Național

Udrea şi Boc n-ar vrea să părăsească PDL

Ziarul de Vrancea
25 mar 2013 457 vizualizări
La nivel declarativ, ambii lideri ai partidului s-au arătat ieri dispuşi să continue în PDL, cu condiţia ca formaţiunea să-l recaştige pe Traian Băsescu n între timp, viitorul partid al preşedintelui a căpătat oficial un nume: Mişcarea Populară

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, ieri, că nu va face parte din viitoarea conducere a PDL, dar a precizat că ar rămâne într-o echipă în PDL care să continue să se lupte cu USL. "Consider că trebuie să construim în continuare pentru PDL!", a precizat Udrea. Ea a mai spus că urmează să aibă o întâlnire cu susţinătorii moţiunii sale şi vor decide ce vor face mai departe. "Noi suntem oameni care vrem să construim în continuare în PDL", a spus ea. Întrebată dacă îl va urma pe Traian Băsescu într-o viitoare construcţie politică, Udrea a arătat că mai e un an şi ceva până când Băsescu va pleca de la Cotroceni. "Evident că Traian Băsescu este cel mai credibil lider al dreptei, cel pe care întreg partidul ar trebui să-l urmeze şi un parteneriat cu care ar trebui să-şi dorească să rămână", a precizat Udrea. Ea a adăugat că împreună cu susţinători săi va lua o decizie după ce vor fi analizate toate argumentele. "Eu cred că soluţia trebuie să fie în interiorul partidului", a spus Udrea. Şi fostul lider al PDL Emil Boc a lăsat ieri de înţeles că nu se gandeşte momentan să părăsească partidul. El susţine că democrat-liberalii au datoria "să-l recâştige" pe Traian Băsescu. "Această recâştigare a preşedintelui este o misiune grea, dar sper că nu imposibilă", a spus primarul Clujului.

USL nu vrea suspendare, PDL e pregătit să-l apere pe Băsescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri, după şedinţa USL, că niciunul dintre partidele Uniunii nu şi-a "asumat" să propună tema suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a ieşirii publice legate de Convenţia PDL, motiv pentru care "subiectul nu există". "Declaraţiile care s-au făcut în acest sens sunt declaraţii politice ale unor colegi de-ai noştri", a afirmat Antonescu. Liderul PNL a catalogat ieşirea publică a preşedintelui, legată de Convenţia PDL, drept una "şi comică şi tragică" şi a precizat că nu poate fi declanşat un demers serios cum este cel al suspendării "în raport cu o situaţie foarte ridicolă".
Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea afirmă că discuţia despre suspendarea preşedintelui este "o aberaţie", dar, dacă se va pune în mod real problema suspendării, PDL va "intra în tranşee" şi va lupta alături de Traian Băsescu.

PNL consideră legitimă o alianţă cu PDL

Crin Antonescu a mai declarat, ieri, că afirmaţiile lui Victor Ponta cu privire la absorbţia PDL de către PNL, după alegerea în fruntea formaţiunii a lui Vasile Blaga, sunt oneste, fiind o viziune pe care o împărtăşeşte.
"Eu cred că este dreptul legitim al PNL-ului practic de a reface unitatea dreptei absorbind PDL-ul domnului Blaga şi cred că în 2016, dacă România va avea o forţă politică puternică de centru stânga, cum este PSD, şi o forţă politică de centru dreapta cum e PNL, inclusiv cu PDL-ul domnului Blaga, poate în ALDE sau poate în PPE, lucrul ăsta nu poate fi decât benefic pe termen mediu şi lung pentru România", a declarat Ponta, într-o intervenţie la Antena 3. Liderul PSD a precizat ieri că el ar proceda similar în locul liberalilor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.