Național

Răscoala primarilor USL împotriva Guvernului: Dragnea, mai rău ca Udrea

Ziarul de Vrancea
22 aug 2013 465 vizualizări
Aproape 3.000 de primari din România, marea majoritate de la PNL şi PSD, acuză Guvernul Ponta că le subminează comunităţile şi spun că "deziluzia este generală" faţă de cum îi tratează USL pe edili. Primari au explicat pentru pesurse.ro că se simt trataţi de propriul Guvern ca fiind "oameni de mâna a doua" şi că o ipocrizie mai mare nu a fost nici măcar pe vremea PDL.

Asociaţia Comunelor din România a lansat un atac deosebit de dur la adresa Executivului, într-un document depus la Guvern. "Suntem la aproape 15 luni de la schimbarea guvernării din 7 mai 2012 şi la peste o jumătate de an de la acordarea încrederii ultimului Guvern, la data de 21 decembrie 2012, condus de Excelenţa Sa, Domnul Victor-Viorel PONTA, şi, DEZILUZIA ESTE GENERALĂ!", susţin primarii. Edilii acuză Guvernul că subminează comunele şi impune "noi biruri" fără să dea bani pentru proiectele vitale. Primarii ameninţă cu boicotarea alegerilor din 2014 şi a referendumului pentru revizuirea Constituţiei şi au cerut o întâlnire cu Victor Ponta până la 27 august.

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene PNL Timiş, Alin Adrian Nica, primar al comunei Dudeştii Noi, a declarat pentru pesurse.ro că pe vremea PDL era mai bine pentru primari şi că Liviu Dragnea a ajuns să procedeze mai rău decât Elena Udrea. "O mai mare ipocrizie din partea guvernanţilor nu am întâlnit nici pe vremea PDL-ului, periodă de tristă amintire pentru noi. De fiecare dată când suntem invitaţi la cel mai înalt nivel, responsabilii guvernamentali pe linia administraţiei publice locale, în frunte cu vicepremierul Dragnea, sau mai ales cu dumnealui, de fiecare dată ni se servesc principii frumoase, însă când ne uităm în Monitorul Oficial şi vedem legile care apar, vedem că se face tot mai des centralizare. Să vă dau un exemplu, a apărut OUG 77/2013 privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale. Încă din titlu se arată ipocrizia şi dispreţul faţă de noi, pentru că se desfiinţează posturi din administraţia publică locală, 40% din posturile vacante de la comune. Cum poţi să asiguri funcţionalitatea administraţiei, desfiinţând posturi? Ne pleacă oamenii fiindcă sunt prost plătiţi, nu stau oameni cu studii superioare pe 800 de lei, pe salariu minim pe economie", a declarat primarul. 

 

"Dragnea vrea să lingem clanţa uşii lui"

Edilul liberal îl atacă dur pe vicepremierul Liviu Dragnea. "Cetăţenii trag de noi la Primărie să le rezolve primăriile şi noi abia putem să trăim de azi pe mâine cu oamenii pe care îi avem. Practic Dragnea doreşte să venim cu jalba în proţap şi să lingem clanţa uşii lui ca să ne milogim pentru nişte bani pentru o canalizare, o apă, o şcoală în localitate. Este exact ceea ce spunea el în Opoziţe că nu va face şi face exact acelasi lucru, ba mai rău, pe care îl făcea Elena Udrea în guvernarea PDL. Ce pot să vă spun, suntem foarte dezamăgiţi. Protestul este semnat de o majoritate covârşitoare a primarilor din România, a primarilor de comune, a fost adoptat în unanimitate, nu a fost nici măcar o abţinere la Adunarea noastră generală", spune liberalul. Gheorghe Bute, primar PSD din comuna Scântăieşti (Galaţi) şi secretar general al Asociaţiei Comunelor, a declarat pentru pesurse.ro că Guvernul USL îi consideră pe primari "oameni de mâna a doua, a treia, a patra" şi că a venit vremea ca edilii să nu mai stea "aplecaţi". "Şi dacă mă dau afară din partid ce? Alea sunt problemele noastre, pe riscul nostru, d-aia ne-am angajat în faţa primarilor să conducem aceste asociaţii, nu? Caracterul politic e zero, deci la noi la Galaţi sunt 90% din arcul guvernamental, ceilalţi nu au primari, din Opoziţie au venit toţi primarii, sunt doi-trei, atât, dar restul sunt din arcul guvernamental", a explicat demersul primarul PSD.  "Principala nemulţumire este că pe noi, primarii, ne consideră oameni de mâna a doua, a treia, a patra, în relaţia cu administraţia centrală, nu ca reprezentanţi ai comunităţii noastre", a conchis Bute. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.