Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Criminalul s-ar fi plictisit să-și bată joc de anchetatori: Rămășițe umane, într-o pădure de lângă Caracal

Ziarul de Vrancea
4 aug 2019 1148 vizualizări

Anchetatorii ar fi găsit resturile biologice la indicațiile lui Gheorghe Dincă n “Hai că v-am plimbat toată săptămâna”, le-ar fi spus suspectul polițiștilor

Anchetatorii au găsit, ieri, rămășițe umane într-o pădure de lângă Caracal, despre care Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, susține că ar fi ale Luizei Melencu, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Dincă a participat, la ora ieri, la căutările demarate de procurorii DIICOT și polițiști, bărbatul indicând că rămășițele umane găsite de anchetatori într-o pădure de lângă Caracal ar fi ale Luizei Melencu.

Potrivit unor surse judiciare citate de G4Media.ro, Dincă ar fi fost convins de doi polițiști sa recunoască ce a făcut cu trupul Luizei. A fost invocata liniștea sufleteasca a părinților Luizei și dreptul la înmormântare a ceea ce a mai rămas din fată. Dincă le-ar fi spus în jurul orei 11 „hai ca v-am plimbat toată săptămâna, dar pentru liniștea sufletului meu vă arăt unde am aruncat-o pe Luiza”. Inițial, Dincă le-ar fi spus anchetatorilor că a omorât-o pe Luiza și i-a aruncat apoi cadavrul în Dunăre. Potrivit surselor G4Media.ro, Dincă le-ar fi spus anchetatorilor ca a violat-o, a ucis-o, apoi i-a ars cadavrul Luizei în arzătorul din curte la fel ca în cazul Alexandrei, apoi i-a aruncat cenușa și resturile de oseminte pe un câmp de lângă o pădure de lângă Caracal.

Între timp, la Galați

În plin scandal privind modul de intervenție a autorităților în cazul Caracal, doi polițiști din Galați au fost filmați în timp ce asistă fără să intervină în vreun fel pentru a ajuta o fată plină de sânge, în stradă, despre care se credea că a fost victima unui viol. Deși copila era plină de sânge pe picioare și speriată, cei doi polițiști nici măcar nu coboară din mașină, iar Inspectoratul de Poliție Galați a anunțat că face anchetă internă și că cei doi agenți sunt cercetați disciplinar. Fata, în vârstă de 14 ani, provine dintr-un centru de plasament, iar Direcția pentru Protecția Copilului susține că ea plecase din centru cu bilet de voie. Directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Galați, Ciprian Groza, a declarat, ieri, la Digi 24, că fata s-a întâlnit cu prietenul ei, iar “actul sexual a fost consimțit”. “Fata este în afara oricărui pericol în acest moment și asta este cel mai important. Copilul a fost învoit, a plecat cu bilet de voie în oras, a fost la prietenul ei, pe care îl are de aproximativ o lună. La ora actuală, ancheta a decelat că actul sexual a fost consimțit, băiatul fiind în vârstă de 15 ani”, a declarat directorul adjunct DGASPC Galați. Totuși, fata le-a spus angajaților de la Servicul de Ambulanță care au transportat-o la spital că a fost violată, varianta fiind confirmată chiar de directorul instituției. „Pot confirma că victima le-a spus celor de pe salvare că a fost violată. Înțeleg că ulterior fata și-a schimbat depoziția, nu este treaba noastră, ci a Poliției”, a spus directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi.

Adolescenta l-a cunoscut pe băiatul de 15 ani, căutat acum de polițiști, pe o rețea de socializare și s-a mai întâlnit cu el de trei ori în ultima lună, potrivit unor surse din anchetă. Ea, alături de o verișoară, plecaseră din centrul în care locuiau, pentru trei ore pentru a se plimba. Ele s-au întâlnit însă cu băiatul și au mers la domiciliul acestuia unde tânăra a intrat cu el într-o cameră, singuri. După ce a plecat cu verișoara ei, adolescenta s-a oprit pe drum, prezentând o hemoragie masivă. A fost văzută de un bărbat care a sunat la 112. Verișoara sa a ajuns la centru unde a povestit ce s-a întâmplat, fiind apelat și de aici sistemul 112, susțin aceleași surse.

