Național

Diplome inventate la Agricultură şi Mediu

Ziarul de Vrancea
21 mai 2012 868 vizualizări
Dan Constantin şi Rovana Plumb, titularii celor două portofolii, şi-au adăugat în CV diplome inexistente

Ministrul Agriculturii, Dan Constantin, susţine într-un CV oficial că în 2003 a obţinut de la Scottish Agricultural College din Scoţia o diplomă pentru "Îmbunătăţirea eficienţei personalului". Contactaţi de Hotnews.ro, reprezentanţii Scottish Agricultural College au declarat că instituţia nu i-a acordat niciun fel de diplomă. "Înregistrările noastre oficiale nu conţin vreo informaţie că pe numele indicat de dumneavostră ar fi fost acordată o diplomă. Există însă posibilitatea ca el (n.r.- Daniel Constantin) să fi participat la un curs, dar noi nu păstrăm date despre aceste cursuri pentru perioada respectivă", a transmis profesorul George Marshall, reprezentantul Scottish Agricultural College. Acesta a precizat că documentul prezentat de ministrul nu este în mod cert o diplomă, un certificat de performanţă sau o realizare academică anume.
Întrebat despre diploma obţinută de la Scottish Agricultural College, ministrul Agriculturii a explicat ieri că este vorba de un curs de cîteva zile ţinut în România de profesori scoţieni. "Am diploma la cabinet şi v-o pun la dispoziţie oricînd, pe fax, pe email", a spus Constantin. Întrebat de ce diploma apare în CV-ul de pe site-ul PC şi nu mai apare pe CV-ul de pe site-ul ministerului, Constantin a răspuns că "probabil din eroare, nu din alt motiv". Ministrul Agriculturii a transmis o copie electronică a documentului prin care susţine că atestă studiile sale la Scottish Agricultural College. Din document reiese că a participat la un curs de 5 zile în Bucureşti. Documentul nu menţionează acordarea unei diplome sau a unui certificat de competenţe, cu toate că ministrul menţionează în CV că a obţinut o diplomă.

Cît a durat cursul? "Nu-mi amintesc exact"

Şi ministrul Mediului, Rovana Plumb, şi-a inventat noi competenţe. Astfel, în CV-ul oficial postat pe propriul site, ea susţine că a obţinut în 1999 o diplomă de la George Washington University. Contactaţi de HotNews.ro reprezentaţii universităţii au declarat că nu au găsit nici o diplomă acordată pe numele Rovanei Plumb. După ce jurnaliştii au transmis o copie electronică a documentului, reprezentanţii George Washington University au precizat următoarele: "Din cate se pare nu a obţinut o diplomă, ci un certificat pentru absolvirea unui program". Un profesor universitar roman care predă la o Universitate din SUA a explicat că valoarea academică a unui document precum cel prezentat de Rovana Plumb este nulă. În general un asemenea certificat este acordat în urma unui curs de cîteva zile sau cîteva săptămani. Profesorul universitar din SUA a explicat că atît timp cît certificatul nu este acordat în urma unor cursuri, note luate la acele cursuri şi o lucrare finală notată atunci valoarea academică a certificatului este pur formală.
Rovana Plumb a declarat ieri că a obţinut certificatul în urma unui curs de două săptămani. Ea a mai declarat că este foarte mandră de această "diplomă". "Am urmat un curs în cadrul Universităţii George Washington. În cadrul Universităţii funcţiona un centru de dezvoltare profesională, aşa cum este menţionat şi pe diploma. Diploma am prezentant-o, este mîndria mea. Cursul a durat o săptămană, două. Nu îmi amintesc exact".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
verde-n fatza, acum 4363 zile, 21 ore, 57 minute, 40 secunde
In lumina acestor fapte papagalicesti a diversilor ministri de dreapta, stanga sau stanga-n dreapta care doresc tare mult sa se impopotoneze cu titluri pe care nu le au e de inteles gestul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.