Național

Crin Antonescu, chiulangiu şi ineficient

Ziarul de Vrancea
5 oct 2012 659 vizualizări
Liderul PNL este ultimul în topul prezenţei la Senat şi antepenultimul în clasamentul iniţiativelor legislative devenite lege

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi deputatul PSD Viorel Hrebenciuc au înregistrat, în mandatul actual cea mai mică prezenţă nominală la voturile finale în Senat, respectiv Camera Deputaţilor, potrivit unui raport al Institutului pentru Politici Publice dat publicităţii vineri.
Antonescu a înregistrat la Senat o prezenţă de doar 6,1 % în cei patru ani de mandat la voturile finale din Camera Superioară, fiind cap de listă. El şi-a exercitat votul de 129 de ori. La rândul său, Hrebenciuc a înregistrat o prezenţă de doar 27,1 % în cei patru ani de mandat la voturile finale din Camera Deputaţilor, fiind cap de listă.

Antonescu este urmat în topul parlamentarilor cu cea mai redusă prezenţă, în ordine, de senatorii Cătălin Voicu (PSD), Ioan Ghişe (PNL) şi Attila Vereştoy (UDMR). La Camera Deputaţilor, Hrebenciuc este urmat în topul celor cu cea mai redusă prezenţă, în ordine, de deputaţii Ioan Chisăliţă (PSD), Dan Păsat (PDL) şi Relu Fenechiu (PNL).

Cel mai harnic senator este Gheorghe David, de la PDL, care în patru ani de mandat a înregistrat o prezenţă de 98%, exprimând 2.080 de voturi.
El este urmat de senatorii Ion Ruşeţ (PDL), Vasile Borza (PDL), Iulian Urban (PDL) şi Dumitru Oprea (PDL).
Cel mai harnic deputat este Ovidiu Ganţ, de la grupul minorităţilor, care, în patru ani de mandat, a înregistrat o prezenţă de 99,7%. El este urmat de deputaţii Gheorghe Ciobanu (PSD), Cosmin Popescu (PDL) şi Marton Arpad (UDMR).

Patru ani de mandat, nici o lege adoptată

Crin Antonescu stă prost şi la capitolul iniţiative legislative transformate în lege. El a depus, în mandatul actual, 16 proiecte dar niciunul nu a devenit act normativ. Cu acest procent, liderul PNL se află pe locul trei, alături de Anghel Iordănescu, în topul celor mai ineficienţi senatori. Pe primul loc se află senatorul UNPR Şerban Mihăilescu, care a depus, în patru ani de mandat, 10 iniţiative, niciuna devenită lege. El este urmat de senatorii Varujan Vosganian (PNL) şi Constantin Sever Cibu, ambii cu câte 15 iniţiative depuse în patru ani, niciuna devenită lege.

La polul opus, topul senatorilor cu cele mai multe propuneri legislative devenite legi este condus de Emilian Frâncu (PNL), care a iniţiat în patru ani de mandat 135 de iniţiative, din care 22 au devenit legi, el având un procent de eficienţă de 16%. Frâncu este urmat de senatorii Gheorghe Bîrlea (PDL, 15% eficienţă), Gheorghe David (PDL, 15% eficienţă), Nicolae Dobra (independent, 15% eficienţă) şi Sorin Fodoreanu (PDL, 15% eficienţă).
La Cameră,  deputatul UNPR, Marian Sârbu, a depus, în mandatul actual, şase iniţiative legislative, din care doar una a devenit lege, el ocupând locul trei, alături de social-democratul Radu Costin Vasilică. Topul este condus de deputaţii Mihai Lupu (PNL) şi Marin Boneş (PSD), ambii iniţiind câte şapte propuneri legislative, niciuna devenită lege.

În partea opusă, topul deputaţilor cu cele mai multe propuneri legislative devenite lege este condus de deputatul PDL Valeriu Tabără, cu 112 iniţiative, din care 23 au devenit lege, el având o eficienţă a activităţii legislative de 21%. Tabără este urmat de deputaţii Constantin Chirilă (PDL, 19% eficienţă), Petru Călian (PDL, 15% efiecinţă), Mircia Giurgiu (independent, 11% eficienţă), Amet Aledin (minorităţi, 10% eficienţă), Florin Iordache (PSD, 9% eficienţă), Mircea Grosaru (minorităţi, 8% eficienţă) şi Petru Movilă (PDL, 7% eficienţă).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
unguru, acum 4240 zile, 15 ore, 29 minute, 20 secunde
Cat as vrea sa fiu de acord cu tine dar din pacate acest MRU nu vine din neant este o sluga a basinosului chelios care la si numit premier, la TV de mai bine de 10ani ma uit doar la un film bun ca in citeste integral
Pt UNGURU clientul A3, acum 4241 zile, 22 ore, 19 minute, 41 secunde
Mai Unguru zici bine cu Crin dar cu MRU esti dezinformat vezi ca Antena 3 te influienteaza si caz prada si tu minciunii.In primul rand nu primul ministru se ocupa cu protocolul ci SPP-ul. De ce nu citeste integral
unguru, acum 4242 zile, 1 ora, 1 minut, 4 secunde
Da ce vrei el si in facultate a stat 7ani in loc de 4ani, ar trebui ca si mandatele sa fie ca si promovabilitatea domniei sale de 7ani cu chiul inclus si cu banii luati. Cum naiba ca sunt tot bugetari citeste integral
, acum 4242 zile, 1 ora, 8 minute, 56 secunde
Sa fie votat si pentru sesiunea urmatoare ca e bun nu vine la seviciu si salarul merge ? Traiasca prostimea !! Cei tineri sa nu le dam sanse ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.