De la mustrare până la destituire

Reprezentanții Poliției Județene Galați anunță că măsurile împotriva celor doi polițiști care au asistat pasiv la situația fetei de 14 ani, găsită plină de sânge pe o stradă din oraș, pot fi de la mustrare până la destituirea din Poliție. Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal pentru întreținere de relații sexuale cu un minor, fără a avea deocamdată certă informația că fata a fost violată. Potrivit reprezentanților IPJ Galați, agenții care nu au avut nicio reacție la vederea copilei de 14 ani, aflată într-o situație gravă, fac deja obiectul unei anchete interne, la finalul căreia vor fi dispuse măsuri ce pot ajunge până la destituirea din Poliție. Cazul a ajuns în atenția conducerii IPJ Galați după ce, în week-end, pe o rețea de socializare a apărut o filmare care surprinde o fata plină de sânge, o mașină de Poliție, mai mulți cetățeni și doi angajați ai unei firme de securitate. Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă, fata a fost transportată la spital. Cei doi polițiști a căror atitudine face acum obiectul unei anchete interne în cadrul IPJ Galați sunt de la Secția 1 de poliție Galați. Unul dintre agenții care nu au intervenit în sprijinul fetei de 14 ani este chiar o femeie.

Șef de nota 5,80 la Poliția Caracal

Noul șef al Poliției Caracal, Costel Ghimiș, a picat cu 5,80 concursul pentru această funcție susținut în noiembrie 2017, transmite Mediafax. Costel Gimiș a fost numit ieri la conducerea Poliției Caracal. El a obținut în 2017, nota 5,80 la concursul pentru acest post de conducere. Costel Ghimiș a picat concursul în fața contracandidatului său, Nicolae Mirea, care a obținut nota 7,95. Fostul șef al Poliției municipiului Caracal, Nicolae Mirea, pe care fostul ministru de Interne a anunțat că l-a demis, a depus joia trecută documentele pentru încetarea raportului de serviciu cu Poliția în vederea pensionării. Mirea a declarat, la trei zile după dispariția Alexandrei că, din punctul său de vedere, polițiștii au acționat „perfect” și nu are ce să își reproșeze.

Eurobarometru: 60% dintre români au o imagine bună despre UE

încrederea în Uniune a crescut în 20 dintre cele 28 de state membre

România se află pe locul al doilea, la egalitate cu Portugalia, în ceea ce privește imaginea pozitivă față de Uniunea Europeană, potrivit unui nou sondaj Eurobarometru publicat ieri. Numărul românilor care au o imagine bună despre UE este în creștere și peste media europeană - 60%, față de o medie de 44%. Potrivit Comisiei Europene, noul sondaj Eurobarometru arată o creștere a percepției pozitive a cetățenilor față de Uniunea Europeană în toate domeniile și sunt cele mai bune rezultate de la sondajul Eurobarometru din iunie 2014, realizat înainte de intrarea în funcție a Comisiei Juncker. Eurobarometrul a fost realizat după alegerile europene, între 7 iunie și 1 iulie, în toate cele 28 de state membre ale UE și în cele cinci țări candidate. Printre principalele constatări se numără un sprijin record pentru moneda euro și transformarea schimbărilor climatice în a doua preocupare majoră la nivelul UE, după imigrație.

61% dintre europeni, optimiști cu privire la viitorul UE

Potrivit CE, încrederea în UE a crescut în 20 state membre, cu cele mai mari punctaje în Lituania (72%), Danemarca (68%) și Estonia (60%). În plus, peste jumătate dintre respondenți “tind să aibă încredere” în UE în Luxemburg (59%), Finlanda (58%), Portugalia (57%), Malta și Suedia (ambele cu 56%), Bulgaria și Ungaria (ambele cu 55%), Irlanda, Polonia, Țările de Jos și Cipru (toate cu 54%), România și Austria (ambele cu 52%) și Letonia și Belgia (ambele cu 51%). De la ultimul sondaj Eurobarometru standard din toamna lui 2018, procentajul de respondenți care au o imagine pozitivă despre UE (45%) a crescut în 23 de state membre ale UE, cel mai evident în Cipru (47%, ^11), Ungaria (52%, ^9), Grecia (33%, ^8), România (60%, ^8) și Portugalia (60%, ^7). Același sondaj arată că majoritatea europenilor sunt optimiști în ceea ce privește viitorul UE (61%, ^3 puncte procentuale), în timp ce doar 34% (-3) sunt pesimiști. Cel mai ridicat nivel de optimism este în Irlanda (85%), Danemarca (79%), Lituania (76%) și Polonia (74%). La celălalt capăt al clasamentului, optimismul este mai puțin pronunțat în Regatul Unit (47% față de 46%) și în Franța (50% față de 45%).

