Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Bingo! Guvernul a găsit soluţia să mai aducă nişte bani la buget

Ziarul de Vrancea
22 mar 2013 643 vizualizări
Televiziunile vor putea transmite din nou emisiuni în care se desfăşoară jocuri de tip bingo, după ce acestea au fost interzise în vara anului trecut, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă

Astfel, organizatorii jocurilor bingo televizate vor plăti o taxă de licenţă anuală de 300.000 de lei şi o taxă pentru autorizarea de exploatare a acestor jocuri de 5 % din veniturile totale obţinute din vânzările de bilete de participare la joc, dar nu mai puţin de 500.000 lei. Totodată, operatorii trebuie să aibă un capital minim de un milion de lei atunci când solicită obţinerea licenţei de organizare.
Jocurile bingo televizate au fost permise în perioada 1992-2002, după care au fost interzise până în iunie 2009, când s-a reintrodus organizarea şi desfăşurarea acestui tip de joc de noroc. În vara anului trecut, Guvernul a interzis din nou derularea jocurilor bingo televizate.
Statul vrea să le reintroducă în categoria jocurilor de noroc reglementate pentru crearea de noi locuri de muncă şi creşterea veniturilor la bugetul de stat.

YouTube România, aproape de lansare

Grupul Google pregăteşte lansarea YouTube România, aşteptată cu mare interes de compozitorii români, care urmează să primească bani pentru videoclipurile încărcate pe acest site. Organismul de gestiune a drepturilor de autor Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA), care reprezintă pe teritoriul României 7.800-7.900 de compozitori şi textieri de muzică, şi-a informat membrii că, pe 6 martie, a semnat cu Google o "Autorizaţie licenţă neexclusivă de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros" pentru site-ul YouTube.
Întrebaţi când va fi lansată versiunea locală a YouTube, reprezentanţii Google România au evitat un răspuns cert.
Este de aşteptat ca prin lansarea YouTube România publicul să aibă acces mai uşor la un conţinut localizat, însă cei interesaţi vor putea accesa în continuare varianta internaţională a YouTube. Potrivit unor surse citate de Mediafax, lansarea versiunii YouTube România va avea loc în acest an.
Reprezentanţii UCMR-ADA au refuzat să dea detalii din contract şi au invocat clauzele de confidenţialitate impuse de Google. Surse din industrie au declarat că există o metodologie pentru utilizarea operelor muzicale pe internet şi, în baza acesteia, compozitorii români vor primi un procent din veniturile pe care le va realiza YouTube România. Conform aceloraşi surse, acest procent ar fi în jur de 5%.

Preşedintele renunţă la TAROM

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu va mai utiliza aeronava pusă la dispoziţie de TAROM pentru vizitele sale externe şi că atunci când va avea nevoie de un avion va închiria în regim charter de la o companie străină. "Categoric nu voi mai utiliza aeronava TAROM pusă la dispoziţie.  Pur şi simplu s-a propagat o minciună că se cheltuiesc 7 milioane de euro cu avionul pentru preşedinte. Nu este adevărat. Vă asigur că la nevoie, atunci când va fi nevoie, voi lua în charter un avion de la o companie străină, ca să ne spună atunci Guvernul cât costă avionul. Nu voi mai folosi avioane TAROM cum am decis să nu mai folosim nici avioane Romavia la vremea respectivă", a afirmat Băsescu. De asemenea, întrebat de jurnalişti dacă va rezilia contractul cu TAROM pentru aeronavă, Băsescu a afirmat că nu exista niciun contract deoarece acest avion era închiriat de Preşedinţie în regim charter, însă ulterior, la câteva minute după finalul conferinţei de presă, a revenit şi a precizat că totuşi există un contract cu TAROM pentru acest avion, despre care el nu ştia, însă în mod cert nu este un contract pentru ţinerea la dispoziţia sa a aeronavei.

Şi miniştrii plang cateodată

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a mărturisit că el şi familia sau au primit ameninţări în perioda cand era şef al Guvernului. Mai mult, unii miniştri ar fi fost ameninţaţi cu moartea de către diferite grupuri de interese.  "Au fost miniştri care sub presiunea telefoanelor, a înjurăturilor, a ameninţărilor, izbucneau în lacrimi în cabinet. Şi le spuneam nu-ţi joci libertatea în folosul unor grupuri infracţionale. Eu nu uit aceste lucruri. Nu se poate ca un ministru al unui cabinet, sunt convins că asta i s-a întâmplat şi lui Emil Boc, şi lui Victor Ponta, sunt miniştri care sunt striviţi sub presiunea jocurilor economice. Miniştrii ajung într-o poziţie servilă faţă de partidul care îi pune în funcţii. Am avut miniştri care au fost ameninţaţi cu moartea de către reprezentanţi ai acestor grupuri subterane, care au avut carnet de partid peste tot", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu la Realitatea TV. "Au existat ameninţări la adresa primului-ministru. Au existat şi aşa ceva (n.r. - ameninţări fizice şi la adresa familiei). Dar nu trebuie să fim patetici", a adăugat Ungureanu.
În mai anul trecut, deputatul PSD Adrian Solomon i-a solicitat premierul Ungureanu să renunţe la proiectul gazelor de şist de zona Bârlad, în caz contrar urmand să aibă soarta lui Aldo Moro (n.r. - fost premier italian răpit şi ucis de Brigăzile Roşii).

Acţiune de solidaritate pentru eleva din Covasna

Zeci de persoane îmbrăcate în costume naţionale şi având steaguri românesţi s-au adunat, vineri dimineaţă, în faţa Grupului şcolar "Korosi Csoma Sandor" din Covasna, într-o acţiune de solidaritate cu eleva care de Ziua Maghiarilor a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc. Cei mai mulţi manifestanţi făceau parte din formaţia de dansuri populare şi corul comunei Zăbala.
Sabina a fost ameninţată cu moartea pe Facebook, după ce a purtat o bentiţa tricoloră la şcoală de Ziua maghiarilor de pretutindeni, s-a fotografiat şi a postat poza pe Facebook. Părinţii fetei se tem acum că va fi exmatriculată din cauza acestui gest. "La nivel de zvonuri, i s-a adus la cunoştinţă că ar putea fi exmatriculată şi i se va scădea şi nota la purtare. Personal, doamna dirigintă i-a spus că i se va scădea nota la purtare", a declarat Mariana Furtună, mama fetei. După ce eleva a fost ameninţată cu moartea pe Facebook, ea e sprijinită acum de numeroşi prieteni pe internet. A fost creată chiar o pagină numită "Alături de Sabina".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.