Național

MOZAIC STIRI NATIONALE Record de permise auto eliberate

Ziarul de Vrancea
8 ian 2013 657 vizualizări
şoferii fac cozi la Direcţia Regim Permise de Conducere pentru a scăpa de vizita medicală impusă de noul Cod Rutier

Peste 55.000 de permise de conducere au fost eliberate în ultimele cinci zile lucrătoare, la nivel naţional, câte erau eliberate, în mod obişnuit, într-o lună. Anunţul a fost făcut ieri de purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regim Permise de Conducere, Mihai Enache. Potrivit acestuia, în luna octombrie 2012 au fost eliberate 53.000 de permise şi în noiembrie, 56.000 de permise. Comisarul şef Mihai Enache a precizat că în ultimele cinci zile lucrătoare au fost eliberate aproximativ 55.000 de permise de conducere, dintre care 9.000 în 27 decembrie, 8.000 în 28 decembrie, 11.300 în 3 ianuarie, 10.500 în 4 ianuarie şi 17.000 de permise în 7 ianuarie.
În Bucureşti au fost eliberate în octombrie 2012 aproximativ 285 de permise pe zi, în noiembrie aproximativ 344 de permise pe zi, în timp ce în zilele de 4 şi 7 ianuarie s-au eliberat 1.500 şi, respectiv, 2.000 de permise pe zi. Purtătorul de cuvânt al DRPCIV a adăugat că, în ultima perioadă, s-a lucrat peste program pentru rezolvarea tuturor solicitărilor. "S-a lucrat şi sâmbătă şi se va lucra în fiecare sâmbătă până la data de 19 ianuarie. Uşile se închid la ora 19.30, după care lucrătorii noştri stau la serviciu până când se rezolvă solicitările tuturor persoanelor aflate, în acel moment, în sediile noastre", a declarat Enache.
Aglomeraţia de la ghişeele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor se explică prin aceea că, după data de 19 ianuarie, Codul Rutier se modifică, iar şoferii vor fi obligaţi să facă vizita medicală şi să obţină un certificat din care să rezulte că nu suferă de boli care îi împiedică să conducă, fapt care va implica şi costuri suplimentare.
Taxa pe care o vor plăti şoferii la preschimbarea permiselor de conducere rămâne aceeaşi, adică 68 de lei însă, va fi obligatorie vizita medicală, ceea ce va implica şi costuri suplimentare, pentru fiecare consultaţie de specialitate în parte.

Pretinsul fiu al lui Nicolaescu va avea dosar penal

Cazul legat de demersurile în instanţă ale pretinsului fiu al regizorului Sergiu Nicolaescu a ajuns în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, care au deschis, ieri, o cauză penală privind faptul că s-ar fi folosit date de identificare ale altei persoane. De asemenea, secţia 14 a Poliţiei sectorului 4 face cercetări cu privire la cererea depusă la instanţă de pretinsul fiu al regizorului, poliţiştii sesizându-se cu privire la un eventual fals.
Pretinsul fiu a depus două acţiuni la judecătorie, în urma cărora instanţa a înregistrat, luni, două dosare, unul pentru oprirea procedurii de incinerare a trupului neînsufleţit al regizorului (care are termen de judecată în 5 februarie) şi altul pentru stabilirea paternităţii (cu termen de judecată în 15 mai). Cererile ar fi fost trimise pe e-mail, în 4 ianuarie, din Germania, cu două zile înainte de incinerarea lui Sergiu Nicolaescu.
La scurt timp, în presă au apărut informaţii potrivit cărora Codul Numeric Personal (CNP) din cererile trimise instanţei aparţine unui fost jurnalist sportiv, Vasile Rotaru.

