Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Andronescu îl netezeşte drumul lui Adrian Năstase

Ziarul de Vrancea
7 apr 2013 568 vizualizări
Fostul ministrul al Educaţiei afirmă că Adrian Năstase, ce este eliberat condiţionat din închisoare, va veni la Congresul PSD

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu susţine că Adrian Năstase va participa la Congresul social-democraţilor, fiind invitat, însă nu a putut răspunde unei întrebări legate de eventuala funcţie pe care acesta ar urma să o primească în partid, declarand doar că Năstase rămane "un om cu opinie". Întrebată duminică, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, ce funcţie şi ce rol ar urma să aibă Adrian Năstase în PSD, Ecaterina Andronescu a afirmat că nu poate răspunde, deoarece nu ştie ce îşi doreşte Adrian Năstase. "Mi-e foarte greu să vă dau răspunsul. În discuţia pe care am avut-o ieri (sambătă - n.r.) - a fost prima discuţie pe care am avut-o cu Adrian Năstase de cand este în libertate -, nu mi-a dat să înţeleg că ar veni la congres pentru o funcţie. Nu ştiu să vă dau răspunsul la această întrebare, dar va veni la congres pentru că domnul Ponta i-a invitat pe toţi foştii preşedinţi ai PSD. O să fie şi domnul Gherman şi Iliescu, Năstase şi Geoană. Toţi vor fi pe scenă la congres", a declarat Andronescu. Vicepreşedintele PSD a adăugat, că indiferent dacă i se va da sau nu o funcţie în structurile de conducere ale PSD, "Adrian Năstase rămane Adrian Năstase". "Indiferent că i se dă sau nu o funcţie, Adrian Năstase rămane Adrian Năstase. Un intelectual cu competenţe ce nu mai trebuie să fie argumentate, un om care are opinie, un om care a citit şi citeşte mult, un om care are capacitatea de a fi mereu creativ. şi în politică este nevoie de creativitate", a conchis Ecaterina Andronescu. În martie, deputatul PSD Miron Mitrea spunea că garantează că Adrian Năstase nu se va retrage din viaţa politică, pentru că este puternic şi tanăr pentru un politician, el precizand că fostul premier "a strans destul de multe în această experienţă negativă pe care va vrea să le pună în practică".

Geoană s-a trezit în sfarşit din visul de a fi preşedinte

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, ieri, la emisiunea "După 20 de ani", unde a fost întrebat dacă va candida la prezidenţiale în 2014, că din punctul de vedere al PSD candidatul oficial este Crin Antonescu şi că această realitate politică trebuie respectată. "Anul 2013 trebuie să fie un an în care nu avem nevoie de tensiuni în USL. Sunt convins că, din punct de vedere al ceea ce ştiu şi pot să fac, sunt probabil cel mai potrivit om să fie preşedintele Romaniei. Din punct de vedere al partidului din care fac parte şi l-am condus, avem un candidat oficial în persoana lui Crin Antonescu şi atata vreme cat eu spun că în 2013 în congelator cu tensiunile din USL, nu o să fiu eu cel care să arunc în aer o înţelegere politică cu liberali", a răspuns Geoană, întrebat de moderator dacă va candida în 2014 la prezidenţiale. Geoană a spus că nu poate să nu constat că există o realitate politică pe care trebuie să o respecte. "Azi, din punct de vedere politic, şi pentru 2013, USL are un candidat, PSD are un congres în care a stabilit că avem un candidat, preşedintele Victor Ponta susţine acest candidat. Oricat de mult ne-am dori eu, sau Sorin Oprescu, să ajungem în poziţia pe care cred că eu unul am şi caştigat-o în 2009, nu pot să nu constat că există o realitate politică pe care trebuie să o respectăm", a mai spus Geoană.

Tăiat la gat după ce a intervenit într-o ceartă între soţi

Un bărbat de 35 de ani, din Predeal, a ajuns la spital, ieri, după ce a fost tăiat la gat cu un cuţit, pe stradă, de către un bucureştean, după ce ar fi intervenit într-o ceartă între agresor şi soţia acestuia, cei trei petrecand iniţial împreună într-un club din staţiune. Incindetul s-a petrecut în jurul orei 05.30, pe strada Libertăţii, din Predeal, după ce predealenul a fost atacat cu un cuţit de către un bucureştean de 31 de ani. Bărbatul din Predeal a petrecut, în noaptea de sambătă spre duminică, într-un club din staţiune împreună cu bucureşteanul şi cu soţia acestuia. Apoi, spre dimineaţă, au plecat împreună pe jos, potrivit comisarului şef Liviu Naghi, purtător de cuvant al Poliţiei Braşov. La un moment dat, după ce au mers pe jos circa un kilometru, bucureşteanul şi soţia lui au început să se certe, iar predeleanul a intervenit pentru a aplana conflictul. În acel moment, turistul bucureştean a scos un cuţit şi l-a atacat pe bărbatul din Predeal, tăindu-l cu cuţitul în zona gatului, însă fără a-i pune viaţa în pericol. "Victima a fost transportată la spital, unde nu a rămas internată, iar agresorul a fost prins de către poliţişti şi este cercetat în stare de libertate pentru port illegal de armă albă în locuri publice, respectiv loviri şi alte violenţe", a spus reprezentantul Poliţiei Braşov.

