Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Blonda de la Transporturi: două maşini de lux şi două case!

Ziarul de Vrancea
26 aug 2013 1206 vizualizări
Ramona Mănescu a depus jurămantul de învesttitură în funcţia de ministru al Transporturilor u Băsescu a spus la învestirea lui Mănescu că speră să nu aibă aprecieri de tip Antonescu legate de DNA

Ramona Mănescu a depus, ieri, jurămantului de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, la care au luat parte preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor şi membri ai Guvernului. La ceremonie nu a fost prezent premierul Victor Ponta, care, potrivit programului anunţat de Guvern, la ora 15.00 urma să plece către Republica Moldova, unde face o vizită în perioada 26-27 august. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, ieri, decretul pentru numirea Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor, după ce premierul Victor Ponta i-a transmis luni dimineaţă propunerea în acest sens. Ramona Mănescu a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta, luni, la Palatul Victoria. Ramona Mănescu, născută la 6 decembrie 1972, este de formaţie jurist şi europarlamentar din 2007. Ea este membră a grupului ALDE din Parlamentul European, fiind coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale. De asemenea, face parte din delegațiile Parlamentului Eurpean pentru relațiile cu Peninsula Arabică şi Japonia. Ramona Mănescu este membră a Partidului Național Liberal din anul 1990. Potrivit declaraţiei de avere, noul ministru al Transporturilor deţine împreună cu soţul său, primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, o casă de locuit în Bragadiru (Ilfov) de 140 de metri pătraţi, precum şi un teren de 990 de metri pătraţi în aceeaşi localitate. Soţii Mănescu mai au un apartament cumpărat în 2009 în Predeal, cu o suprafaţă de 114 metri pătraţi. Ei mai deţin două autoturisme Audi şi un autoturism Ford, dar nu precizează să deţină bijuterii sau metale preţioase de peste 5000 de euro sau conturi bancare. Ramona Mănescu menţionează în declaraţia de avere că a contractat un credit de 48.000 de euro scandent în decembrie 2013.  Anul trecut, noul ministru al Transporturilor înregistra venituri în calitate de europarlamentar de 74.408 euro, în vreme ce soţul său a obţinut ca primar 26.980 de lei, care s-au adăugat la cei 12.310 de lei din activitatea de consilier economic. La secţiunea "alte venituri", cei doi soţi menţionează că au obţinut 99.000 de lei din răscupărarea unor poliţe de viaţă şi 1000 de euro din vanzarea unui moped.

Înţepături între Băsescu şi Ponta

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, în intervenţia la scurta ceremonie de învestire în funcţie a noului ministru al Transporturilor, că îi doreşte Ramonei Mănescu mult succes şi îşi exprimă speranţa că nu va "mai avea aprecieri de tip Crin Antonescu legate de DNA". "În primul rand vă felicit pentru numirea în funcţia de ministru şi cred că ar trebui să priviţi la patru lucruri: privatizarea CFR Marfă, absorbţia fondurilor europene, tronsonul Nădlac-Arad, pentru că restul tronsoanelor de la Sibiu sunt în execuţie şi metroul bucureştean", a spus Băsescu, după ce Ramona Mănescu a rostit jurămantul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor. La randul lui, premierul a spus de la Iaşi că Ramona Mănescu se va putea achita foarte bine de sarcinile care îi vor reveni la Ministerul Transporturilor şi a  adăugat că, "spre deosebire de preşedintele Băsescu", el i-a trasat numai sarcini din domeniu şi că nu ar fi propus-o ca ministru dacă nu era mulţumit de activitatea ei

Gest lipsit de eleganţă

Crin Antonescu, liderul PNL şi preşedintele Senatului, a plecat de la ceremonia de depunere a jurămantului de către noul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, desfăşurată la Palatul Cotroceni, înainte ca şeful statului, Traian Băsescu, să îşi ţină discursul specific pentru aceste ceremonii. Liderul PNL a sosit în sala Unirii, unde s-a desfăşurat ceremonia, cu circa un minut înainte de începerea ceremoniei, fiind însoţit de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Antonescu a asistat numai la momentul citirii decretului prezidenţial de numire a Ramonei Mănescu, a rostirii de către aceasta a formulei jurămantului, iar, după ce aceasta i-a înmanat şefului statului jurămantul semnat, liderul PNL a părăsit sala, înainte ca Băsescu să ia cuvantul.

