Național

Mozaic stiri nationale: Bacalaureatul se tine ca in 2011, inclusiv camerele video

Ziarul de Vrancea
13 mai 2012 437 vizualizări
Examenul de Bacalaureat din acest an va fi organizat exact pe baza sistemului de anul trecut, inclusiv cu faimoasele camere de luat vederi, a anunţat premierul Victor Ponta.

"Rămâne exact sistemul de anul trecut, inclusiv cu faimoasele camere de luat vederi. Eu urăsc şi detest frauda şi furtul şi tot ce se poate face ca să nu existe fraudă şi furt, o să facem", a spus Ponta. Anul trecut, la examenul de Bacalaureat s-au înregistrat rezultate catastrofale, în condiţiile în care candidaţii nu au putut copia, fiind monitorizaţi în săli cu camere video. Astfel, rezultatele obţinute de elevi la examenul de bacalaureat din acest an fost cele mai slabe din ultimele două decenii: peste o sută de mii de absolvenţi picaţi în prima sesiune, alţi aproape o mie eliminaţi pentru copiere şi şcoli fără niciun candidat admis.

 

Cu Mang sau fără Mang, contestaţiile vor curge, crede premierul

 

Premierul Victor Ponta speră că acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului Educaţiei nu vor fi confirmate şi că, astfel, nu va fi cazul să îl înlocuiască pe Ioan Mang de la conducerea ministerului, arătând însă şi în cazul unei schimbări vor continua controversele, din cauza intereselor din sistem. "Controversele cred că vor continua, oricine pe care îl voi numi va fi contestat de o anumită parte, pentru că Ministerul Educaţiei, din păcate, este în acest moment un sistem cu foarte multe interese şi orgolii. Aici nu mai discutăm deja de persoane. Spre deosebire de domnul Boc, care se pricepe extraordinar de bine la plagiat, eu nu judec ca domnia sa şi am cerut unei instituţii a cărei credibilitate nu este de nimeni contestată, Academia Română, să verifice", a spus Ponta, la emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV. Premierul a afirmat din nou că Ioan Mang va fi înlocuit la conducerea Ministerului Educaţiei dacă acuzaţiile de plagiat sunt confirmate, dar că speră să nu fie cazul. El a mai arătat că, în afară de propunerea Mang, au existat şi alte variante pentru conducerea Ministerului Educaţiei, dar Ecaterina Andronescu a fost "preventiv atacată" ca incompatibilă de către Agenţia Naţională de Integritate.

 

A murit după ce a fost împinsă de vant în faţa unei maşini

 

O femeie în vârstă de 66 de ani, care se deplasa pe marginea drumului, în localitatea ieşeană Chicerea, a murit, după ce a fost lovită de un autoturism, femeia pierzându-şi echilibrul din cauza rafalelor puternice de vânt, care i-au smuls umbrela din mână. Femeia mergea pe marginea drumului cand o rafală puternică de vânt i-a smuls umbrela din mână, făcand-o pe bătrână să-şi piardă echilibrul. "În zonă ploua şi era vânt puternic. Am fost chemaţi pentru a prelua victima, iar unii martori au povestit că femeia a scăpat umbrela din mână, apoi şi-a pierdut echilibrul şi a fost surprinsă de o maşină. Victima a fost proiectată în şanţ", a declarat Luminiţa Cuciuc, medic în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi. În pofida eforturilor medicilor, femeia a murit la scurt timp după producerea accidentului.

 

Reorganizarea administrativ-teritorială rămane pe altă dată

 

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat ieri că nu se pune problema unei reîmpărţiri administrativ teritoriale în România în mandatul actualului Guvern, afirmând că "încă nu îi vine rândul" unei astfel de măsuri. Preşedintele Traian Băsescu declara, în 7 martie, în Parlament, că actualul Legislativ trebuie să adopte în perioada următoare Legea sănătăţii şi Legea privind reorganizarea administrativ-teritorială, arătând că acestea vor întregi reforma statului. A doua zi, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat că PDL este dispus să-şi dubleze eforturile de convingere pentru adoptarea legii de reorganizare teritorial-administrativă, arătând că UDMR trebuie să înţeleagă că nu este vorba despre un proiect care să ameninţe direct o altă aşezare electorală. La rândul său, UDMR se opunea adoptării acestei legi.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.