Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Primarul Craiovei s-a auto-amendat

Ziarul de Vrancea
12 oct 2012 664 vizualizări
Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, s-a amendat cu 1.000 de lei

Ea şi-a dat amenda după ce în presa locală a apărut un articol în care era prezentat faptul că Primăria a început reabilitarea termică a blocului 201E din cartierul Craioviţa Nouă, fără a avea autorizaţie de construire. Primăria avea certificat de urbanism, dar nu şi autorizaţie de construire. Aceasta a fost emisă în 8 septembrie 2012, însă lucrările au fost începute înainte de această dată. "Pentru orice faptă bună trebuie să şi plăteşti, aşa că am decis să mă auto-amendez. Am demarat lucrările pentru că erau urgente, sunt dispusă să suport amenda. Dacă nu începeam imediat lucrările, riscam să pierdem banii de la Uniunea Europeană şi prefer să plătesc amenda, decât să pierd un proiect atât de important pentru oraş", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova. De asemenea, au fost amendaţi directorul Regiei de Administrare a Domeniului Public şi Fond Locativ, cel al Regiei de Termoficare şi cel al Companiei de Apă.


Noi meserii vor fi accesibile romanilor în Franţa

Accesul la locuri de muncă al românilor şi bulgarilor urmează să fie extins în Franţa la 291 de meserii, faţă de 150 anterior, în sectoare în care angajatorii întâmpină dificultăţi la recrutare de forţă de muncă, au anunţat miniştrii francezi de Interne şi al Muncii. Între meseriile nou autorizate figurează cea de coafor, tinichigiu auto, transportator de mobilă la mutarea locuinţei, întreţinător de spaţii de verzi sau manager de personal pentru bucătărie. Lista completată acoperă majoritatea sectoarelor, inclusiv construcţii şi lucrări publice (muncitor, reparator de acoperişuri, desenator, etc.), hotelier (bucătar, ospătar, etc.), agricultură, pescuit, industrie (sudor, mecanic, etc.), comerţ şi întreţinere. Pe listă se află şi funcţii în domeniul informatic, bancar şi financiar.

Decizia semnată de miniştrii Manuel Valls şi Michel Sapin este datată la 1 octombrie şi urmează să fie publicată foarte curând în Jurnalul Oficial.
Această relaxare a fost anunţată la 22 august de către Guvern, în acelaşi timp cu suprimarea unei taxe pe care angajatorul avea obligaţia să o plătească pentru recrutarea de cetăţeni europeni din România şi Bulgaria, majoritatea romi, prezenţi în Franţa.

Românii şi bulgarii sunt supuşi până la sfârşitul lui 2013 unor restricţii. În afară de exercitarea unei meserii autorizate, ei au nevoie totodată de o autorizaţie de muncă, eliberată de către prefectură. Toate asociaţiile reclamă "anularea totală" a obligaţiilor tranzitorii impuse.


Sever Voinescu nu mai vrea în Parlament

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu susţine că decizia de a nu candida în decembrie pentru un nou mandat în Parlament ţine de faptul că vrea să îşi refacă priorităţile în viaţă, care exclud prezenţa sa în Legislativ. "Aş fi vrut să părăsesc scena parlamentară discret, fără să perturb în vreun fel lupta politică importantă care se va da acum. În realitate, nu e mare lucru de comentat în legătură cu această decizie a mea. Pur şi simplu, trebuie să-mi reorganizez câte ceva în viaţă. Decizia mea este perfect similară cu a oricărei alte persoane care vrea să-şi schimbe jobul. Nu e o nenorocire, nu e nici măcar o ştire", a scris Voinescu pe Facebook. El menţionează că a văzut că se speculează în legătură cu această decizie, atribuindu-i-se "motivaţii impure". "Mai mare prostie nu am auzit. Vreau să îmi petrec următorii ani alături de anumiţi oameni, făcând anumite lucruri şi aceste opţiuni exclud prezenţa în Parlament", spune Sever Voinescu. Vicepreşedintele PDL menţionează câteva din priorităţile sale: "redeschid acum biroul de avocatură, discut cu organizaţii de presă o anume revenire, gândesc un proiect de consultanţă, pregătesc materiale pentru unele cărţi şi voi continua să sprijin ideile conservatoare întru realizare".
Sever Voinescu a fost ales deputat în 2008 în circumscripţia electorală 31 Prahova, colegiul uninominal 10.


