Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: „Ea își dorea o mașină, eu i-am luat loc de veci”

Ziarul de Vrancea
19 aug 2023 428 vizualizări

Doi tineri au murit sâmbătă dimineață, după ce un șofer de 19 ani, drogat, a intrat în plin într-un grup de turiști în zona 2 Mai n tatăl fetei ucis speră ca șoferul, “copil de bani gata”, să facă închisoare

Tatăl fetei care a fost omorâtă în accidentul produs de un tânăr de 19 ani aflat sub influența drogurillor, sâmbătă, la 2 Mai a afirmat că dorește ca șoferul care i-a omorât copilul să plătească și să facă pușcărie. El a mai povestit că fiica sa luase permisul de conducere și își dorea o mașină, precizând că acum i-a luat un loc de veci. Bărbatul a mulțumit, în mod ironic, Poliției Române, deoarece nu a fost contactat de reprezentanții acestei instituții să îl anunțe că fiica sa a murit în accidentul rutier.

Cătălin Ștefan Dragomir a declarat duminică, jurnaliștilor, la Constanța, că dorește ca tânărul care a provocat accidentul care a dus la moartea fiicei sale să sufere așa cum suferă el și familia sa.  “Să sufere și ei cum suferim noi. Atât și nimic mai mult. Pușcărie să facă băiatul. Dacă l-aș avea pe copilașul ăsta de 19 ani, teribilistul ăsta cu droguri în fața mea, nu l-aș atinge nici măcar cu o palmă. Deja l-a bătut soarta. Ce vă pot spune despre copilul meu. Era un copil cuminte și nu pentru că era al meu. A învățat, nu mi-a creat probleme, nu mi-a lipsit de acasă, nu bea, nu fumează și chiar mă mândream și mă mândresc că este copilul meu. Am fost să o recunosc.  Nici pe soția nu am lăsat-o să intre, nici pe bunica. Nu mai e copilul meu. Nu vreau decât să plătească. Nu mă refer financiar. Să facă pușcărie până să se căiască, să îi pară rău pentru ce a făcut și să vadă și alții”, a povestit bărbatul. El a fost întrebat dacă tânărul care a produs accidentul realizează ceea ce a făcut.  “În pușcărie s-ar putea să realizeze. Așa am eu…și sper. (…) Nu era el. De aceea v-am spus că nici nu l-aș atinge oricât de mânios aș putea să fiu. Nu era el. A făcut cu bună știință când a luat droguri. Probabil și cu buna știință a părinților, nu am de unde să știu în ce mediu a trăit. Ce am auzit este că băiatul este de bani gata, cum se spune. Ok, pe mine nu mă interesează banii, vreau să plătească în justiție și pușcărie până uit”, a mai declarat Cătălin Ștefan Dragomir.

El a povestit că fiica sosise pe litoral cu o zi înainte de producerea accidentului și era împreună cu prieteni și colegi de facultate. “Vineri veniseră pe litoral, au petrecut seara, s-au întors la cazare. Mergeau la plajă. Mâine, eu și soția, cu cealaltă fiică a noastră, care stă la București urma să venim noi la cazare, luam copilul și își prelungea sejurul. Erau prieteni și colegi la facultate. Am vorbit ultima oară cu ea marți. Am întrebat-o cât e cursul valutar, că eu lucrez în Germania, ca să îi caut o mașină. Fata mi-a făcut o surpriză, acum o lună și jumătate a luat permisul de conducere. «Tati, am luat permisul». Felicitări, tata! Vine tata acasă și mergem și căutăm o mașină. Și nu i-am luat mașină, i-am luat loc de veci”, a mai afirmat tatăl fetei.

“Mulțumim Poliției Române. Nu ne-a contactat nimeni”

El a adăugat că tânara era studentă la Geografie turistică, la București și că a luat examenul de bacalaureat cu media 9,81, iar celălalt tânăr decedat era colegul ei. 

