Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Ţiganii vor avea doi regi

Ziarul de Vrancea
23 aug 2013 448 vizualizări
Cei doi fii ai intitulatului rege al romilor, Florin Cioabă - Dorin şi Daniel - vor prelua fiecare în parte din atribuţiilor tatălui lor, primul în calitate de rege internaţional al romilor, iar al doilea în calitate de rege al romilor din România, potrivit anunţului făcut vineri, la Sibiu, de consilierii familiei

Dorin Cioabă a primit în faţa romilor strânşi la reşedinţa sa din Sibiu o coroană confecţionată din monede de aur de 24 de karate prin care i se recunoaşte atribuirea titlului de rege internaţional al romilor. Mulţimea a rostit apoi "Regele a murit!" "Trăiască regele internaţional al romilor Dorin Cioabă!". Cu o ceremonie similară s-a desfăşurat şi în cazul fratelui cel mai mic, Daniel Cioabă, care a primit titlul de rege al romilor din România şi va moşteni coroana regală a tatălui său. "Consiliul de coroană, împreună cu familia şi apropiaţii noştri am decis să continuăm proiectele tatălui meu. Eu mă voi ocupa de partea internaţională a relaţiilor cu romii, iar fratele meu (Daniel Cioabă - n.r.) de relaţii cu romii în ţară. Florin Cioabă poate să meargă liniştit pe drumul său pentru că a predat ştafeta unei echipe tinere şi vom încerca să ne apropiem de valorile tatălui nostru", a spus Dorin Cioabă. Potrivit acestuia, averea lui Florin Cioabă va fi moştenită de fiul său mai mic, Daniel, care va rămâne împreună cu mama şi familia sa.

După festivitatea de "întronare", cortegiul funerar a părăsit reşedinţa familiei Cioabă şi s-a îndreptat spre Cimitirul municipal din Sibiu, unde a fost îngropat fostul "rege". La ceremonia funerară au participat peste 2.500 de persoane. 

 

Premierul recunoaşte că a fost avocatul familiei Udrea-Cocoş 

Premierul Victor Ponta a admis că în perioada anterioară, în calitate de avocat, a legalizat acte ale firmelor patronate de Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, adăugând că a prestat aceste servicii pentru alte "vreo mie de firme" şi că se cunoaşte cu Elena Udrea de 15 ani, de când era procuror. "Nu contest acest lucru, am avut foarte mulţi clienţi ca avocat, a fost o perioadă de patru ani în care am fost avocat, iar Blejnar (fostul şef ANAF - n.r.) i-a luat pe toţi şi nu a descoperit nimic ilegal. Am plătit taxe, impozite...Cu doamna Udrea mă cunosc de când eram procuror şi dânsa era avocat, sunt 15 ani. În cazul respectiv am legalizat nişte acte, lucru pe care l-am mai făcut pentru vreo mie de firme. Cu fostul soţ al doamnei Udrea nu am un conflict nici acum, dimpotrivă", a spus Ponta la postul B1 TV.

Presa a relatat că, în calitate de avocat, actualul prim-ministru Victor Ponta a prestat servicii juridice pentru familia Elenei Udrea începând din 2005, perioadă în care aceasta era şefa Cancelariei Prezidenţiale.

 

Barbu: Discuţiile despre unificarea dreptei, după europarlamentare

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu consideră că unificarea dreptei se va realiza în jurul PDL şi că discuţiile cu formaţiunile de dreapta ar putea începe după alegerile europarlamentare de anul viitor. Referitor la declaraţiile vicepreşedintelui executiv al PNL Puiu Haşotti potrivit cărora o colaborare între PNL şi PDL nu e posibilă în următorii patru-cinci ani, Sulfina Barbu a arătat că PDL va discuta cu liberalii "de construcţie". "Cât despre comentariile domnului Haşotti, nu cred că face parte din oamenii de construcţie ai Partidului Naţional Liberal, au mai rămas câţiva acolo, dar sunt convinsă că nu face domnul Haşotti parte dintre acei oameni", a susţinut ea. Sulfina Barbu a apreciat că discuţiile privind unificarea dreptei vor avea loc după alegerile europarlamentare din 2014. "Nu este nici un secret că PDL a lansat şi chiar are în programul politic această provocare, chiar dacă alţii vorbesc mai mult, fără să facă mare lucru, are în programul politic unificarea dreptei în jurul PDL, pe proiecte, pe valori. Cred că toate aceste discuţii vor avea loc după alegerile europarlamentare, având în vedere că la europarlamentare fiecare merge în funcţie de familia politică la care este afiliat partidul din care face parte. PDL merge în alegerile europarlamentare singur, pentru că este membru al PPE şi nu poţi merge în PPE cu oameni care nu sunt membri ai partidului şi nu împărtăşesc aceleaşi valori. Dar, repet, după alegerile europarlamentare cred că va fi momentul discuţiilor serioase legate de unificarea dreptei", a spus ea. "Eu sunt convinsă că şi partidele mai mici şi PNL, dar fără oameni precum domnul Haşotti şi cred că esenţial fără domnul Crin Antonescu, pot să intre într-o astfel de discuţie şi construcţie", a mai declarat vicepreşedintele PDL.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, săptămana trecută, că se gândeşte ca în interiorul PDL să se ia decizia de a iniţia o construcţie politică de centru dreapta care să aibă un singur candidat la Preşedinţie, susţinând că şi PNL ar putea face parte din construcţia respectivă.

 

Nelu Iordache l-ar fi denunţat la DNA pe Voiculescu, pentru santaj 

Nelu Iordache l-a denunţat la Directia Naţională Anticorupţie pe Dan Voiculescu, scrie Digi24, care nu citează nicio sursă. Nelu Iordache, aflat în stare de arest preventiv, este cel care l-a denunţat şi Ovidiu Silaghi, prima nominalizare a lui Victor Ponta pentru şefia ministerului Transporturilor.

Digi24 precizează că "dosarul este în faza actelor premergătoare, astfel că cercetările sunt în fază incipientă, nefiind pusă încă sub acuzare vreo persoană". Fostul securist va fi citat în acest dosar, pentru început ca martor. Potrivit procurorilor DNA, denunţul la adresa lui Dan Voiculescu vizează fapte de şantaj, arată sursa citată.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.