Național

Lider local PNL: Dragnea a interzis accesul unor primari în minister

Ziarul de Vrancea
23 aug 2013 498 vizualizări
Se comportă de parcă ministerul ar fi "moştenirea lui de familie", a declarat revoltat primarul liberal

Vicepreşedintele PNL Timiş Alin Nica, totodată primar al comunei Dudeştii Noi, a declarat, vineri, că ministrul Administraţiei, Liviu Dragnea, a interzis accesul unor primari în minister, susţinând că acesta refuză un dialog deschis cu edilii din mediul rural. "Noi am început procedurile de consultare şi dialog cu autorităţile centrale, imediat după ce au fost instalaţi în funcţii, toate aceste încercări de dialog şi consultările iniţiate către Guvern au rămas făra finalitate. Pe de altă parte, am iniţiat mai multe proiecte de legi susţinute de parlamentarii din localităţile noastre, chiar eu am dat parlamentarilor liberali patru proiecte de legi pentru a fi susţinute în Parlament, însă 90 la sută din propunerile parlamentarilor primesc aviz negativ de la Guvern. Inclusiv ale parlamentarilor USL sau mai ales ale lor, pentru că majoritatea propunerilor legislative vin din arcul majorităţii", a precizat primarul din Dudeştii Noi.

Alin Nica a mai spus că vicepremierul Liviu Dragnea şi-a asumat iniţial rolul de "gestionar" al problemelor din administraţie, iar, acum, mai mulţi primari au accesul interzis în Ministerul Dezvoltării regionale şi Administraţiei. "Da, domnul Dragnea a interzis accesul, de parcă ar fi ministerul lui, moştenire de familie", a spus Alin Nica. 

Edilii pregătesc o grevă administrativă

Întrebat ce anume îi nemulţumeşte pe primari, Alin Nica a dat câteva exemple concrete de situaţii din administraţia locală. "Pentru a angaja un şofer de microbuz şcolar la şcoala din localitate, noi trebuie să solicităm un aviz de la Guvern, conform Ordonanţei 77/2013 şi respectiv a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2010, deci în baza acestor două ordonanţe ale Guvernului, trebuie să mergem până la Guvern, să ne milogim, să învingem clanţa ministerelor ca să putem angaja în organigrama noastră un şofer. Mă întreb, care este rolul nostru aici, dacă noi nu putem să parcurgem unele etape uzuale, care mai este rolul nostru, al primarilor, al consiliilor locale dacă noi trebuie să mergem la Guvern pentru tot felul de aprobări, pentru lucruri uzuale de altfel? Atunci să desfinţăm primarii şi consiliile locale şi să guvernăm direct de la Bucureşti", a mai spus Nica.

Peste 3.000 de primari din mediul rural, din toate partidele politice, s-au adunat la sfârşitul lunii iulie, la Năvodari, în judeţul Constanţa, unde au discutat despre problemele din administraţia locală. În urma discuţiilor au transmis, atât Guvernului, cât şi Ministerului Administraţiei, în 20 august, un document în care prezintă problemele cu care se confruntă primarii. În acest document se arată că dacă nu va exista un dialog între administraţia locală şi cea naţională, primarii comunelor vor declanşa o grevă administrativă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
un contribuabil, acum 3919 zile, 12 ore, 38 minute, 5 secunde
in dorinta voastra ,a primarilor, ma refer, de a va imbogati ati facut campanie electorala clicii, ilici -bombonel.acum cind ciolanul deja este prea departe de voi ,ati inceput sa va plingeti ca niste citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.