Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Poliţia nu va fi descentralizată

Ziarul de Vrancea
21 oct 2013 739 vizualizări
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat ieri că nici Poliţia Rutieră şi nici Poliţia de ordine publică nu vor fi desprinse din MAI şi trecute în subordinea autorităţilor locale.

"Folosesc acest prilej pentru a linişti toate structurile MAI. Nu se vor descentraliza de aici nici Poliţia de ordine publică, nici Poliţia Rutieră şi cu atât mai puţin alte structuri care la un moment dar erau vehiculate prin presă", a spus Radu Stroe în videoconferinţa organizată la Ministerul Afacerilor Interne pe tema pregătirilor de iarnă. Ministrul a ţinut să precizeze că "a fost o decizie politică înţeleaptă".
Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, după şedinţa USL, că proiectul legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului, în noiembrie, înainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat ieri că ar vrea "un alt model de uniforme" pentru femeile de serviciu care lucrează la Camera Deputaţilor. El a precizat că de trei luni se gândeşte acest lucru, arătând că "un angajat al Camerei Deputaţilor ar trebui să aibă un set de haine curate, să arate modern, cum sunt în toate Parlamentele moderne".
Zgonea a mai spus angajaţii instituţiei care câştigă sub 1000 de lei ar trebui să primească "o masă caldă". Întrebat de ce ar trebui schimbate şi ţinutele liftierelor de la Camera Deputaţilor având în vedere că acestea au fost înnoite în anii trecuţi, el răspus: "ţinuta unei femei se schimbă în fiecare zi".
Zgonea a vorbit şi despre faptul că şi-ar dori ca un spaţiu din Parlament să poată fi destinat pentru o minigrădiniţă.

Infractorul Năstase rămâne avocat

Consiliul Baroului Bucureşti a decis că Adrian Năstase poate rămâne avocat. Decanul Baroului, Ion Ilie Iordăchescu, a spus că în şedinţa de ieri a Consiliului, s-a luat hotărârea de menţinere pe tabloul avocaţilor a fostului deţinut. "Au fost aduse argumente că faptele care au stat la baza condamnării avocatului Adrian Năstase nu au afectat profesia de avocat", a precizat Iordăchescu.
Consiliul Baroului a trebuit să se pronunţe din nou în cazul excluderii lui Năstase, pentru că Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) a considerat drept nesatisfăcătoare motivele ce au stat la baza primei decizii de menţinere a calităţii de avocat.
Adrian Năstase a fost invitat la şedinţa din 7 octombrie pentru a-şi prezenta punctul de vedere cu privire la calitatea sa de avocat. Fostul premier nu s-a prezentat, întrucât a fost prezent la instanţa supremă, acolo unde s-a judecat un nou termen al recursului din dosarul "Zambaccian".
În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. Conform statutului profesiei de avocat, condamnaţii penali nu mai pot profesa ca avocaţi. "În cazul în care avocatul a fost condamnat definitiv pentru o faptă prevăzută de legea penală şi care îl face nedemn de a fi avocat, potrivit legii", prevede statutul avocaţilor la articolul 58.

Temperaturi de primăvară pană la sfarşitul lunii octombrie

Meteorologii prognozează, pentru următoarele două săptămâni, o vreme în general plăcută pentru finele lunii octombrie, valorile medii diurne urmând să ajungă la 24 de grade Celsius, în prima săptămână a intervalului, în majoritatea regiunilor.
În Moldova, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi caldă, cu maxime termice care vor atinge, în medie, la 20 de grade Celsius, apoi valorile diurne vor scădea spre 14-16 grade Celsius. Răcirea vremii va continua, astfel încât, în zilele de 2 şi 3 noiembrie, temperaturile maxime vor ajunge la valori medii de 12 grade, comparabile cu normele climatologice ale perioadei. Minimele termice vor fi cuprinse, în medie, între 6 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în nopţile din intervalul 22-25 octombrie.
Vor fi condiţii ca trecător să plouă slab în zilele de 23 şi 24 octombrie, precum şi în intervalul 27 octombrie-3 noiembrie.
Pe de altă parte, începand cu 20 noiembrie ninsorile se vor extinde la nivelul întregii ţări, a declarat ieri directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu. El a ţinut să precizeze că nu trebuie să ne aşteptăm la o iarnă ieşită din comun, ci la temperaturi medii de aproximativ minus 10 grade Celsius