De asemenea, Cătălin Ștefan Dragomir a mai declarat că nu a fost anunțat de polițiști despre acest accident rutier. “Mulțumim Poliției Române. Nu m-a contactat nimeni să ne spună, «Fata dumneavoastră a pățit ceva». De aici de la pompe funebre ne-au spus. Poliția, nu. Aseară m-am apucat să caut eu, numere de telefon, pe internet, la Mangalia, de la Mangalia vă fac la…Am aflat că a murit de la vărul ei care a scăpat fără nicio vânătaie, doar cu speritura. Ieri dimineață am intrat în București, veneam de la serviciu”, a mai afirmat tatăl tinerei.

Cine este “copilul de bani gata”

Autorul accidentului soldat cu moartea a doi tineri și cu rănirea altor trei a fost identificat ca fiind Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani. Mama sa are afaceri în domeniul imobiliar. Tatăl băiatului este pasionat de mașini.

Fotografiile de pe contul de Instagram al băiatului îl prezintă cu diverse vestimentații, despre care lasă să se înțeleagă că sunt de firmă, sau urcat pe o mașină de teren, în parcarea din fața Palatului Parlamentului.

El apare și cu un tricou pe care scrie ”Drugs are my life”, în condițiile în care probele prelevate imediat după accident indicau că era sub influența mai multor tipuri de droguri. “La data de 19 august, în jurul orei 05.25, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că pe D.N. 39, în apropierea localității Vama Veche, a avut loc un accident rutier. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un tânăr, de 19 ani, ar fi condus un autoturism pe D.N. 39 și ar fi intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe partea carosabilă. În urma accidentului rutier, au decedat la fața locului o tânără, de 20 de ani și un tânăr, de 21 de ani. De asemenea, au mai fost răniți doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani și o tânără, de 20 de ani”, a transmis IPJ Constanța. Șoferul autovehiculului a părăsit locul accidentului, fiind depistat de polițiști, la scurt timp, în stațiunea Vama Veche.

Deca laudă universitățile românești că nu sunt în topul Shanghai

n ministrul Educației spune că standardele impuse învățământului superior românesc sunt diferite de cele luate în calcul în clasamentul internațional

Aproape o treime din punctajul pentru prezența în topul Shanghai „este acordată pentru existența absolvenților sau a cadrelor didactice sau a cercetătorilor, în universitățile evaluate, care să fi câștigat Premiul Nobel sau Medalia FIelds”, spune ministrul Educației, Ligia Deca, într-un răspuns transmis, la solicitarea site-ului Edupedu.ro, prin biroul de presă. Oficialul spune că universitățile din România sunt performante în ceea ce privește cercetarea, dar că standardele de calitate impuse de minister au presupus alte criterii decât cele luate în calcul de unul dintre cele mai prestigioase și mai importante clasamente academice internaționale – Shanghai.

„Universitățile s-au concentrat pe asigurarea unui act educațional de calitate pentru studenți, prin recrutarea unor buni practicieni sau profesori cu vocație pedagogică, cu o solidă pregătire în domeniu. Ori în clasificarea Shanghai, calitatea educației se reflectă exclusiv prin rezultatele cercetării și premianți Nobel/Fields în corpul universitar”, potrivit răspunsului Ligiei Deca.

Într-o reacție anterioară, rectorul UBB Cluj Daniel David a acuzat “erori și indecizii majore în politicile academice naționale” subliniind faptul că „UBB nu a fost susținută absolut deloc specific pentru a se menține în rankingul Shanghai global”.

Potrivit listei de medaliați Fields, doar 12 țări din lume au universități ai căror reprezentanți au obținut această recunoaștere. Pe de altă parte, doar 12 țări au mai mult de 20 de laureați Nobel în istoria acestor premii, în condițiile în care doar o parte dintre premiile Nobel sunt date unor reprezentanți ai mediului academic, membri ai unor universități (printre excepții: cei mai mulți laureați Nobel pentru Pace sau pentru Literatură). În ediția din 2023, rankingul Shanghai include însă universități din peste 60 de țări, inclusiv 10 din Europa Centrală și de Est (Polonia, Republica Cehă, Ungaria, Serbia, Croația, Estonia, Lituania, Slovacia, Slovenia). Dintre acestea, Polonia e reprezentată de 9 universități, Republica Cehă – de 6, Ungaria – de 4.

