșirea din Onești spre Bacău, afirmând că s-a rugat pentru “călătorie binecuvântată a celor ce trec pe acolo și să fie izbăviți de accidente și de moarte năpraznică toți cei ce conduc autovehiculele și cei care merg în ele”.

Potrivit Bacau.net, este vorba despre “curba morții” aflată la ieșirea din Onești spre Bacău, unde cel mai recent accident a avut loc sâmbătă, fiind soldat cu moartea unei femei și rănirea altor două persoane.

“La Întâmpinarea Domnului, după săvârșirea Sfintei Liturghii, am mers să sfințim locul numit curba morții și am săvârșit rugăciuni întru călătorie binecuvântată a celor ce trec pe acolo și să fie izbăviți de accidente și de moarte năpraznică toți cei ce conduc autovehiculele și cei care merg în ele. Dumnezeu să vă păzească pe toți, să vă apere, să ajungeți sănătoși la destinație și să fiți izbăviți de orice accident”, au scris, pe Facebook, reprezentanții Parohiei Brătila de Jos.

Cîmpeanu: Nu vor trece integral în online școlile din niciun județ

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, ieri, că rata de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID nu a depășit pragul de 75% în niciun județ, astfel că nicăieri nu vor trece integral în online unitățile de învățământ. În județul Cluj, gradul de ocupare a paturilor a scăzut la 65,4 la sută după ce s-a mărit capacitatea de internare.

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, a explicat că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au avut, în urmă cu două zile, o întrevedere cu managerii de spitale și s-a mărit capacitatea în spitale de la aproximativ 700 de paturi în total la peste 1.000 în județ.

 Conform datelor de joi, cel mai ridicat grad de ocupare a paturilor este în județul Vaslui - 67,73 la sută.

 Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunța, luni, la Parlament, că de săptămâna viitoare, toate școlile și grădinițele din județul Cluj urmau să intre în sistem de învățare online, din cauza gradului mare de infectare cu noul coronavirus.

Proiect USR: Procedurile de fertilizare in vitro să fie decontate de stat

Deputata USR, Cristina Rizea, a depus ieri în Parlament un proiect prin care procedurile de fertilizare in vitro vor fi decontate de stat. Propunerea legislativă vine în ajutorul femeilor infertile care nu-și permit să achite costurile unor proceduri scumpe precum inseminarea artificială și fertilizarea in vitro, arată comunicatul de presă al partidului.

Conform statisticilor oficiale, în România, tendința este una de descreștere a ratei natalității, o amplificare a sporului natural negativ și o scădere a ratei de fertilitate. „Statul are obligația de a acționa în mod proactiv și de a stimula natalitatea prin măsuri dovedite științific că au rezultate, precum tehnicile de reproducere umană asistată medical. În România, există, pe hârtie, un Subprogram Național de Fertilizare in Vitro. Acest Subrogram are aceeași reglementare încă din anul 2017, prevederile fiind în mod constant prorogate prin diverse ordine de ministru. Cu toate acestea, alocările bugetare din 2020 și 2021 au fost aproape inexistente”, a declarat deputata USR Cristina Rizea.

Potrivit proiectului de lege, procedurile medicale de inseminarea artificială și de fertilizare in vitro ar urma să fie decontate din fondul național unic de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele eligibile.

Totodată, potrivit expunerii de motive, costurile maximale preconizate pentru aceste proceduri la momentul depunerii proiectului de lege sunt de 1.750 de lei/procedură în cazul inseminării artificiale și de 20.000 de lei/procedură în cazul fertilizării in vitro. Impactul bugetar total estimat este de maximum 217.500.000 de lei, pentru efectuarea în total a câte 10.000 de proceduri din fiecare dintre cele două categorii.

Radu Mazăre, încă cinci ani de închisoare

Fostul primar din Constanța Radu Mazăre a fost condamnat, ieri, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în dosarul Polaris. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă. La prima instanță, el primise o condamnare de nouă ani și zece luni de închisoare. De asemenea, Sorin Strutinsky a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită.

Totodată, s-a dispus confiscarea de la Mazăre și Strutinsky a câte 3.416.371,02 lei și s-a menținut sechestrul asigurător instituit pe bunurile mai multor inculpați.

În acest dosar, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese.

Procurorii au arătat în rechizitoriu că Radu Mazăre a primit opt milioane de euro și peste opt milioane de lei de la reprezentanții unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente și pentru înlesnirea câștigării unei licitații sau încheierea unor contracte.

Concubinul femeii găsite moartă pe un câmp a fost reținut

Polițiștii prahoveni au dispus reținerea pentru 24 de ore a concubinului femeii de 46 de ani al cărei cadavru a fost descoperit, miercuri, pe un teren din orașul Slănic. Primele date din anchetă arată că femeia, care a fost bătută, a murit după ce a plecat de acasă. Necropsia urmează a stabili dacă există legătură de cauzalitate între loviturile primite și moartea acesteia.

Bărbatul este cercetat în prezent pentru ucidere din culpă și violență în familie. Polițiștii consideră în continuare decesul femeii ca fiind moarte suspectă, au precizat surse judiciare.

 Trupul neînsuflețit al femeii a fost găsit miercuri dimineață, în jurul orei 8:00, de o persoană care a anunțat Poliția. “Din primele verificări s-a stabilit faptul că femeia de 46 de ani ar fi avut un conflict cu concubinul acesteia, ea luând hotărârea să părăsească domiciliul. La scurt timp după aceea, femeia a fost găsită decedată, în apropierea locuinței sale”, transmitea IPJ Prahova.

Ministrul Apărării s-a îmbolnăvit de COVID-19 pentru a doua oară

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a scris, ieri, într-o postare pe Facebook, că s-a îmbolnăvit pentru a doua oară de COVID-19, și că de miercuri se află în izolare. Ministrul afirmă că nu are simptome, se simte foarte bine și este nerăbdător să revină alături de colegii din Ministerul Apărării Naționale și din Guvernul României. “Se spune că marile întâlniri ale vieții sunt cele neplanificate. Nu se aplică, însă, tuturor întâlnirilor, cu atât mai puțin celor pe care le avem cu virusul care ne bântuie viețile de aproape 2 ani. L-am întâlnit, ieri, pentru a doua oară, dar nici de data aceasta nu m-a impresionat. Sper, așadar, că aceasta va fi ultima noastră întâlnire”, a scris Dîncu. El a mai fost infectat cu noul coronavirus în luna noiembrie 2021.

Piloții, marinarii, șoferii de tiruri vor fi exceptați de la completarea PLF

Piloții, marinarii, șoferii de tiruri, personalul feroviar, cei care tranzitează zilnic frontiera pentru a merge la locul de muncă și alte câteva categorii de persoane vor fi exceptate de la completarea PLF. În plus, călătorii pot completa formularul cu maximum 72 de ore înainte de a intra în țară, față de 24 până acum, iar pragul minim al amenzii a fost redus de la 2.000 la 500 de lei, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Modificările au fost aprobate printr-o ordonanță de urgență adoptată în ședința de joi a Guvernului. Prin OUG s-a stabilit că persoanele care fac parte din categoriile exceptate vor trebui să completeze o singură dată, un formular simplificat, în care să bifeze că sunt personal exceptat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.