Național

Tupeu de senator incompatibil: Diaconu mai candidează o dată

Ziarul de Vrancea
24 sep 2012 585 vizualizări
Conform legii, cei declaraţi în incompatibilitate nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani

Senatorul PNL Mircea Diaconu a anunţat ieri că va candida pentru un nou mandat la alegerile parlamentare din 9 decembrie. El a precizat că va candida în acelaşi colegiu în care a fost ales şi în 2008 şi că nu va demisiona din Parlament în urma deciziei de incompatibilitate. Mircea Diaconu a susţinut că interdicţia de a ocupa funcţii publice nu se aplică în cazul drepturilor electorale - de a alege şi de a fi ales. "Interdicţia este pe funcţii publice, dar fac excepţie cele electorale. A alege şi a fi ales este un drept constituţional care nu poate fi interzis urmare a unei sancţiuni administrative, cum este asta. Deci, trebuie să omori oameni, trebuie să faci alte chestii ca să-ţi restrângă drepturile civile", a susţinut Diaconu. Senatorul PNL a precizat că a înştiinţat conducerea Senatului cu privire la faptul că a solicitat revizuirea deciziei ICCJ privind situaţia sa, iar procedura juridică este în desfăşurare. "Voi candida şi candidez exact în acelaşi colegiu şi cine are chef să mă conteste are o lună să mă conteste şi se judecă rapid contestaţia lor asupra candidaturii. În subiectul ăsta este mandatul existent, nu cel următor", a mai senatorul PNL.
Mircea Diaconu a fost declarat incompatibil de instanţă după ce a ocupat în acelaşi timp funcţia de senator şi pe cea de director al Teatrului Nottara din Bucureşti. De asemenea, procurorii au început urmărirea penală împotriva liberalului după ce acesta, din poziţia de director al teatrului, a promovat-o pe soţia sa în funcţia de regizor artistic al instituţiei.
Conform legii, cei declaraţi în incompatibilitate trebuie să renunţe la funcţia pe care o ocupă şi nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
paul, acum 4252 zile, 17 ore, 42 minute, 46 secunde
mareee capatzanos mai este individul, nu am vazut nimic bun la mascariciul asta, un ghertzoi lipsit de caracter,
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.