Național

Mozaic national: Amendaţi pentru că l-au huiduit pe Ponta

Ziarul de Vrancea
31 mai 2012 689 vizualizări
"Păi trebuiau amendaţi şi cei care au aplaudat, nu?", se apără unul dintre protestatari

Şase persoane care l-au huiduit ieri la Iaşi, pe premierul Victor Ponta, la ieşirea din clădirea unde acesta avusese o întâlnire cu primarii USL din judeţ, au fost amendate cu câte 700 de lei, pentru tulburarea liniştii publice. Unul dintre protestatari, Sorin Bălănescu, preşedintele unei organizaţii non-guvernamentale din Iaşi şi totodată candidat la Primăria Iaşi din partea Partidului Social Democrat al Muncitorilor, a declarat că nu are cunoştinţă că ar fi fost amendat, ci doar că i-au fost verificate actele. "Eu nu ştiu nimic. De ce să ne amendeze? Am fost legitimaţi de forţele de ordine, dar nu au spus că ne amendează. Păi trebuiau amendaţi şi cei care au aplaudat, nu? Că erau şi de-ai lor acolo. Ce-am făcut? Nu am înjurat, ci am spus că sunt hoţi şi corupţi", a afirmat Sorin Bălănescu.
Premierul Victor Ponta, care s-a întâlnit, ieri dimineaţă, la Iaşi, cu primarii USL din judeţ, a fost huiduit, la ieşirea din clădirea în care a avut loc întâlnirea, de un grup format din aproximativ zece persoane, care au scandat "Hoţii, hoţii!" şi "Trădătorii". În faţa clădirii din care a ieşit Victor Ponta se aflau şi peste 150 de simpatizanţi USL, aceştia aplaudând în momentul în care premierul a ieşit din clădire, Ponta continându-şi drumul fără a se opri la protestatari.

PDL a sesizat CCR privind legea uninominalului pur

PDL a depus ieri la Curtea Constituţională (CCR), sesizarea privind legea uninominalului pur iniţiată de Victor Ponta şi Crin Antonescu. Anunţul a fost făcut de către deputatul PDL Sulfina Barbu. Ea a susţinut că noua lege "este croită pentru interesul electoral al USL" şi încalcă normele privind suveranitatea poporului, exprimată prin referendumul din 2009 şi nu respectă rezultatele acestuia. Deputatul PDL a mai spus că USL încalcă normele privind principiul egalităţii şi al reprezentativităţii în drepturi. La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a spus că USL a adus "modificări abuzive la legea electorală" şi că scopul legii, exprimat de Ponta şi Antonescu, este de a distruge PDL.
Camera Deputaţilor a adoptat, în 22 mai, proiectul privind sistemul de vot uninominal iniţiat de Crin Antonescu şi Victor Ponta, respingând toate amendamentele PDL şi UDMR. Proiectul prevede că vor fi aleşi deputaţi şi senatori cei care au câştigat colegiul în care au candidat, iar, suplimentar, în judeţele în care minorităţile au peste 7% reprezentare, acestea vor primi în plus un mandat de parlamentar. Pragul electoral a fost eliminat şi a fost adoptată o prevedere potrivit căreia delimitarea colegiilor va rămâne aceeaşi ca în 2008.

Clasele vor putea avea peste 25 de elevi, în situaţii excepţionale

Clasele vor putea avea, din anul şcolar 2012-2013, mai mult de 25 de elevi, în situaţii excepţionale şi numai cu aprobarea inspectoratului şcolar, a decis Guvernul, miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii educaţiei. "Potrivit proiectului aprobat astăzi (miercuri - n.r.), formaţiunile de preşcolari din grupa mare sau de elevi pot funcţiona, în situaţii excepţionale, sub efectivul minim sau peste efectivul maxim, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar, pe baza unei justificări corespunzătoare, ţinând seama de încadrarea în costul standard per elev şi în numărul maxim de posturi aprobat pentru învăţământul preuniversitar la nivelul judeţului, respectiv municipiului Bucureşti. Această ajustare a cadrului legislativ permite, de exemplu, înscrierea unui elev după începerea anului şcolar într-o clasă care are efectivul la limita maximă, dar care este unică pe nivelul respectiv sau are o specializare unică. Un alt efect benefic este posibilitatea funcţionarii claselor sub efectivul minim (în situaţii temeinic motivate) în zonele izolate din mediul rural sau peste efectivul maxim, în zonele aglomerate din mediul urban", se precizează într-un comunicat al Ministerului Educaţiei .
Fostul ministru Cătălin Baba spunea, în februarie, că Ministerul Educaţiei nu va accepta ca într-o clasă pregătitoare să fie înscrişi mai mult de 25 de elevi, dar va aviza suplimentarea numărului de clase pregătitoare şi va asigura dotarea acestora acolo unde şcolile dispun de infrastructura necesară. "Ar fi fundamental greşit, iar ministerul nu doreşte să crească numărul de copii dintr-o sală de clasă peste 25. Toate studiile arată că acest lucru ar fi o greşeală. Deci, nu o să acceptăm clase mai mari de 25 de elevi, este o condiţie a calităţii învăţământului", a arătat Baba.

