Național

Frunzăverde: Preşedinţii regiunilor trebuie aleşi prin vot direct

Ziarul de Vrancea
20 aug 2013 426 vizualizări
Vicepreşedintele PNL lasă de înţeles că Regiunea Nord-Est ar putea fi împărţită în două

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzaverde considera că regionalizarea se poate realiza cel mai devreme în 2014 sau chiar în primăvara lui 2015, după referendumul pentru noua Constituţie. "E posibil ca alegerile pentru consiliile regionale să se facă odată cu alegerile prezidenţiale, dacă nu, în primăvara lui 2015, în martie-aprilie", a spus preşedintele CJ Caraş-Severin, pentru Ziare.com. Frunzăverde mai spune că vede regionalizarea posibilă doar prin alegerea şefilor de regiuni prin vot direct, nu prin alegerea de către primari, consilieri şi şefi de consilii judeţene, variantă spre care înclină PSD, şi despre care spune că ar însemna că şefii de regiuni sunt "numiţi". "Alegerile regionale în 2014 sau 2015 ar fi un test la mijlocul mandatului pentru clasa politică din România, ar fi şi un test pentru USL. Nu spune nimeni că alegerile regionale ar trebui organizate odată cu alegerile locale, nu e o regulă nici în Europa, de obicei se organizează la date diferite", a mai comentat liberalul. Vicepreşedintele PNL a mai spus că el ar merge pe varianta cu 8 regiuni. "Unele regiuni sunt într-adevăr prea mari, ca de exemplu regiunea Nord-Est, din care face parte Iaşul", a precizat însă liberalul.
Reamintim că premierul Victor Ponta a declarat vineri că preferă a variantă cu 10-12 regiuni şi cu Bucovina separată de actuala Regiune Nord-Est. Vicepremierul Liviu Dragnea ar vrea 8, maximum 9 regiuni administrative, cu şefii de regiuni aleşi indirect. În schimb, Traian Băsescu e sceptic că se va mai realiza regionalizarea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.