Ponta nu exclude o revenire în PSD

Fostul premier Victor Ponta care a fost numit consilier onorific în domeniul relațiilor economice internaționale a afirmat, întrebat dacă ar fi dispus să revină în PSD, că el pe vremea lui Liviu Dragnea a fost exclus din partid pentru ceva ce consideră că a făcut bine.

„Eu nu am plecat din PSD. Am fost exclus de colegii mei ai mei din Pro România pentru ceva ce cred am făcut bine, dacă mă întrebați și azi și anume ne-am opus lui Liviu Dragnea în faimosul scandal cu Sorin Grindeanu. Între timp PSD, așa nu oficial, dar într-un fel și-a mai recunoscut din greșeală. În primul rând, luându-l pe Sorin Grindeanu înapoi. Suntem social-democrați. Mai departe însă chestiunile de partid, e mai greu pentru PSD să spună «măi, chiar am greșit atunci când v-am dat afară. Asta e. Așa era vremea lui Dragnea». Dacă o vor face și eu și colegii mei din Pro România suntem foarte bucuroși”, a declarat Victor Ponta, întrebat într-o intervenție telefonică la Digi 24, dacă ar fi dispus să revină în PSD, în cazul în care îi va fi propus acest lucru.

Întrebat dacă ar fi pregătit să revină în PSD, dacă partidul și-ar recunoaște greșeala, Victor Ponta a răspuns: „Dar nu depinde doar de mine și de Ciolacu”. „Dacă va exista o discuție, o purtăm cu toată deschiderea”, a completat fostul premier.

Victor Ponta a fost președintele PSD în intervalul 2010-2015 și co-președinte al USL împreună cu Crin Antonescu. Ponta a fost premier din luna mai a anului 2012 și până în noiembrie 2015, atunci când a demisionat din funcție, pe fondul presiunii societății civile, după tragedia de la Colectiv.

În luna iunie a anului 2017, Ponta a fost exclus din PSD, după ce formațiunea condusă la acea vreme de către Liviu Dragnea i-a retras sprijinul politic prim-ministrului de la acea dată Sorin Grindeanu, care a refuzat să demisioneze din funcție și l-a numit pe Victor Pont ca șef al Secretariatului General al Guvernului. În anul 2018, Victor Ponta a înființat partidul Pro România în care s-au înscris atunci mai mulți social-democrați nemulțumiți de felul în care a condus Liviu Dragnea PSD.

Două angajate ale primăriei Timișoara recunosc fraudarea concursurilor de angajare

Reprezentanții USR au anunțat, sâmbătă, că două angajate ale Primăriei Timișoara, cercetate de DNA pentru implicarea într-o schemă de fraudare a concursurilor de angajare, au încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere a vinovăției. Acest lucru vine după ce primarul Dominic Fritz a depus o plângere împotriva unei rețele de fraudare a concursurilor pentru posturi în Primăria aflată, pe atunci, sub administrație PNL.

Potrivit comunicatului de presă al USR, concursurile erau trucate de unul dintre pilonii administrației liberale Robu, Rodica Aurelian, fosta șefă a resurselor umane din Primărie. Unul dintre beneficiari a fost Florin Răvășilă, consilierul personal al fostului primar, ajuns mai apoi, prin această schemă penală, director al Direcției de Patrimoniu. „Nimeni niciodată nu trebuie să afle”, asta îi spunea Rodica Aurelian unei angajate pe care a determinat-o să o ajute să fraudeze concursuri de angajare. „Pe timpul administrației Nicolae Robu, corupția colcăia în jurul fostului primar. El nici nu vedea, nici nu auzea nimic. A fost nevoie de schimbarea administrației și de o plângere la DNA făcută de noul primar, Dominic Fritz, pentru ca rețeaua de angajări pe pile din Primăria Timișoara să fie destructurată”, a afirmat senatorul USR de Timiș Raoul Trifan.

Potrivit acestuia, „imaginea care se conturează despre PNL Timiș este una de rețea mafiotă, pusă pe devalizat bugete publice și angajat pe pile. Caracatița penelistă controla tot în primăria lui Nicolae Robu, iar acum face la fel în Consiliul Județean al lui Alin Nica. Probabil că și acolo va fi nevoie de o schimbare a administrației pentru ca timișenii să afle despre ilegalitățile care au loc”.