Bărbat, surprins cand îşi viola mama

Un tânăr în vârstă de 31 ani, din Rădăuţi, a fost prins de poliţişti în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu mama sa, care era în stare de inconştienţă după ce fusese lovită de către bărbat. Poliţiştii din Rădăuţi au fost sesizaţi, joi, prin 112, că din locuinţa unei femei care locuieşte împreună cu fiul ei se aud ţipete şi lovituri înfundate. Patrula de ordine publică trimisă să intervină a pătruns în locuinţă împreună cu o persoană care avea cheia de la apartament, iar într-o încăpere l-au găsit pe tânăr întreţinând raporturi sexuale cu mama sa în vârstă de 59 de ani, care se afla în stare de inconştienţă. Bărbatul a fost imobilizat şi încătuşat, după care a fost dus la sediul Poliţiei. Poliţiştii care au mers la faţa locului au constatat că femeia fusese lovită de nenumărate ori în zona capului, fiind adusă în stare de inconştienţă. Tânărul este cercetat pentru tentativă de omor calificat şi viol.

Antal Arpad: Nu e ciudat să urc pe scenă de 15 Martie purtând tricolorul românesc?

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susţine că prefectul de Covasna l-a "avertizat" să poarte eşarfa tricoloră la evenimentele oficiale, dar că ar fi "un pic jenant" pentru tricolorul românesc ca el să îl poarte "prin pădure" şi ar fi "un pic ciudat" să urce astfel pe scenă de 15 Martie. "Aşa cum am spus zilele trecute, spiritul lui Ceauşescu s-a reîntors în România şi îl întâlnim în Guvern, în Parlament, în studiourile televiziunilor, iar acum pot să vă anunţ că acest spirit al lui Ceauşescu a venit şi în secuime, e pe acolo, la Prefectura Covasna. Dacă vreţi să întâlniţi spiritul lui Ceauşescu, intraţi în clădirea Prefecturii şi îl veţi găsi acolo", a spus Antal. Primarul a dat ca exemplu faptul că a fost "avertizat" de prefectul Munteanu că are obligaţia să poarte eşarfa tricoloră la toate evenimentele oficiale. "Eu doresc să respect legea, dar vă întreb şi pe dumneavoastră: nu este un pic jenant pentru tricolorul românesc să-l port eu prin pădure sau când mă duc la galopiada secuiască? Nu este o situaţie un pic ciudată totuşi ca, în 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, să mă urc pe scenă purtând eşarfa tricoloră? Credeţi dumneavoastră că este un lucru normal? Credeţi că aceste lucruri duc spre o bună convieţurire a românilor şi maghiarilor în această zonă? Gândiţi-vă la reacţia acelor oameni, mii de oameni, care în 15 martie ies în oraş şi ei vor şti că eu sunt obligat să mă urc pe scenă purtând eşarfa tricoloră. Ce reacţie vor avea?", a spus Antal.
Întrebat de ce nu poartă această eşarfă tricoloră, spre exemplu, de 1 Decembrie, edilul a răspuns că va face acest lucru atunci când statul român va respecta unele promisiuni făcute comunităţii maghiare la Alba Iulia în 1918.

Milionar roman, mort într-un accident auto

Patronul firmei Edy Spedition, Alin Alexandru Popa, al cărui nume apare în TOP 300 Capital, a murit, miercuri după-amiază, în urma unui accident care a avut loc între localităţile Jebel şi Şag, judeţul Timiş, după ce a intrat cu maşina într-un TIR care venea din sens opus. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş, Mădălina Mezdrea, a declarat că patronul firmei Edy Spedition, Alin Alexandru Popa, în vârstă de 41 de ani, a murit în urma unui accident rutier. "Şoferul autoturismului Mercedes venea dinspre localitatea Şag când a intrat într-o depăşire fără să se asigure. Din sens opus venea un TIR înmatriculat în Macedonia. Şoferul TIR-ului este macedonian. Cele două maşini au intrat în coliziune, iar şoferul autoturismului Mercedes a murit în urma impactului", a spus Mezdrea. Potrivit sursei citate, echipele de descarcerare au intervenit pentru scoaterea trupului lui Popa din maşină.
Conform TOP 300 Capital, patronul firmei de transport şi logistică Edy International Spedition, Alin Alexandru Popa, din Brad, este cel mai bogat hunedorean. Potrivit presei locale, averea lui Alin Popa este estimată la 125 de milioane de euro.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4353 zile, 17 ore, 33 minute, 5 secunde
Aliniati-va,nu miscati in front, si dati-i onorul libricului cu ochelari.Lui ,lu' socrusu' si bocciei de la parlamentul european.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.