Național

Dupa RCS&RDS,"Antenele" dispar si din grila Focus Sat

Ziarul de Vrancea
27 apr 2012 1058 vizualizări
Trustul lui Voiculescu a cerut operatorului un tarif de opt ori mai mare decît se negociase iniţial, susţin reprezentanţii UPC

UPC a anunţat vineri că Antena a retras operatorului Focus Sat (platforma de satelit a UPC) dreptul de retransmisie pentru Antena 1, 2 şi 3, Euforia TV şi Gsp TV. "Decizia Antena TV Group intră în vigoare începînd cu data de 27.04.2012, în pofida clauzelor stipulate de acest contract, agreat de ambele companii. La începutul lunii aprilie, Focus Sat a primit o solicitare scrisă din partea Antena TV Group, prin care operatorului i se cerea un tarif de opt ori mai mare pentru continuarea retransmiterii celor 5 posturi TV. Găsim nejustificată această solicitare, care, odată acceptată, ar afecta preţul abonamentelor noastre şi ar avea astfel impact direct asupra celor peste 283.000 de clienţi Focus Sat", se arată în comunicat Focus Sat. "În ciuda eforturilor depuse pînă acum, Antena TV Group nu a dorit să renunţe la solicitarea iniţială şi a refuzat orice propunere venită din partea Focus Sat.

UPC surprins de pretenţiile Antena TV Group

Situaţia este una de neînţeles, cu atît mai mult cu cît posturile TV vizate, cît şi altele aparţinînd Antena TV Group au fost declarate de proprietarul lor libere la retransmisie, fără condiţionări tehnice sau financiare pe teritoriul României", mai spune Focus Sat. Astfel, pentru a respecta legislaţia în vigoare, Focus Sat s-a văzut nevoit să solicite Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) modificarea grilei de programe (acceptarea noii grile, fără cele 5 canale).
Chiar dacă vor fi scoase de pe platfoma digitală Focus Sat, Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV şi Gsp TV vor fi în continuare difuzate pe reţelele de cablu ale UPC România, întrucît cele cinci televiziuni sînt obligatorii la retransmisie pentru toţi operatorii din România.
Retragerea avizului de retransmisie a televizunilor Antena Group pe platforma digitală Focus Sat, care poate conduce implicit la scoaterea acestor televiziuni de pe această platformă, vine în contextul unor puternice tensiuni între trustul patronat de familia Voiculescu şi o altă companie de telecomunicaţii - RCS&RDS.
RCS&RDS a scos Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV de pe platforma sa de satelit Digi, în noaptea de 19 spre 20 aprilie, compania de telecomunicaţii precizînd că nu mai poate accepta să plătească peste 7 milioane de euro pe an, sumă care ar fi fost solicitată de Antena TV Group pentru difuzarea prin satelit a acestor televiziuni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.