Național

Mozaic stiri nationale: Cum nu se va numi partidul lui M.R.U.

Ziarul de Vrancea
19 apr 2012 585 vizualizări
Mişcarea România Unită (M.R.U.) ar putea deveni marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), existînd o cerere în acest sens.

Cererea de înregistrare este făcută de Constantin Cătălin Zamfira şi cuprinde clasele – Hîrtie, carton şi produse din aceste materiale, produse de imprimerie, articole pentru legătorie, fotografii, papetărie, adezivi (materiale colante) pentru papetărie sau menaj, materiale pentru artişti, pensule, maşini de scris şi articole de birou (cu excepţia mobilelor), materiale de instruire sau învăţămînt (cu excepţia aparatelor), materiale plastice pentru ambalaj (necuprinse în alte clase), caractere tipografice, clişee; Educaţie, instruire, divertisment, activităţi sportive şi culturale 45 – Servicii juridice, servicii de siguranţă pentru protejarea bunurilor şi indivizilor, servicii personale şi sociale oferite de către terţi, destinate să satisfacă nevoile indivizilor. Mişcarea pe care vrea s-o înregistreze Cătălin Zamfira nu are deocamdată o siglă. CSM susţine prelungirea duratei de reţinere la 48 de ore


Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a pronunţat, în şedinţa de ieri, pentru modificarea duratei reţinerii unei persoane de la 24 la 48 de ore. Surse oficiale au declarat că atît procurorii, cît şi judecătorii membri ai CSM s-au pronunţat pentru acest termen. Magistraţii au susţinut că este importantă mărirea duratei reţinerii, întrucît este o presiune atît pentru procurorii care dispun o astfel de măsură, cît şi pentru judecătorii care sînt sesizaţi apoi de anchetatori cu propunere de arestare a suspecţilor. Concret, timpul în anumite situaţii, în care pot fi mai multe persoane reţinute, este prea scurt pentru a fi studiate toate actele dintr-un dosar. De altfel, şi procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat după şedinţa CSM de ieri, că sînt situaţii în care justiţia lucrează contracronometru.
În prezent, potrivit Constituţiei, durata reţinerii este de 24 de ore.


Unde îşi ascundea un traficant heroina

Procurorii DIICOT l-au ridicat ieri pe Adrian Costin Culea, zis Adi Grasu, după ce asupra lui au găsit bani marcaţi ce ar proveni din tranzacţii cu droguri, au declarat surse judiciare. Potrivit surselor citate, acesta îngropa heroina în pădurile din jurul Bucureştiului. Procuorii susţin că în luna aprilie, Culea a vîndut unui colaborator aproximativ 30 de grame heroină.
"La data de 18 aprilie 2012, inculpatul Culea Costin Adrian a fost depistat, în flagrant delict, pe raza municipiului Bucureşti, avînd asupra sa suma de bani obţinută urmare a tranzacţiei cu heroină. Drogurile urmau a fi distribuite către consumatorii din Bucureşti", potrivit DIICOT.

O ştampilă pe candidat, o ştampilă pe partid

Preşedintele Comisiei electorale, Sulfina Barbu, a declarat ieri că proiectul legii electorale va fi definitivat marţea viitoare, arătînd că toţi membrii Comisiei, inclusiv cei din USL, au fost de acord cu sistemul de vot mixt şi cu reducerea numărului de parlamentari. Barbu a spus că potrivit sistemului mixt susţinut de Comisie, 50% din mandate ar urma să fie atribuite direct, prin unimominal majoritar, adică cel care cîştigă colegiul va lua mandatul de parlamentar, iar 50% din mandate vor fi pe liste naţionale.
"Varianta cea mai bună este ca în fiecare colegiu să fie votat candidatul uninominal de la un partid şi pe acelaşi buletin de vot să fie şi lista naţională a partidului pe care îl reprezintă şi atunci cînd cetăţeanul dă votul să dea un vot şi pentru candidatul respectiv şi pentru lista naţională a partidului respectiv", a explicat Sulfina Barbu, precizînd că şi candidatul şi lista naţională ar trebui să fie pe acelaşi buletin de vot. Ea a arătat că se va reduce şi numărul de parlamentari, dar că nu s-a stabilit încă formula exactă, aceştia urmînd să fie în "jurul numărului de 300", dar trebuie luate în calcul şi minorităţile şi diaspora. În privinţa pragului electoral, Sulfina Barbu a precizat că a rămas de 5%. Ea a arătat că, dacă va fi consens, proiectul va fi adoptat pînă la 30 iunie de Parlament.


De la Casa de Pensii la Casa Domnului

Un bătrîn din Iaşi, în vîrstă de 77 de ani, a murit, ieri după-amiază, în biroul directorului Casei Judeţene de Pensii (CJP), unde venise în audienţă pentru a solicita o adeverinţă care să ateste că este asigurat medical. Bătrînul, Alexandru Tărăbuţă, a intrat în biroul directorului CJP Iaşi Adriana Grecu în jurul orei 13.30, iar în timp ce discuta cu aceasta i s-a făcut rău. "Vorbeam cu el. Nu a stat la coadă pentru că nu a fost o zi plină la audienţe. La un moment dat a sunat telefonul, am răspuns, iar apoi am auzit un oftat al bătrînului. I s-a făcut rău. Cel mai probabil a făcut infarct. Am chemat medicii, însă nu s-a mai putut face nimic", a declarat pentru Adriana Grecu.

Legea privind restituirea proprietăţilor, adoptată în procedură de urgenţă?

Purtătorul de cuvînt al PDL, Sever Voinescu, a declarat ieri că a existat o consultare a reprezentanţilor PDL cu premierul Ungureanu pe tema proiectului de lege privind restituirea proprietăţilor, şi a arătat că este posibil ca actul să fie discutat în procedură de urgenţă în Parlament. "A existat această consultare cu premierul pe acest subiect, noi am luat act de punctul de vedere al premierului, premierul a luat act de punctul de vedere al PDL. Vom vedea pînă la urmă cum iese proiectul de la Guvern, cuvîntul decisiv îl va avea Parlamentul, proiectul va merge în Parlament şi vom decide probabil într-o procedură de urgenţă. Noi credem că nu poţi fi un om de dreapta dacă nu crezi în caracterul imprescriptibil şi inalienabil al proprietăţii şi că proprietatea trebuie avută în vedere înaintea socotelilor", a precizat Voinescu.
Proiectul de lege privind despăgubirile pentru proprietăţi naţionalizate menţine plafonul limită al despăgubirilor, de 15%, dar Guvernul discută încă în privinţa solicitărilor de retrocedare în natură depuse deja la ANRP.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.