Național

O femeie ameninţă relaţia lui Ponta cu Antonescu

Ziarul de Vrancea
1 apr 2013 661 vizualizări
Liderul PSD Victor Ponta a făcut ieri o serie de afirmaţii sarcastice la adresa lui Crin Antonescu şi a PNL, după ce, cu o seară înainte, şeful Senatului vorbea de o ruptură în USL dacă premierul o propune pe Codruţa Kovesi la şefia DNA.

Întrebat dacă l-a anunţat pe Crin Antonescu despre intenţia sa de a o numi pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA, Ponta a răspuns: "Sigur că am avut cu domnul Antonescu o discuţie despre... altfel cum credeţi că asumam funcţia de ministru al Justiţiei fără să vorbesc cu domnul Antonescu? Sau credeţi că am semnat acordul de coabitare când era plecat domnul Antonescu din cameră?". "Doar că eu îmi asum aceste lucruri, nu am alegeri anul viitor şi eu am de ţinut ţara să o pun în direcţia bună până anul viitor", a adăugat Ponta. El a mai spus că Antonescu va vedea, atunci când va ajunge preşedinte, că în viaţă iei şi "decizii care nemulţumesc un jurnalist", cu referire la interviul acordat de acesta la Antena 3. Premierul a mai spus că respectă punctul de vedere al lui Antonescu, dar că liberalii pot să stea liniştiţi, întrucât nu o va numi pe Kovesi vicepreşedinte la PSD. "Eu i-am sprijinit când i-au luat pe domnii Frunzăverde şi Stănişoară, care au fost mult mai apropiaţi de domnul Traian Băsescu decât Kovesi. Iar eu Kovesi nu o pun vicepreşedinte la PSD", a spus Ponta.
Premierul a menţionat că va face nominalizările pentru conducerea Parchetului General şi a DNA după ce va discuta cu CSM şi cu preşedintele Traian Băsescu. El a precizat că, ulterior, nu va mai purta o altă discuţie pe această temă cu liderul PNL, Crin Antonescu.
În replică, Antonescu a spus ieri că nu a observat din partea lui Ponta declaraţii dure la adresa sa sau a PNL, dar l-a ironizat la randul său pe premier. "Nu mi se pare o declaraţie dură la adresa PNL, e o declaraţie prin care premierul încearcă să pună o nuanţă şi pot să pun şi eu o nuanţă. Să spun că nici eu nu l-am numit pe domnul Frunzăverde procuror la DNA".

Dragnea: Familia pesedistă nu e interesată de subiectul Kovesi

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a apreciat ieri că disputa din USL legată de eventuala propunere la şefia DNA a Codruţei Kovesi nu va duce la ruperea Uniunii. El a precizat însă că "familiile pesediste" şi electoratul nu se preocupă de acest subiect, ci de alte probleme curente.
"Aveţi dumneavoastră aceste informaţii că în rândul membrilor PSD este o dezbatere în fiecare casă, în fiecare familie pesedistă dacă va fi sau nu Codruţa Kovesi acolo? Temeri există pentru oricine, orice propunere... nici măcar nu ştiu dacă o va propune pe Codruţa Kovesi, noi discutăm de fapt de o ipoteză. Eu nu l-am întrebat pe Victor Ponta, nu l-a întrebat nimeni de la noi şi nici nu-l vom întreba", a susţinut Dragnea, o ironie la adresa liberalilor, a căror agendă publică este făcută de trustul Intact, controlat de "penalul" Dan Voiculescu.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.