Oros, despre Ciolacu: Un băiețaș gonflat, protejat de băieții deștepți

Fostul ministru al Agriculturii, senatorul Adrian Oros îl critică în termeni duri pe premierul Marcel Ciolacu pe care îl descrie drept „un băiețaș care nu știe dacă, când și cum și-a obținut licența, un băiețaș care și-a făcut rost de un certificat de revoluționar la 30 de ani după Revoluția din '89, un băiețaș gonflat de scribi bine plătiți și protejat de băieții deștepți, ajutat să-și elimine adversarii din partid, adversari care, culmea, aveau și avantajul nedrept al bacalaureatului”. El cataloghează drept „japcă fiscală” măsurile fiscale vehiculate a fi adoptate în perioada următoare.

Oros a mai afirmat că, dacă astfel de măsuri vor fi adoptate, mulți oameni din mediul privat vor renunța la afacerile lor, pentru că „nimeni nu este bătut în cap să muncească ca să dea bani lui Ciolacu și lui Câciu ca să-i împartă pe sinecuri”. Acesta afirmă că „orice prost poate să ia bani cu împrumut, orice prost poate să crească taxele și impozitele fără să se gândească la consecințele nefaste ale acestor măsuri aberante”.

Senatorul neafiliat, membru al Forței Dreptei, fost membru al PNL, mai vorbește și despre „un PNL neputincios, un PNL a cărui conducere a fost a fost confiscată sub bagheta taciturnului multilateral dezvoltat de la Cotroceni”.

Bărbat arestat după ce, într-o transmisiune pe Facebook, a amenințat că omoară un polițist

Un bărbat din municipiul Calafat, județul Dolj, a fost arestat preventiv sub acuzațiile de ultraj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor după ce, într-o transmisiune în direct pe Facebook, a afirmat că deține un pistol cu care intenționează să omoare un polițist. Acasă la cel care a proferat amenințările, polițiștii au găsit pistolul. El a indicat și persoana pe care voia să o omoare, fiind vorba despre un polițist care, în urmă cu mai puțin de o lună, a scos ș folosit pistolul din dotare față de un alt bărbat care devenise recalcitrant cu echipajul Poliției.

„Un bărbat de 44 de ani este bănuit că în seara zilei de 25 iulie, prin intermediul unei rețele de socializare, ar fi adresat amenințări cu moartea unui polițist din cadrul Poliției Municipiului Calafat. Cu ocazia perchezițiilor desfășurate, la unul dintre imobile a fost găsit un pistol, acesta fiind ridicat pentru expertizare, bărbatul de 44 de ani fiind condus la audieri”, a transmis, sâmbătă, Poliția județeană Dolj.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că urmează ca arma găsită la percheziții să fie expertizată pentru a se stabili dacă este letală. Aceleași surse au precizat că polițistul amenințat a făcut parte dintr-un echipaj care, în seara zilei de 25 iulie, a încercat să oprească în trafic un șofer beat și fără permis de conducere, pe raza municipiului Calafat. După o urmărire, șoferul a fost oprit, acesta a refuzat să se legitimeze, iar unul dintre cei doi pasageri a devenit recalcitrant, fiind împușcat. Polițistul care, la acel moment a tras un foc de armă în plan vertical și alte două focuri către picioarele agresorului este cel amenințat. Totuși, ancheta deschisă în urma transmisiunii pe Facebook arată că bărbatul de 44 de ani nu se afla în mașina oprită de echipajul Poliției în 25 iulie. Urmează ca, în cadrul verificărilor, să se stabilească dacă între persoana care l-a amenințat pe polițist și cei trei bărbați există vreo legătură.

Un operator TV de la Realitatea Plus s-a înecat vineri la Costinești

Bărbatul care s-a înecat vineri la Costinești era operator TV la Realitatea Plus, au declarat surse oficiale pentru aktual24.ro. El avea 43 de ani.

