Național

Mai rau ca Ramaru

Ziarul de Vrancea
19 apr 2012 534 vizualizări
Un arădean condamnat în trecut pentru comiterea a trei crime a recunoscut ieri în faţa magistraţilor, alte două asasinate, comise în urmă cu 15 ani. Atunci el şi-a ucis fiica şi concubina, după care le-a decapitat şi tranşat, aruncînd fragmentele de pe un pod peste un canal.

La primul termen, desfăşurat ieri, judecătorul l-a întrebat pe Gheorghe Toma, în vîrstă de 71 de ani, dacă doreşte să-şi angajeze un avocat, dar acesta a refuzat, primind astfel asistenţă gratuită. După ce s-a dat citire actului de sesizare a instanţei, Gheorghe Toma a cerut să fie condamnat, spunînd că îşi recunoaşte toate faptele şi îşi însuseşte probele existente împotriva sa. "Doresc să fiu condamnat, nu are rost sa mă trambalaţi mereu la instanţă. Să se încheie azi dacă se poate", i-a spus inculpatul judecătorului. Magistratul a spus că nu se poate să-i accepte această cerere pentru că trebuie administrate probele şi audiaţi martorii. Toma a cerut să fie judecat în lipsă, însă judecătorul i-a spus că doar cei care nu pot fi găsiţi sînt judecaţi astfel. "Atunci o să fac eu cumva să nu vin. O să vin o dată, poate de două ori, dar apoi nu mai vin, fac eu cumva", a replicat inculpatul.

Toma către procuror: "Te voi ciopîrţi"

Gheorghe Toma are mai multe condamnări la activ, pentru furturi, asasinate şi proxenetism. În 1958, bărbatul a fost condamnat pentru prima dată, la şase luni de închisoare pentru furt. În 1973 a fost condamnat din nou pentru furt, la cinci ani de închisoare. În 1974, a fost condamnat la 25 de ani închisoare pentru omor deosebit de grav, fiind autorul unui dublu asasinat. Victimele au fost doi soţi ucişi cu un topor după ce îl angajaseră pe Toma să le zugrăvească locuinţa. Graţiat în 1988 de Nicolae Ceauşescu, arădeanul a fost condamnat din nou în 1995, la trei ani de închisoare, pentru furt. În 1999, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru proxenetism, fiind eliberat condiţionat pentru bună purtare în 2001.
Doi ani mai tîrziu, în Arad a fost ucis cu 20 de lovituri de cuţit un om de afaceri italian, Rinaldo Rinaldi. Anchetatorii au stabilit că autorul a fost tot Gheorghe Toma, care acum se află în penitenciar pentru această condamnare. În 2005, Toma era condamnat în lipsă la nouă ani de detenţie şi pentru ultraj, în urma ameninţărilor cu moartea la adresa unui procuror arădean prin intermediul unor scrisori trimise din Franţa. În scrisori apar ameninţări precum "te voi ciopîrţi", "nici cruce la mormîntul părinţilor tăi nu o să mai ai" sau "nu mai semnezi tu multe mandate, fii sigur". În dosarul actual, Gheorghe Toma este acuzat că le-a decapitat şi tranşat pe cele două femei, aruncînd fragmentele de pe un pod peste un canal.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.