Un copil a murit după ce s-a urcat pe cârligul de tractare al unei autoutilitare

Un copil în vârstă de opt ani, din comuna suceveană Stulpicani, a murit după ce s-a urcat din mers pe cârligul de tractare al unei autoutilitare, s-a dezechilibrat şi a căzut.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Suceava au informat, vineri, că un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna suceveană Vama, conducea, joi după-amiază, o autoutilitară pe drumul comunal Prund, din comuna Stulpicani, iar din cauză că şoferul nu s-a asigurat la mersul cu spatele a accidentat mortal un copil. Conform sursei citate, un bărbat, care se afla în aceeaşi autoutilitară, a coborât de trei ori pentru a alunga copiii din spatele maşinii, însă fără niciun rezultat, astfel că un copil în vârstă de opt ani din localitate s-a urcat în timpul mersului pe cârligul de tractare al autoutilitarei, prinzându-se cu mâinile de mânerele uşilor benei, de unde s-a dezechilibrat, a căzut în spatele acesteia, fiind prins sub cadranul şi axa din spate ale autoutilitarei.


Dosarul şpăgii de la MAI: Chelu, condamnat la şase ani de închisoare

Omul de afaceri Cătălin Chelu a fost condamnat vineri de judecătorii Tribunalului Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare plus un an spor de pedeapsă, în dosarul în care este acuzat că a încercat să-l mituiască pe fostul secretar de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu.

Cei trei complici ai lui Chelu au primit următoarele pedepse: Ştefan Badea - patru ani de închisoare cu executare, Gabriel Constantinescu - doi ani de închisoare cu suspendare şi Antonel Bunu - şase luni de închisoare cu suspendare. Instanţa a menţinut sechestrul asigurător asupra banilor folosiţi de cei patru pentru mituirea lui Dan Fătuloiu. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Procurorii susţin că, în perioada august - 12 noiembrie 2010, Chelu a promis chestorului şef de poliţie Dan Fătuloiu suma de un milion de euro pentru ca acesta, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale ale omului de afaceri. Pe 12 noiembrie 2010 Chelu i-a oferit lui Fătuloiu suma de 50.000 euro şi foloase materiale în sumă de aproximativ 270.000 euro, constând într-un teren pe care omul de afaceri urma să construiască o casă. 


MRU: "Există persoane în PDL cu care nu doresc să fiu asociat"

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat vineri că a ales să candideze pentru un fotoliu de parlamentar într-un colegiu din Arad, dar acest lucru nu-l face să fie mai puţin ieşean. "Am părăsit oraşul, fizic, de 14 ani. După prezent, aş fi bucureştean. O candidatură la Arad e susţinută de mai multe raţiuni. Una vine însuşi din contrucţia Alianţei. Este o candidatură capabilă să multiplice şansele pentru toţi candidaţii dreptei, indiferent din ce regiune sunt. Nu sunt mai puţine ieşean, sunt mult mai mult optim pentru toată comunitatea românească interesată de alternative", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu la realitatea.net. Întrebat dacă s-a simţit trădat de PDL în momentul în care guvernul MRU a picat, Ungureanu a răspuns: "M-am simţit trădat de anumiţi membri, foşti membri ai PDL, dar nu de partidul ca atare". "Există persoane în PDL cu care nu doresc să fiu asociat. Nu dau nume", a mai spus Ungureanu.

Cât priveşte o posibilă candidatură la prezidenţiale, MRU a spus că deocamdată îşi doreşte succesul din alegerile din 9 decembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.