Producţia de struguri, între 6 şi 7 tone la hectar
„Producţia este la 60 – 70% faţă de un an normal, de circa 6 – 7 tone. Producătorii au fost afectaţi şi de gerurile din iarnă, mai ales cei de la piciorul pantei. De asemenea, în zonele cu nisip, pietriş, butucii au început să consume din struguri şi culesul a început din 25 august”, a declarat Costică Neaţă, şeful Direcţiei Agricole. Mai multe informaţii se vor şti pe măsură ce se vor aduna datele din teritoriu. Informaţiile Direcţiei Agricole sunt confirmate şi de Toader Manole, preşedintele Federaţiei Viticultorilor. „O benă cu struguri a cantărit în acest an trei tone şi ceva în loc de patru tone şi ceva. Randamentul strugurilor a fost de 50 – 52% pentru că au zahăr, dar nu au apă”, spune producătorul de vin. Acesta avertizează că producătorii trebuie să fie foarte atenţi la realizarea vinului din acest an tocmai din cauza cantităţii mari de zahăr. Strugurii s-au vandut la preţuri cuprinse între 1 leu şi 1,5 lei, în funcţie de soi şi calitate. Unele crame care au cumpărat struguri s-au oferit să plătească ele impozitul pe venit şi contribuţia la sănătate datorate de podgoreni, pentru a face faţă concurenţei celor care au cumpărat fără documente. (M. B.)