Preocupări majore: schimbările climatice și de mediu

Imigrația rămâne principala preocupare la nivelul UE, cu 34% din mențiuni, în pofida unei scăderi puternice (-6 puncte procentuale față de toamna anului 2018). Schimbările climatice, care s-au aflat pe locul al cincilea în toamna anului 2018, constituie în prezent a doua cea mai importantă preocupare după o creștere puternică (^6 față de toamna anului 2018). Trei preocupări obțin punctaje identice: situația economică (18%, neschimbat), starea finanțelor publice ale statelor membre (18%, -1) și terorismul (18%, -2), urmate de mediu — principala preocupare pentru 13% dintre respondenți, înregistrând o creștere de patru puncte procentuale.

Șomajul, care este în prezent pe cea de-a șaptea poziție la nivelul UE (12%), rămâne principala preocupare la nivel național (21%, -2 puncte procentuale), împreună cu creșterea prețurilor/inflația/costul vieții (21%, neschimbat) și sănătatea și securitatea socială (21%, ^1). Problemele legate de mediu, climă și energie urmează îndeaproape după o creștere puternică (20%, ^6). Imigrația, cu 17 % din mențiuni (-4 puncte procentuale față de toamna anului 2018 și -19 față de toamna anului 2015), nu se mai regăsește printre primele trei preocupări la nivel național, pentru prima dată din primăvara anului 2014. Situația economică se situează pe locul al șaselea (16%, ^1).

Sondajul Eurobarometru a fost realizat prin intermediul unor interviuri față în față desfășurate în perioada 7 iunie - 1 iulie în toate cele 28 de state membre ale UE și în țările candidate. În perioada 7-25 iunie 2019, au fost realizate 27.464 de interviuri în statele membre ale UE 28.

Ministrul Justiției a sesizat Parchetul General în legătură cu demisia adjunctului DNA

Ministrul Justiției Ana Birchall a sesizat Parchetul General în legătură cu faptul că demisia adjunctului DNA Marius Iacob nu a ajuns la Președinție, deși a fost semnată din martie. De asemenea, ministrul a dispus revocarea din funcție a directorului Direcției Resurse Umane și sesizarea comisiilor de disciplină. Conform ministerului, ancheta internă la Ministerul Justiției a fost dispusă în regim de urgență, “exact în ziua în care ministrul justiției a luat la cunoștință, urmare a solicitării formulate de redacția Lumea Justiției, conform căreia cererea de demisie a lui Marius Iacob, semnată încă din 19.03.2019, nu a fost trimisă Administrației Prezidențiale în vederea emiterii decretului prezidențial de încetare a mandatului funcției de procuror-șef adjunct, potrivit legii”. “Precizăm că în data de 24.04.2019, data preluării de către doamna Ana Birchall a mandatului de interimar la Ministerul Justiției, această lucrare figura în evidențele ministerului ca fiind rezolvată”, subliniază MJ.

Tudorel Toader este internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader este internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde a fost adus în noaptea de duminică spre luni, întrucât s-a simțit rău. Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iași, medicul Florin Grămadă, a confirmat pentru News.ro că fostul ministru este internat în această unitate medicală, el precizând însă că nu poate oferi detalii privind starea pacientului.

Surse din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza”, unde Tudorel Toader este rector, au spus că fostul ministru s-a simțit rău în noaptea de duminică spre luni și că a fost de urgență la spital. Aceleași surse au precizat că starea lui Tudorel Toader este bună, dar că va fi supus unor investigații medicale amănunțite.

Bărbat cercetat pentru agresiunea sexuală asupra fiicei sale de 17 ani

Un bărbat de 53 de ani, din comuna Moisei, este cercetat pentru agresiune sexuală asupra fiicei sale de 17 ani, a precizat, ieri, presei, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Florina Meteș. Potrivit acesteia, bărbatul a fost internat în Spitalul Orășenesc din municipiul Sighetu Marmației în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală.

Conform unor surse apropiate anchetei, adolescenta ar fi precizat că tatăl ei ar fi atins-o cu mâna în zona intimă în timp ce bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.