Vasile Blaga spune că fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu este "un om de dreapta, un om extrem de serios"

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, ieri, răspunzând unei întrebări, că fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu este "un om de dreapta, un om extrem de serios", adăugând că PDL a lucrat foarte bine cu acesta.
Afirmaţia este făcută în contextul în care, duminică, PNŢCD şi Iniţiativa România Liberală (IRL) au semnat un protocol de suţinere şi colaborare prin care membri ai IRL vor fi cooptaţi în funcţii de conducere la Congresul extraordinar al PNŢCD, care va avea loc pe 2 noiembrie.
De asemenea, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, ieri, la RFI, că liderul liberal Crin Antonescu nu va fi candidatul USL şi nici măcar al PNL la Preşedinţie, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu fiind "mai capabil" să atragă într-un eventual tur doi electoratul lui Traian Băsescu. "Mergând pe cont propriu PNL-ul, calculele lor vor fi oarecum asemănătoare cu cele ale dreptei unite, adică băgăm candidatul în turul doi, sperăm să luăm restul de electorat care nu a votat cu noi şi câştigăm. Or, restul de electorat, în mare parte, va fi electoratul lui Traian Băsescu. Orice om rațional din PNL îşi dă seama că Antonescu nu poate să atragă electoratul lui Traian Băsescu, oricât de mult s-ar strădui, pentru că el a preferat în ultimii ani această conflictualitate, care a trecut de multe ori dincolo de limitele Opoziţiei", a declarat Lăzăroiu. De asemenea, el a afirmat că PDL dă dovadă de "aroganţă" când cere ca unificarea dreptei să se facă în jurul democrat-liberalilor.
Întrebat, ieri, dacă unificarea dreptei se poate face numai cu un candidat PDL la prezidenţiale, Blaga a răspuns: "Dacă vom avea cu cine face unificarea dreptei, cu oameni care gândesc ca noi dar ne şi respectă, atunci putem discuta varianta cea mai bună pentru dreapta".
Vasile Blaga a fost ministru de Interne în Guvernul ADA condus de Călin Popescu Tăriceanu. El a fost înlocuit din funcţie la 5 aprilie 2007, odată cu restructurarea Guvernului Tăriceanu, când Partidului Democrat nu a mai făcut parte din Executiv. Restructurarea Cabinetului Tăriceanu a fost făcută pe fondul conflictului tot mai deschis şi mai puternic dintre Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, în timpul căruia PDL a fost alături de şeful statului.

Medic acuzat că ar fi operat o femeie la piciorul sănătos

Un medic ortoped de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani este cercetat de poliţişti după ce un bărbat din localitate a depus o plângere prin care sesiza că soţia lui, care suferise o fractură la piciorul stâng, a fost operată mai întâi la piciorul drept, care era sănătos. Pacienta, în vârstă de 36 de ani, a fost internată la secţia Ortopedie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani, cu o fractură la piciorul stâng. "Prima dată a intervenit la piciorul bun şi după aceea la cel la care avea fractură. A operat-o greşit. Fac aceste demersuri pentru că nu vreau să mai cadă şi alţii victime, cum am căzut şi noi. Ei au vrut să ne cumpere şi tăcerea. Acţionăm pe cale legală. A zis că a avut un hematom şi în partea dreaptă (la piciorul drept – n.r.) şi a trebuit să îl opereze. Susţine că a făcut un bine, nu a făcut un rău", a spus Dan Căldărar, soţul pacientei. El a mai afirmat că a decis să o transfere pe femeie la o altă unitate medicală. Potrivit poliţiştilor din Petroşani, bărbatul a depus o plângere împotriva medicului.
Pe de altă parte, directorul Spitalului de Urgenţă din Petroşani, Alin Vasilescu, susţine că va începe şi o verificare internă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.