Băsescu îi dă în cap Guvernului cu şomajul şi investiţiile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că trage un semnal de alarmă către Guvern legat de faptul că şomajul a crescut la 7,6% în iunie şi cu 29.000 de şomeri în iulie, iar investiţiile străine directe au scăzut cu 19,4% în prima jumătate a anului. "Şomajul este în creştere, romanii sunt tot mai preocupaţi de situaţia locului de muncă şi tot mai mulţi se întreabă dacă îşi pierd sau nu locul de muncă. Cand acest Guvern a preluat guvernarea, şondajul în Romania conform ESA era de 6,7%. În luna iunie, tot conform măsurătorilor în sistem ESA, şomajul în Romania ajunsese la 7,6%. Deci creştere economică generată de la exporturi de la Dacia, Lufkin sau alte companii nu înseamnă şi creştere a locurilor de muncă, iar acesta este un efect al amputărilor investiţiilor din bugetul de stat", a spus preşedintele. El a adăugat că şomajul ar putea ajunge la 8%, prag ce nu a fost atins nici atunci cand criza economică a fost la nivelul maxim. "Mai trag un semnal de alarmă extrem de serios: în luna iunie şomajul era 7,6%, dar în iulie Romania a mai înregistrat un plus de 29.000 de şomeri, ceea ce îmi permit să anticipez, ne va arăta atunci cand se va analiza la nivelul EUROSTAT şomajul în Romania, cifra pentru Romania va fi undeva în jur de 8%. Este un prag extrem de riscant şi crearea de locuri de muncă este esenţială, relansarea investiţiilor din bani europeni şi bani de la bugetul de stat trebuie să fie o prioritate majoră a Guvernului. Nu se poate să priveşti o creştere cu 29.000 de persoane a şomajului în perioadă de vară, cand foarte multe locuri de muncă sunt în zona serviciilor sezoniere, ar fi fost de aşteptat o scădere a şomajului măcar pe perioada verii", a spus preşedintele. Potrivit acestuia, investiţiile străine directe au scăzut cu 19,4% în prima jumătate a anului.

Şefi din Poliţie, cercetaţi de conducerea IPJ

Conducerea Poliţiei Timiş a dispus declanşarea procedurii de cercetare prealabilă a şefului Poliţiei Lugoj, a adjunctului acestuia şi a altor trei ofiţeri, între care doi şefi de serviciu, surse judiciare afirmand că ancheta vizează modul în care s-a intervenit la un scandal între romi din 16 august Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Poliţiei Timiş, în perioada 19-22 august o echipă de control coordonată de adjunctul inspectorului şef a făcut verificări la Poliţia Lugoj, fiind evaluat "modul de punere în aplicare a anumitor planuri de măsuri întocmite laPoliţia Judeţeană". Conform sursei citate, în urma controlului şeful Poliţiei Judeţene a dispus declanşarea procedurii de cercetare prealabilă faţă de şeful Poliţiei Lugoj, adjunctul acestuia, şeful Biroului de Ordine Publică, şeful Biroului de Investigaţii Criminale Lugoj şi un ofiţer de la Biroul de Investigaţii Criminale Lugoj, pentru "stabilirea existenţei ori inexistenţei abaterii disciplinare de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici". Totodată, s-a dispus atenţionarea unui ofiţer de la Biroul de Investigaţii Criminale Lugoj şi a patru agenţi de poliţie, pentru "prevenirea comiterii unor abateri disciplinare". Conform unor surse judiciare, decizia conducerii Poliţiei Judeţene ar fi legate de modul în care Poliţia Lugoj a intervenit în cazul unui scandal care a avut loc în 16 august în centrul oraşului, între două familii de romi. Una dintre persoanele implicate în scandal a folosit un pistol cu bile de cauciuc rănind o altă persoană implicată în conflict.

