Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Crimă învăluită în mister la Oraviţa

Ziarul de Vrancea
1 oct 2012 799 vizualizări
Două surori în vârstă de 14 şi 17 ani din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au fost date dispărute, duminică seară, una dintre ele fiind găsită moartă, ieri, iar cea de-a doua este rănită grav

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, cele două surori au fost date dispărute duminică seară, de către mama lor. Conform sursei citate, cele două fete au fost căutate apoi de poliţişti de frontieră şi jandarmi, fiind identificat un bărbat de 35 de ani care mergea pe un scuter şi care le-a spus oamenilor legii că este în căutarea unei persoane. Poliţiştii au observat că bărbatul avea la el un cuţit pe care erau pete de sânge. De asemenea, el avea o tăietură la mână. Bărbatul a fost dus la Poliţie, iar la audieri a recunoscut că le luase pe cele două surori din Oraviţa, cu scuterul, ducându-le într-o altă localitate, unde le-a agresat. Ieri dimineaţă, poliţiştii au mers la locul indicat de către bărbat, unde au găsit-o moartă pe fata de 14 ani. Sora acesteia, în vârstă de 17 ani, era rănită grav, fiind dusă iniţial la spitalul din Oraviţa, apoi transferată la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin a precizat că bărbatul le cunoştea pe cele două fete şi că ar fi avut o relaţie cu sora mai mare.

 

Americanii se aşteaptă ca Băsescu să mai fie suspendat o dată

 

Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, a declarat că este la curent cu intenţiile unor politicieni de a organiza un nou referendum pentru a-l înlătura pe preşedintele Traian Băsescu. "În mod clar, continuăm să urmărim România foarte strâns. Ştiu că unii în România se gândesc să organizeze un alt referendum, găsind astfel alte metode de a-l înlătura pe preşedinte. Trebuie subliniat din nou că trebuie respectate procedurile constituţionale. Dacă preşedintele este nepopular, iar mandatul său nu reflectă voinţa populară, atunci alegerile libere şi corecte sunt modul în care trebuie adresată aceasta. Şi dacă acesta este modul prin care România va merge mai departe, cred că credibilitatea sa ca o democraţie puternică şi partener al SUA va continua să crească", a afirmat oficialul SUA.

Declaraţia sa a fost făcută într-un briefing de presă la sfârşitul săptămânii trecute, răspunzând unei întrebări a unui jurnalist român despre ce ar trebui să facă România în viitor pentru a-şi recâştiga încrederea şi dacă Washingtonul mai este îngrijorat cu privire la situaţia din România.

"Îngrijorările noastre în acest caz particular au avut de-a face, aşa cum bine ştiţi, cu eforturile de a schimba rezultatele aparente ale referendumului de demitere a preşedintelui. Am fost şi suntem foarte atenţi să nu interferăm în afacerile interne ale României, însă am vrut să fie clar că lumea, comunitatea internaţională, nu va considera legitimă schimbarea procedurilor de vot după desfăşurarea referendumului şi în contradicţie cu ceea ce Curtea Constituţională a hotărât. Am subliniat importanţa respectării oricărei decizii a Curţii Constituţionale, iar acesta a fost testul credibilităţii democraţiei din România. şi sunt mulţumit că pot spune că aceasta este ceea ce şi guvernul a făcut în cele din urmă. Cu toate că am auzit despre posibile fraude ale votului şi deliberări despre un potenţial refuz de a accepta hotărârea Curţii Constituţionale, Curtea a decis, listele de votanţi care au fost folosite au fost respectate, iar preşedintele suspendat a fost reinstaurat conform statului de drept. Iar acesta este rezultatul corect", a argumentat Gordon.

 

Blaga despre o alianţă cu PP-DD: "O intoxicare a domnului Ponta"

 

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ieri că nu s-a gândit niciodată la o guvernare alături de PP-DD, partidul condus de Dan Diaconescu, această ipoteză fiind "tot o intoxicare" a lui Victor Ponta.  Blaga a fost întrebat dacă se gândeşte la o guvernare alături de PP-DD. "Nu m-am gândit niciodată, de unde aţi scos concluzia asta? Este tot o intoxicare a domnului Ponta. Uitaţi-vă exact pe ce am declarat la întâlnirea tinerilor noştri de la Eforie Nord. Nu eu stabilesc dacă domnul Diaconescu conduce un partid democrat sau dacă intră în Parlament", a precizat Vasile Blaga. 

foto: cugetliber.ro

 

 

 

 

S-a tăiat la gat şi s-a aruncat de la etaj

 

Un bătrân de 73 de ani din Braşov s-a tăiat, ieri dimineaţă, la gât cu un cuţit, apoi s-a aruncat de la etajul al patrulea al blocului. Bătrânul locuia singur într-un apartament de pe Bulevardul Gării din Braşov. Ieri, în jurul orei 09.00, el şi-a sunat nepotul şi i-a spus că se va sinucide. Astfel, bărbatul şi-a tăiat gâtul, apoi s-a aruncat de la etajul al patrulea al blocului, în casa scării, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, Liviu Naghi. Nepotul bătrânului a sunat la 112, solicitând intervenţia unei ambulanţe la locuinţa bărbatului. La sosirea ambulanţei, bărbatul mai trăia, fiind transportat la Spitalul Judeţean Braşov, însă după câteva ore a murit. "Nu se ştie exact care a fost cauza pentru care a făcut acest gest. Se pare că avea probleme şi suferea de singurătate. Nu există suspiciuni de altă natură decât cea a sinuciderii", a spus Naghi.

 


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.