Național

Vosganian: Candidaţii fără loc din USL vor candida pentru PPDD

Ziarul de Vrancea
10 oct 2012 1267 vizualizări
Caştigătorii de colegii vor redeveni ulterior membri ai partidului din care au plecat, maximizand astfel şansele Uniunii de a avea cat mai mulţi parlamentari

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian susţine că nemulţumiţii din USL care nu se vor regăsi pe liste vor părăsi Uniunea pentru a candida pe listele PPDD, cu înţelegerea "discretă" de a reveni după alegeri. "Fatalmente, USL nu are, într-un colegiu, decât un candidat. Partidele din USL sunt, ca în orice alianţă, mai multe. În multe situaţii, atât penelistul, cât şi pesedistul au năzuit la candidatură. Başca unele locuri unde penelistul sau pesedistul traseist a refăcut traseul în sens invers şi filialele s-au trezit cu parlamentarul pe cap, în postură de proaspăt candidat, iar cei care au rămas pe loc, rezistând cu osârdie guvernării pedeliste, se văd acum trimişi la vestiar. şi atunci pretendentul păgubit (sau păgubos) candidează, totuşi, dar pe listele PPDD, cu înţelegerea discretă că, după alegeri se va reîntoarce", explică Varujan Vosganian, pe blogul personal. El arată că o astfel de "manevră" este una sinucigaşă pentru USL, arătând că fiecare "dedublare" reduce şansele USL de a câştiga alegerile şi că, dacă Uniunea nu ia "din prima" 50% plus unu, înţelegerile "pe sub masă" din filiale se vor fi făcut degeaba. Vosganian mai spune că, pentru a contracara acest lucru, PSD şi PNL trebuie să-şi promită şi să declare public că USL nu-i va reprimi pe cei care pleacă acum pentru a candida la PPDD.

MRU se teme că romanii din străinătate s-ar putea întoarce acasă

Copreşedintele Alianţei România Dreaptă Mihai Răzvan Ungureanu a declarat ieri că România se poate confrunta în viitorul foarte apropiat cu revenirea în ţară a aproape trei milioane de români care îşi vor pierde locurile de muncă în străinătate "pe seama inactivităţii crase a Guvernului".
"Din ce în ce mai multe state membre ale UE, pe seama diminuării credibilităţii României, ameninţă sau iau deja decizii de închidere a pieţei forţe de muncă naţionale pentru muncitorii români şi bulgari. Ceea ce înseamnă că ne putem confrunta, în viitorul foarte apropiat, cu revenirea în ţară a aproape trei milioane de români care-şi pierd locurile de muncă în străinătate, pe seama inactivităţii crase a Guvernului. Probabil ştiţi că există asemenea semnale din statele importante puternice membre ale UE, mă refer la Marea Britanie", a precizat MRU într-o conferinţă de presă în care liderii alianţei au prezentat bilanţul guvernării Ponta.
El a mai spus că Guvernul Ponta "dovedeşte paralizie şi incapacitate de a proteja viaţa şi munca a milioane de români de care depinde existenţa altor 3 milioane de români în ţară".

Ponta o încurajează pe Andronescu să nu se lase pană nu trece Bac-ul profesional

Premierul Victor Ponta i-a cerut ieri ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să susţină în continuare în Parlament adoptarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional. "Chiar dacă preşedintele din când în când îşi mai doreşte să fie prim-ministru şi nu-i place cum e cu Bac-ul, vă rog să mergeţi în Parlament să susţineţi adoptarea legii pentru a găsi soluţia corectă, aşa cum am făcut-o", a spus Ponta ministrului Educaţiei, la începutul şedinţei de guvern, în faţa jurnaliştilor.
Marţi, preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, susţinând că insuficienta reglementarea a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.
 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.