Național

6! Vine garda de Mediu!

Ziarul de Vrancea
27 apr 2012 1063 vizualizări
Peste o mie de angajaţi ai autorităţilor de mediu vor efectua, în perioada 28 aprilie - 1 mai, controale la nivel naţional în vederea observării modului în care sînt respectate noile prevederi ale Legii picnicului.

 Astfel, din cele peste 1.000 de echipe de mediu care vor fi implicate în controale în perioada minivacanţei de 1 Mai, mai mult de 460 aparţin Autorităţii de Mediu, 100 Gărzii Naţionale de Mediu, 318 Romsilva şi 42 de echipe inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi vînătoare. Recent, fostul ministru al Mediului, Attila Korodi, a declarat că România va avea un inventar al zonelor de picnic, iar pe baza acestor informaţii va fi întocmită o hartă ce se va afla la dispoziţia publicului pentru consultare.

Ce  urmăreşte controlul la picnic

Totodată, oficialul a menţionat că acţiunile echipelor de control vor urmări, în perioada următoare, mai degrabă modul în care românii ştiu să cureţe de gunoaie zonele în care au organizat un grătar decît locul în care acesta a fost realizat, admiţînd faptul că, momentan, România duce lipsă de spaţii suficiente pentru picnic.
Legea picnicului, intrată în vigoare în martie 2012, prevede că desfăşurarea activităţii de picnic în alte zone decît cele amenajate special va fi interzisă.
Persoanele care merg la picnic nu au voie să spele obiectele folosite în apele din vecinătatea zonei speciale amenajate, să hrănească animalele sălbatice, să distrugă plantele. Oamenii sînt obligaţi prin lege să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să-l supravegheze permanent, să lase locul aşa cum l-au găsit şi să nu arunce ţigări sau chibrituri aprinse în alte locuri decît cele special amenajate. Nerespectarea prevederilor acestei legi se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.