Judecătoarea care l-a eliberat pe Hayssam s-a spovedit în faţa DNA

Judecătoarea Sofica Dumitraşcu a declarat luni, la ieşirea de la DNA, că niciodată nu şi-ar fi permis să pună în pericol prestigiul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi siguranţa copilului său, precizand că nu a cunoscut-o pe avocata Adriana Dascălu, care s-a folosit de numele ei. "Niciodată nu mi-aş fi permis să pun în pericol prestigiul Înaltei Curţi, deci niciodată. şi, în al doilea rand, pentru copilul meu n-aş fi făcut niciodată nimic ca să ajung într-o astfel de situaţie", a spus Sofica Dumitraşcu. Judecătoarea a mai spus că nu a cunoscut-o niciodată pe avocata Adriana Dascălu, precizand că aceasta s-a folosit de numele ei în discuţiile interceptate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. "Numele mi-a fost folosit de acea doamnă avocat, pe care nu am văzut-o niciodată în viaţa mea. Pur şi simplu s-a folosit de numele meu", a mai declarat Dumitraşcu. Judecătoarea Sofica Dumitraşcu a precizat că luni a fost audiată în calitate de martor în dosarul care Veronica Cîrstoiu este acuzată de complicitate la trafic de influenţă şi luare de mită pentru soluţii favorabile în dosare. Întrebată în legătură cu relaţia de colegialitate cu judecătoarea Veronica Cîrstoiu, Sofica Dumitraşcu a spus că au fost simple colege, refuzand să comenteze acuzaţia care i-a fost adusă acesteia de procurorii anticorupţie. Întrebată în legătură cu soluţia din dosarul lui Omar Hayssam prin care, cu ani în urmă, l-a pus în libertate, Dumitraşcu a spus: "Omar Hayssam este un caz încheiat pentru mine, am dat o soluţie în acel dosar, ce să vă mai spun de Omar Hayssam....".

De la nuntă direct la spital din cauza unei toxiinfecţii alimentare

Un număr de 21 de persoane din zona Munţilor Apuseni din judeţul Alba au fost internate, luni, la Spitalul din Abrud, cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au participat, la sfarşitul săptămanii, la o nuntă unde ar fi mancat produse alterate, DSP declanşand o anchetă în acest caz. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horia Timiş, a declarat, că 21 de persoane din zona localităţilor Campeni şi Bistra din Munţii Apuseni au fost internate, luni, la Spitalul din Abrud, cu simptome de toxiinfecţie alimentară.  Horia Timiş a spus că printre pacienţi se află şi trei minori de 6, 15 şi 17 ani.  Potrivit sursei citate, toate cele 21 de persoane au participat, la sfarşitul săptămanii, la o nuntă unde ar fi mancat produse alterate, după care au început să aibă greţuri, vărsături şi alte simptome specifice toxiinfecţiei alimentare, fiind internate pe rand în spital.  Horia Timiş a spus că DSP Alba a deschis o anchetă sanitară în acest caz pentru a stabili cauza exactă care a determinat îmbolnăvirea acestor persoane. El a menţionat că la Spitalul din Abrud şi la unităţile sanitare apropiate s-au luat măsuri pentru a se putea asigura asistenţa medicală în cazul în care numărul persoanelor cu simptome de toxiinfecţie alimentară va creşte.

Motanul Felix şi Ponta, discuţii de taină

Reuniunea informală a liderilor USL, de la sediul PNL, s-a finalizat fără declaraţii din partea participanţilor la şedinţă, premierul Victor Ponta şi liderul fondator al PC, Dan Voiculescu (n.r.-în notele pentru securitate se semna Felix), rămanand la discuţii după plecarea preşedintelui PNL, Crin Antonescu. Victor Ponta şi Dan Voiculescu au părăsit sediul PNL la scurt timp unul după celălalt, fără să facă declaraţii legate de cele discutate la reuniune. Cei doi au rămas în sediul PNL pentru un timp după ce liderul PNL, Crin Antonescu, a plecat la Palatul Cotroceni pentru a participa la ceremonia de depunere a jurămantului ca ministru al Transporturilor din partea Ramonei Mănescu.  Victor Ponta are programată pentru această după-amiază o deplasare în Republica Moldova, unde face o vizită în perioada 26-27 august.

Explozie la Combinatul din Targovişte

Cinci angajaţi ai Combinatului de Oţeluri Speciale din Targovişte au fost răniţi în urma unei explozii care a avut loc, luni, la una dintre oţelării, doi dintre ei fiind transportaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Arsuri din Capitală, iar ceilalţi trei la Spitalul Judeţean din Targovişte. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Damboviţa, deflagraţia nu a fost anunţată la 112, iar cei cinci răniţi au fost duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Targovişte cu ambulanţa combinatului, dar şi cu maşini ale angajaţilor. "Noi nu am fost anunţaţi de incident prin 112 şi nu ni s-a cerut sprijinul pentru a interveni la Combinatul de Oţeluri Speciale din Targovişte. Nu cunoaştem cauza exploziei", a spus purtătorul de cuvant al ISU Damboviţa, maior Edurd Ţelea. Primele date furnizate de Poliţie arată că explozia s-a produs la o secţie a Oţelăriei Electrice nr. 2, din cauza unei acumulări de gaze. "Explozia a avut loc la un stand de valve care cuprinde conducte ce transportă gaz metan, oxigen şi azot, unde a avut loc o scurgere de gaz din motive care urmează să fie stabilite", a declarat purtătorul de cuvant al Poliţiei Damboviţa, Raluca Florescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.