PDL: Masca de pe faţa USL a căzut

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că în aceste zile a căzut masca de pe faţa USL, care a dat startul majorării taxelor şi impozitelor, introducerii impozitului forfetar, arătând că PDL cere clarificarea rapidă a bâlbâielilor legislative în acest sens. "În aceste zile a căzut masca de pe faţa USL, un USL care a avut o mască în opoziţie, a avut o mască în cele 8 luni de guvernare din 2012. Vedem astăzi faţa reală a USL, după ce s-au văzut cu sacii în căruţă şi au fost votaţi de majoritatea românilor", a spus într-o conferinţă de presă, Flutur, adăugând că USL a dat startul majorării impozitelor şi taxelor şi al introducerii de taxe şi impozite noi şi anunţă introducerea impozitului forfetar, pe care l-au blamat şi l-au criticat foarte mult. El a adăugat că reprezentanţii USL "au arhivat, au camuflat tendinţa, prin septembrie, de majorare a taxelor şi impozitelor, pentru că intrau în campanie electorală", iar PDL "cere intrarea în legalitate şi să nu se ia castanele fierbinţi cu mâna primarilor". "În al doilea rând, cerem clarificări în ceea ce priveşte acest posibil impozit forfetar, nu înainte de a vă aduce aminte cât de vehemenţi au fost cei din USL atunci când a fost introdus de către PSD, în 2009, impozitul forfetar. Spunea atunci actualul ministru al Turismului şi IMM-urilor, din câte îmi amintesc, că este perna pusă pe gura Intreprinderilor Mici şi Mijlocii care le sufocă", a mai spus Flutur. El a spus că PDL este împotriva poverilor fiscale în momentul de faţă. "Nouă ne trebuie scheme de ajutor de stat şi măsuri de reducere a impozitelor, cota unică la 12%, aşa cum promiteam noi, şi alte măsuri de relaxare fiscală şi nicidecum impozite suplimentare", a adaugat Flutur.

Ponta nu exclude o candidatură la Preşedinţie

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta a declarat că nu va candida la alegerile prezidenţiale în 2014, ci îl va sprijini pe Crin Antonescu pentru această funcţie, dar nu a exclus să candideze la Preşedinţie în 2024, când va avea vârsta potrivită pentru postul de şef al statului. "Nu aş fi om politic dacă aş spune: nu, niciodată. Mai e însă foarte mult. Pe de altă parte, în 2024 eu o să am 52 ani. După părerea mea, un preşedinte de ţară trebuie să fie peste 50 ani", a spus Ponta la postul B1 TV, întrebat dacă se gândeşte să candideze la prezidenţiale în 2019 sau 2024. El a asigurat că nu va candida la prezidenţiale în 2014, ci îl va sprijini pe Crin Antonescu pentru această funcţie. "Să nu îmi scoateţi însă această declaraţie în 2019 sau 2024. În 2014, categoric nu", a adăugat însă Ponta.

BOR face apel la doliu

Patriarhia Română face apel la ierarhi, preoţi şi credincioşii ortodocşi români să respecte perioada de doliu de 40 de zile pentru Arhiepiscopul Epifanie al Buzăului şi Vrancei, recomandând tuturor să se roage pentru el şi să lase deoparte discuţiile privind posibilul succesor al acestuia. "În această perioadă de doliu, îndemnăm la rugăciune pentru odihna sufletului Părintelui Arhiepiscop Epifanie şi la cinstirea memoriei sale", se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române, remis ieri. În plus, Patriarhia atenţionează că alegerea succesorului lui IPS Epifanie se hotărăşte numai în plenul Sfântului Sinod, după consultarea Sinodului mitropolitan.
Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Înalt Preasfinţitul Epifanie Norocel, a încetat din viaţă, luni, din cauza unei suferinţe cardiace mai vechi, locul său urmând să fie luat, până la alegerea noului ierarh titular al acestei eparhii, de Patriarhul Bisericii Ordodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel.
Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Înalt Preasfinţitul Epifanie Norocel, a încetat din viaţă, la vârsta de 80 de ani, în timp ce se deplasa spre Mănăstirea Brazi, din oraşul vrâncean Panciu.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.