Național

Premierul îl lasă pe preşedinte să meargă la Bruxelles

Ziarul de Vrancea
18 mai 2012 682 vizualizări
Victor Ponta a lăsat să se înţeleagă că se pregăteşte pentru Consiliul European care va avea loc pe 28 iunie

 Premierul Victor Ponta a afirmat că pe 23 mai va merge, probabil, preşedintele Traian Băsescu la Bruxelles, menţionând că până la Consiliul European din 28 iunie va trebui să se stabilească din punct de vedere constituţional cine are mandat să reprezinte poziţia României. "Eu aştept să văd, pentru că primul Consiliu European este pe 28 iunie. Pe 23 mai este o întâlnire informală, convocată în special la solicitarea lui Francois Hollande (preşedintele Franţei - n.r.), preşedinte de centru-stânga, pentru a se discuta despre ce facem la Tratatul fiscal pentru că adăugăm chestii economice şi sociale. Ce poate domnul Băsescu să discute seara pe această problemă?", a declarat Ponta, pentru România Tv, referitor la cine va reprezenta România la Bruxelles. şeful Executivului a menţionat că preşedintele Băsescu va merge pe 23 mai la Bruxelles fără niciun fel de mandat de la Guvern, ci "pe mandatul domniei sale". "Cred că trebuie să stabilim din punct de vedere constituţional şi legal cine are mandat şi care reprezintă poziţia României, pentru că nu poţi să te reprezinţi pe tine în Consiliul European, ci trebuie să prezinţi o poziţie a ţării", a explicat Ponta.
Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, este cel care a convocat întalnirea liderilor de guverne din UE, pentru a discuta modalităţile de impulsionare a creşterii economice. Anunţată pe 8 mai, la două zile după victoria candidatului socialist în alegerile prezidenţiale din Franţa, întalnirea informală de la Bruxelles va fi, pentru mulţi lideri europeni, o ocazie de a-l cunoaşte pe François Hollande, scrie BBC.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
neverlandd, acum 4363 zile, 5 ore, 11 minute, 59 secunde
Ponta , saracul ...e batut rau in cap...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.