Bărbatul a intrat în mare, deși steagul roșu, care indica înotul interzis, era arborat la mal. La un moment dat, turiștii i-au zărit trupul plutind, adus cel mai probabil de valuri la mal. Soția lui este cea care a sunat plângând la 112 să ceară ajutor. Au dat imediat alarma și mai multe echipaje au intervenit să-l salveze. La fața locului au intervenit un echipaj SMURD, un SAJ și șenilata de la Stația Costinești. Mai bine de o oră s-au chinuit medicii să-l readucă pe bărbat în simțiri, însă fără succes.

Tânăr, pus de polițiști să măture cojile de semințe pe care le-a aruncat pe jos

Polițiștii din Bacău au amendat trei tineri pe care i-au prins consumând alcool și mâncând semințe într-un parc din stațiunea Târgu Ocna. Pe lângă amendă, patrula de poliție i-a cerut unuia dintre ei să măture numeroasele coji de semințe pe care le aruncase în spațiul public, oamenii legii spunând că astfel i-au „ajutat” pe cei trei să își „regăsească simțul civic”.

Cei trei tineri – doi în vârstă de 22, al treilea de 23 de ani – și-au petrecut seara bând și mâncând semințe într-un parc din stațiunea Târgu Ocna. În jurul orei 01.30, o patrulă de siguranță publică din cadrul Poliției Stațiunii Târgu- Ocna, aflată în trecere prin parcul Trandafirilor, i-a observat pe cei  trei, dar și mizeria pe care aceștia o făcuseră în jurul băncii pe care se odihneau. „Cei trei au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 600 de lei. Totodată, la solicitarea polițiștilor, unul dintre tineri a măturat cojile de la semințele pe care le aruncaseră pe trotuar”, au precizat reprezentanții Poliției.

Constanța: Un șofer a lovit cu mașina un pieton și a fugit. Victima a murit la spital

Un șofer în vârstă de 26 de ani a fost arestat preventiv după ce a lovit cu mașina un pieton, DN 39, între Costinești și Tuzla, iar apoi a fugit de la locul faptei. Victima, în vârstă de 38 de ani, a murit la spital.

"La data de 18 august, în jurul orei 04.40, acesta ar fi condus un autoturism, pe D.N. 39, între stațiunea Costinești și comuna Tuzla, și ar fi surprins și accidentat un bărbat, de 38 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă. Ulterior, ar fi părăsit locul faptei. În urma accidentului rutier, pietonul a fost grav rănit, fiind transportat la spital, unde, ulterior, a decedat", a transmis IPJ Constanța.  Șoferul a fost identificat vineri, de polițiști, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. El a fost prezentat instanței sâmbătă, iar magistrații au decis arestarea sa preventivă.

Crimă în spitalul de psihiatrie: O pacientă a strâns de gât o altă bolnavă

O femeie internată la Spitalul de Psihiatrie Gura Ocniței din județul Dâmbovița a fost ridicată de către anchetatori, fiind suspectată că a omorât o altă bolnavă, pe care a strâns-o de gât. Crima a avut loc sâmbătă.

Surse judiciare au declarat că primele date de la fața locului arată că a fost vorba despre un conflict spontan, produs pe holul Spitalului de Psihiatrie Gura Oniței.

Conform surselor citate, o femeie a strâns-o cu mâinile de gât pe o altă femeie, iar bolnava agresată a murit. Atât agresoarea, cât și victima suferă de afecțiuni psihice, fiind internate în spitalul de la Gura Ocniței.

Constanța: Cinci persoane s-au înecat în mare, în ultimele șapte zile

Cinci persoane au murit înecate în mare, pe litoralul românesc, din data de 14 august și până în prezent. Alți doi oameni sunt dați dispăruți, după ce au intrat în mare, fiind căutați, la Vama Veche și Eforie Nord. În ultima săptămână, polițiștii din Constanța au intervenit în urma a 23 de apeluri primite prin numărul unic de urgență 112, apeluri care sesizau nerespectarea indicațiilor salvamarilor în condițiile în care era arborat steagul roșu. „Din păcate, de pe data de 14 august și până astăzi, avem 16 persoane  care au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării. Chiar dacă intervenția salvamarilor și a echipelor de salvare a fost una promptă, victimele fiind extrase și aduse la mal destul de rapid, vă informăm, cu regret, că cinci dintre acestea și-au pierdut viața, două persoane sunt în continuare căutate chiar astăzi la Eforie Nord și în Vama Veche, iar nouă dintre victime au fost salvate”, a anunțat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Ana Maria Stoica.