PDL şi-a ales oamenii pentru scaunele mici

Democrat-liberalii şi-au ales cei 16 vicepreşedinţi ai partidului, printre aceştia aflandu-se Raluca Turcan, Roberta Anastase, Radu F. Alexandru, Ioan Oltean, Cezar Preda, Sulfina Barbu, Alexandru Nazare, Alin Tişe. Au mai obţinut funcţia de vicepreşedinte: ştefan Gheorghe, Cristina Dobre, Alin Popoviciu, Marian Jean Marinescu, Bogdan Cantaragiu, Romeo Raicu şi Ioan Bălan. Majoritatea candidaţilor care au susţinut moţiunea Elenei Udrea în 23 martie, nu au obţinut voturi suficiente pentru a fi aleşi vicepreşedinţi, printre aceştia aflandu-se Teodor Paleologu, Gheorghe Udrişte, Vasile Gherasim, Tinel Gheorghe, Florin Popescu, Florin Geantă şi Mihaela Stoica. De asemenea, Anca Boagiu, Liviu Negoiţă, Dorin Florea şi Andreea Paul au fost aleşi, sîmbătă, la CNC al PDL, prim-vicepreşedinţi ai partidului, iar Gheorghe Flutur, secretar general. Ion Ariton nu a reuşit să obţină postul de vicepreşedinte al PDL, el primind doar 161de voturi, în timp ce contracandidatul său, Andreea Paul a a avut 401 de voturi "pentru" funcţia de prim-vicepreşedinte pentru mediu de afaceri. Anca Boagiu, Liviu Negoiţă şi Dorin Florea au fost aleşi prim-vicepreşedinţi, în favoarea lor votand peste 500 de delegaţi. De asemenea, democra-liberalii l-au ales pe Ion Ivaşcu drept trezorier al partidului.

Elena Băsescu îi curtează pe romi

Elena Băsescu a declarat, ieri, la Sibiu, că la doi ani de la apariţia strategiei pentru integrarea romilor aceştia sunt în continuare discriminaţi şi abuzaţi, adăugand că reprezentanţii lor în Parlament şi în Guvern ar trebui să fie "mai solidari" cu problemele pe care le are etnia. "Solidaritatea mea faţă de etnie este cunoscută şi nu am rămas indiferentă cand drepturile v-au fost încălcate şi aţi fost discriminaţi pe nedrept din motive etnice. Sunteţi cetăţeni europeni, iar stabilirea domiciliului şi libera circulaţie reprezintă drepturi fundamentale garantate de Constituţia europeană. (...) Există foarte mulţi reprezentanţi ai etniei dumneavoastră în Guvern şi Parlament, dar consider că aceştia ar trebui să fie mult mai solidari cu problemele pe care le aveţi. Efortul trebuie să fie comun, din partea autorităţilor şi a dumneavostră", a afirmat Elena Băsescu la Congresul Organizaţiei Internaţionale a Romilor de la Sibiu. Fiica preşedintelui a mai spus că va promova legitimaţiile speciale ale romilor dacă introducerea acestora va avea susţinere din partea comunităţii. Întrebată, ieri, înainte de Congresul Organizaţiei Internaţionale a Romilor de la Sibiu, ce părere are despre ideea autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, de a introduce legitimaţii speciale, cu identitatea şi ţara de provenienţă, pentru a fi monitorizaţi, Elena Băsescu a spus că va promova aceste documente, dacă ele vor avea susţinere.

Şoferul care a accidentat două surori a fost arestat

Şoferul sucevean care a accidentat două surori pe o trecere de pietoni din judeţul Buzău, vineri seară, una dintre ele pierzand-şi viaţa, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Potrivit reprezentanţilor IPJ Buzău, şoferul de 29 de ani din Suceava fusese iniţial reţinut pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar ulterior a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Vineri seară, bărbatul care se afla la volanul unui TIR a accidentat două surori care traversau pe trecerea de pietoni. Una dintre fete, în varstă de 15 ani, a decedat, iar cea de-a doua, în varstă de 12 ani, a fost grav rănită, fiind transportată în comă cu un elicopter SMURD la un spital din Bucureşti. Ministrul Tineretului, Nicolae Bănicioiu, şi preşedinele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, au fost prezenţi la locul tragediei, la scurt timp de la producerea accidentului, şi le-au acordat fetelor primul ajutor. Sora mai mică a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul "Bagdasar Arseni", din Bucureşti, minora de 15 ani murind la scurt timp de la accident. Între timp, pe reţelele de socializare, cei care le cunosc pe cele două surori au postat numeroase fotografii cu adolescenta care a murit, care era elevă la Liceul de Arte din Buzău, dar şi membră a unui ansamblu folcloric. Fata provenea dintr-o familie modestă, cu mulţi copii, şi era apreciată de colegii ei.  "Dumnezeu să o odihnească în pace! S-a stins o floare, păcat de tinereţea ei!", "Aici ai cantat pentru noi. De acum o să canţi cu îngerii în cer, înger frumos...",", sunt cateva dintre mesajele postate pe internet după decesul fetei de 15 ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.