Național

Mitropolitul Moldovei îi critică pe "creştinii de duminică"

Ziarul de Vrancea
24 iun 2012 1025 vizualizări
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, a criticat ieri, în predica rostită la slujba de la Mănăstirea "Sf. Ioan cel Nou de la Suceava", "creştinii de duminică", ce merg la biserică doar în această zi, dar în rest se îndepărtează de Dumnezeu.

În predica rostită, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a subliniat că oamenii au vise şi gânduri şi grija pentru ceea ce vor mânca, ce vor bea, cu ce se vor îmbrăca, unde se vor adăposti, dar a subliniat că grija cea mai mare ar trebui să fie dobândirea Împărăţiei Cerului pentru că toate celelalte îşi vor primi apoi răspunsul. El a mai arătat că trebuie înţeles că încercările şi suferinţele nu au neapărat o conotaţie negativă, că suferinţa aduce răbdare şi nădejde şi că chiar dacă în viaţă apar eşecuri în familie sau la locul de muncă nu trebuie să fie deznădejde.
Înaltul ierarh a mai spus că "creştinii de duminică", cei care consideră că şi-au făcut datoria dacă merg duminica la biserică şi poate mai ţin şi post miercurea sau vinerea se îndepărtează de Dumnezeu în timpul săptămânii.
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a adăugat că cei care procedează în acest fel argumentează că "viaţa trebuie trăită", că "suntem şi noi oameni" sau că "toate ale lumii acesteia să le facem că suntem oameni". "Avem dreptul la momente de relaxare sufletească, dar să nu ne îndepărteze de Dumnezeu", a spus IPS Teofan.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ion., acum 4328 zile, 5 ore, 57 minute, 45 secunde
Dar ei oamenii bisericii prin afacerile pe care le fac in toate domeniile nu sunt primii care se indeparteaza de Dumnezeu?Caci pe unde citim sau vedem in presa numai de afacerile nerusinate ale citeste integral
tristorianu a., acum 4328 zile, 17 ore, 52 minute, 2 secunde
Mai bine le-ar spune preotilor sa nu se indeparteze ei in primul rand de Dumnezeu. Mai ales ca abia a trecut campania electorala.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.