La rândul său purtătorul de cuvânt al Poliției județene Constanța, a declarat că polițiștii intervin în urma apelurilor care anunță că turiștii ignoră indicațiile salvamarilor.

 „Având în vedere faptul că, pe litoralul Mării Negre, în ultimele zile și-au pierdut viața mai multe persoane, facem un apel către toți cei aflați în stațiunile de pe litoralul Mării Negre să respecte indicațiile salvamarilor și semnificația steagului roșu arborat. Polițiști din cadrul structurilor de ordine publică acționează permanent în această perioadă pe plaje, aducându-le la cunoștință constănțenilor și turiștilor riscurile la care se expun ignorând steagul roșu care semnifică interdicția de a intra în apă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Constanța, Olimpia Ceară.

A murit academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici s-a stins din viață duminică, a anunțat pe Facebook Universitatea Ecologică. Stolnici avea 100 de ani.

”La 20 august a plecat dintre noi cu aceeași serenitate cu care și-a trăit întreaga viață de peste un veac, cu credință în Dumnezeu și încredere în știință, prof. dr. Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române și președinte de onoare al senatului Universității Ecologice din București (UEB). Descendent al unei vechi familii boierești a urmat cursurile facultății de medicină din capitală devenind medic neurolog și doctor în științe medicale. După 1989 a sprijinit dezvoltarea învățământului privat în România, numărându-se printre fondatorii UEB în cadrul căreia a predat cursuri de antropologie și neurologie.

Plin de înțelepciune, optimist incurabil, generos și spirit ales, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici ne împărtășea tuturor încredere, sprijin moral și bucuria de a trăi”, a anunțat universitatea.

Eșec rușinos pentru Rusia. Sonda Luna-25 s-a prăbușit pe suprafața Lunii

Prima misiune lunară a Rusiei din ultimii 47 de ani a eșuat după ce sonda spațială Luna-25 a scăpat de sub control și s-a izbit de Lună.

Agenția spațială a Rusiei, Roskosmos, a anunțat că a pierdut contactul cu sonda la scurt timp după ce a apărut o problemă, sâmbătă, în timp ce era dirijată pentru a intra pe orbita de preaselenizare. "Sistemul s-a deplasat pe o orbită imprevizibilă și a încetat să mai existe în urma coliziunii cu suprafața Lunii", a anunțat duminică Roskosmos.

Eșecul misiunii subliniază declinul puterii spațiale a Rusiei de la zilele de glorie din timpul Războiului Rece, când Moscova a fost prima care a lansat un satelit pe orbita Pământului - Sputnik 1, în 1957 - iar cosmonautul sovietic Iuri Gagarin a devenit primul om care a călătorit în spațiu în 1961.

Rusia nu a mai încercat o misiune pe Lună de la misiunea Luna-24 din 1976, când Leonid Brejnev conducea Kremlinul.

Luna-25 ar fi trebuit să execute o aselenizare la polul sud al Lunii, programată pentru luni, 21 august. Rusia a fost în competiție cu India, a cărei sondă spațială Chandrayaan-3 este programată să aselenizeze la polul sud al Lunii în această săptămână, și, în sens mai larg, cu China și Statele Unite, ambele având ambiția de a trimite nave și apoi oameni pe Lună.

În iunie anul trecut, șeful Roskosmos, Iuri Borissov, a recunoscut în fața președintelui Vladimir Putin că misiunea Luna-25 este "riscantă". "Probabilitatea de reușită pentru astfel de misiuni este estimată la aproximativ 70%", a spus el despre sonda care cântărea aproape 800 de kilograme. Misiunea era menită să dea un nou impuls sectorului spațial rusesc, care se confruntă de ani de zile cu probleme de finanțare și scandaluri de corupție, iar acum este izolat din cauza conflictului din Ucraina.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.