Național

USL curăţat de justiţie

Ziarul de Vrancea
19 iun 2012 579 vizualizări
Mircea Diaconu şi-a pierdut scaunul de ministru al Culturii după ce instanţa l-a declarat incompatibil n procurorii au întocmit şi un dosar penal pe numele senatorului, liberalul riscand 5 ani de închisoare n fostul ministru al Justiţiei din perioada Năstase a fost colaborator al Securităţii

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a fost declarat definitiv incompatibil. Instanţa supremă a respins ieri recursul acestuia privind hotărârea prin care ANI a constatat că se află în incompatibilitate întrucât a fost senator şi director al Teatrului Nottara. Conform legii, cei declaraţi în incompatibilitate trebuie să renunţe la funcţia pe care o ocupă şi nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani. Astfel, Mircea Diaconu trebuie să îşi dea demisia din Guvern. De altfel, el a declarat, luni, la sediul PNL, că va renunţa la funcţia de ministru dacă va pierde procesul cu ANI. Potrivit unor surse citate de presa centrală, favoriţă să-l înlocuiască pe Diaconu la conducerea ministerului erau Adrian Iorgulescu sau Puiu Haşotti.
Mircea Diaconu este senator PNL din 19 decembrie 2008, iar de atunci a fost simultan şi director-manager al Teatrului "C.I. Nottara". La momentul în care a fost învestit senator, Mircea Diaconu avea termen 15 zile pentru a-şi da demisia din funcţia de director de teatru, ceea ce nu a făcut, cumulând astfel două funcţii publice.
Într-un alt dosar, deschis în urma sesizării ANI, Mircea Diaconu este cercetat de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru conflict de interese, întrucât, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-a ajutat soţia să primească anumite contracte. Concret, procurorii au constatat cinci infracţiuni comise de actor în calitate de director de teatru pentru a-şi favoriza soţia, Diana Lupescu. Conflictul de interese se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă.

Rodica Stănoiu despre "Sanda": "Mult prea incultă"

Contestaţia fostului ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu (Guvernul Năstase), care cerea anularea deciziei CNSAS privind colaborarea sa cu Securitatea, a fost respinsă ieri de Curtea de Apel Oradea. Instanţa a dispus şi obligarea Rodicăi Stănoiu la plata unor cheltuieli de judecată în valoare de 22.000 de lei, reprezentând costul expertizelor grafologice făcute la solicitarea fostului ministru al Justiţiei. Soluţia Curţii de Apel Oradea nu este definitivă. Ea poate fi atacată, prin recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Rodica Stănoiu susţine că cele 18 note informative care i se atribuie nu îi aparţin şi că ar fi fost plastografiate, având drept model scrisul său din perioada de după 1990. "Cu excepţia unei singure note, care are un ton mai elevat şi mai normal, toate sunt la nivel de mahala. Acea Sanda este mult prea incultă", spunea Stănoiu, care preciza că este o bună cunoscătoare a limbii şi n-ar fi făcut asemenea greşeli. Rodica Stănoiu a refuzat să declare dacă a colaborat sau nu cu Securitatea. "Am dreptul să tac. Nu mă puteţi obliga să declar ceva", afirma ea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
sile, acum 4333 zile, 12 ore, 11 minute, 14 secunde
Din cate am inteles Mircea Diaconu a fost demis din scaunul de ministru al culturii in urma procesului pe care l-a pierdut. Nu cred ca e nimic gresit in titlu.
Ministrul Culturii, acum 4334 zile, 3 ore, 21 minute, 57 secunde
"Mircea Diaconu şi-a pierdut scaunul de ministru al Justiţiei " ?????????? Cand a fost? Sau cand a avut un scaun de ministru al Justitiei? Sau titlul e pus de cineva care a facut sumarul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.