Național

Romanii vor distruge definitiv un fost mare Imperiu

Ziarul de Vrancea
28 mar 2013 773 vizualizări
Avertizarea aparţine tabloidului The Sun, care susţine într-un articol că muncitorii romani vor aduce cu ei în Insulă un bacil de TBC netratabil care va decima populaţia din Regat

The Sun publică o "investigaţie" despre cum romanii săraci şi bolnavi care vor emigra în Marea Britanie vor extermina britanicii printr-un super bacil TBC. Tabloidul britanic susţine că populaţia din insulă va dispărea din cauza unui bacil de tuberculoză "super letal" pe care îl vor aduce romanii în Marea Britane din momentul în care li se vor "deschide porţile" la începutul lui 2014. Un expert citat în articol estimează chiar că un roman infectat şi sărac va îmbolnăvi, numai stand pe scaun în metrou, între 10 şi 15 persoane pe an.
Mai mult, The Sun povesteşte că a vizitat în România cea mai avansată clinică pentru pacienţii cu tuberculoză, Institutul Marius Nasta, ataşand o fotografie cu clădirea. De altfel, printre fotografiile folosite în ediţia online, The Sun ataşează şi una alb-negru de la începutul secolului 20, cu pacienţi copii trataţi "cu odihnă şi aer curat", precum şi una cu bacilul TBC la microscop. "Sărăcia şi sistemul sanitar precar au făcut din România capitala tuberculozei în Europa, boala omorand sute de oameni în fiecare an. Experţii se tem că imigranţii săraci infectaţi vor aduce virusul contagios fără să îşi dea seama în Marea Britanie cand vor veni anul viitor să caute de muncă", arată articolul. Expertul în TBC Jonathan Stillo, care conduce cercetarea în acest domeniu, avertizează: "Este un dezastru pe cale să se declanşeze. Cand un individ sta jos în metrou, este deja prea tîrziu. Estimarea este că va infecta între 10 şi 15 persoane pe an".

Unde aflăm că morţii umblă alături de pacienţii norocoşi

În România există circa 30-35.000 de bolnavi de TBC şi aproximativ 1.000 de cazuri de tuberculoză rezistentă la unele medicamente sunt diagnosticate în fiecare an. Prin comparaţie, în Marea Britanie erau doar 58 de astfel de cazuri în 2009 şi 81 în 2011, scrie hotnews.ro.
Săptămana aceasta, publicaţia medicală The Lancet a avertizat că o creştere a numărului de cazuri de TBC care nu răspunde la tratamentele obişnuite ar putea duce la emergenţa unui tip de TBC netratabil, iar imigranţii din Europa de Est reprezintă o "foarte reală" ameninţare.
Autorul, Brian Flynn, care semnează din Bucureşti articolul, povesteşte şi experienţa sa în vizită la Institutul "Marius Nasta". "În spatele uşilor instutului se află morţi care umblă alături de pacienţi mai norocoşi.
Autorul aminteşte că problema a ajuns în alte ţări europene. Olandezii spun că jumătate din pacienţii care suferă de TBC rezistentă la tratament sunt din România iar numărul acestora creşte în Italia.
Potrivit directorului News International, Mike Darcey, 2,4 milioane de britanici cumpăra zilnic ediţia tipărită a ziarului. Zilnic, ediţia online a tabloidului înregistrează 1,5 milioane de vizitatori unici.


Cum să furi bijuterii de un million de lire sterline

n "performanţa" a fost reuşită de o bandă de infractori romani din Marea Britanie n "Nu-mi pasă, merg la închisoare ca în vacanţă", le-a declarat unul dintre inculpaţi anchetatorilor

Un grup infracţional format din cetăţeni români a comis, în Marea Britanie, jafuri în valoare de un milion de lire sterline la magazine de bijuterii, informează publicaţia Daily Mail.  După ce a jefuit mai multe magazine de bijuterii indiene şi turce, luate în vizor datorită cantităţilor mari de aur, gruparea a fost prinsă în flagrant în timp ce încerca să jefuiască un magazin în nordul Londrei, în septembrie, anul trecut. Unul dintre membrii grupului, Ovidiu Gabor, în vârstă de 25 de ani, le-ar fi spus poliţiştilor în timp ce era încătuşat "Nu-mi pasă, merg la închisoare ca în vacanţă". "Se pare că toţi au venit în această ţară cu unicul scop de a comite jafuri şi de a lua parte la acest complot. Nu sunt persoane care au venit aici să muncească şi s-au reprofilat. Este o grupare organizată profesionistă, care a venit aici să jefuiască", a declarat procurorul Jonathan Polnay. Cătălin Paise, 19 ani, Puiu-Dănuţ Paunescu, 26, Marius Barbu, 25, Vasile Batarga, 23, Iulian Culba, 22, Ovidiu Gabor, 25, Ioan Gavrilit, 26, Constantin Irina, 30, Gheorghe Macovei, 23, şi Iulian Roman, 21 sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea, după ce au pledat vinovat pentru acuzaţia de jaf în grup organziat.
Modul de operare al cetăţenilor români a fost acelaşi în fiecare jaf. Un bărbat prezentabil, îmbrăcat în costum şi cu pălărie pe cap, suna la uşa magazinului de bijuterii, iar când i se deschidea, acesta îşi ştergea îndelung pantofii, ţinând uşa deschisă. Ceilalţi intrau în magazin purtând cagule şi echipaţi fiecare cu câte un baros, cu care spărgeau vitrinele şi furau tot aurul, după care fugeau peste liniile ferate, mizând pe faptul că poliţia nu se va aventura să îi urmărească pe şine, din cauza pericolelor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Jigodia engleza., acum 4068 zile, 5 ore, 19 minute, 56 secunde
Ce nemernici ! Ei care au decimat milioane de "supusi",ei care au supt sute de ani sangele a zeci de popoare si le-au furat bogatiile,ei care au dus bolile Europei in lumea noua ne hulesc citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.