Național

Cum se pune țara la cale la un șpriț, la Belina

Ziarul de Vrancea
19 oct 2017 1368 vizualizări

Ce le-a propus secretarul general Codrin Ștefănescu pesediștilor, în ședința maraton în care cei trei miniștri și-au dat demisia?

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, le-a propus liderilor din partid, la ședința de săptămâna trecută, în care se discuta despre demisia celor trei miniștri, să se întâlnească la un șpriț "ca în vremurile bune", la Belina, locul care face obiectul anchetei DNA, au declarat pentru agenția HotNews.ro surse politice. Contactat de HotNews.ro, Ștefănescu a spus că le-a propus liderilor PSD să se întâlnească “la un șpriț, ca băieții,” în județele cu baroni puternici, pentru a discuta problemele interne, dar a negat că ar fi fost vorba de Belina. Liviu Dragnea s-ar fi declarat inițial de acord cu propunerea lui Ștefănescu, de a merge la Belina împreună cu liderii partidului, și chiar ar fi intenționat să o supună la vot. Au fost însă câteva voci care s-au opus propunerii lui Ștefănescu, pe motiv că o asemena deplasare ar arată rău în ochii opiniei publice, iar Dragnea în cele din urmă a renunțat la idee. Ștefănescu a explicat de ce le-a propus liderilor PSD să se întâlnească “la un șpriț”.

 

Reporter: Ce doreați să faceți în această deplasare la Belina?

Codrin Ștefănescu: Eu am propus o deplasare să facem un șpriț ca pe vremuri, ca băieții.

Rep.: La Belina?

CS: Nu la Belina. Să facem un șpriț. Nu știu cine ți-a zis asta cu Belina.

Rep.: Așa avem informația din mai multe surse din PSD. Și va întrebăm ce voiați să faceți acolo?

CS: Și eu îți spun sursa. Eu am propus o deplasare la un șpriț. Să mergem în județele câștigătoare Teleorman, Giurgiu, Dolj, Olt, Vaslui, Dâmbovița, Vrancea, unde sunt baronii - cum le spuneți voi lor, câștigătorii ăștia cu 70% - să mergem într-un weekend cu familiile cum făceam pe vremuri - adică în scurta opoziție când era Cioloș - și ne întâlneam la un șpriț și se reglau ca între români foarte multe lucruri și discuții.

Rep.: Și unde va gândeați să faceți această întâlnire?

CS: Întruna dintre locațiile din județele astea. În fiecare județ avem mai multe locuri în care am fost, așa că sursele tale ți-au spus prost cu Belina. Nu am fost în viață mea la Belina și am fost la Teleorman de o sută de ori la Dragnea acasă și el la mine.

Rep: Ce voiați să transmiteți prin această deplasare?

CS: Unitate. Atâta voiam să transmit.

Rep: Va veți întâlni? Ați decis?

CS: Obligatoriu.

Rep: Ați stabilit și o dată?

CS: Aproximativ. E interna noastră. Poți să scrii acolo că a zis Ștefănescu că această întâlnire va avea loc, va fi periodică, va fi regulată, va fi perfectă.

Rep: Am înțeles.

CS: Da? Și se vor întâmpla lucrurile astea din nou. Chiar ne-am propus să facem pe lângă CEX-urile din țară și întâlnirile astea noi ca în vremurile bune. Să reiterăm această chestie.

Rep: Și care ar fi rostul acestor întâlniri?

CS: Sunt foarte multe rosturi.

Rep.: Îmi puteți spune câteva?

CS: Această întâlnire întărește relațiile interumane, la un pahar cu vin ca tot romanul discuți lucruri pe care în ședințele oficiale nu vrei să le spui. Sunt extrem de benefice. Cred că în fiecare partid se petrec astfel de lucruri și sunt eficiente. Cel puțin în PSD chestiile astea aveau loc dintotdeauna și au avut efecte foarte bune.

Rep: Și ați vrea să discutați despre politici guvernamentale și, în mare, despre cum să conduceți țară la un șpriț?

CS: Nu, asta e în capul ăstora de la HotNews, care sunteți răi și foarte ofticați că existăm. Și s-ar putea să nu va mai răspund nici la telefon, pentru că pot. La spirt, de obicei, românii discută lucruri pozitive, despre familie, despre copii, la un moment dat discuți despre neînțelegerile personale. Nu se discută despre lucruri macro. Niciodată nu s-au luat decizii la șpriț în PSD, dar relații interumane se fac într-un cadru mai intim. De aia lumea se vizitează... Și femeile stau pe moment separat și noi ne afundăm într-un pahar de vin proaspăt românesc și discutăm la o țigară și una și alta. Așa se fac. Așa face o familie. Se vizitează unii pe alții și țin legătura strânsă, cum este tradițional la noi, familia, biserica, tradițiile, obiceiurile. Noi trebuie să ne amintim că până acum un an ne întâlneam mult mai des în context de genul acesta și eram mult mai uniți. Și după incidentul ăsta de comunicare, asta am propus, și toată lumea a fost de acord să facem, și o vom face. n


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.