Național

Intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă ar putea fi amînată

Ziarul de Vrancea
4 apr 2012 450 vizualizări
Ipoteza a fost lansată ieri de ministrul Justiţiei la şedinţa Comisiei juridice a Senatului la care au participat doar doi parlamentari

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat ieri la Comisia juridică a Senatului, că ministerul analizează oportunitatea amînării pînă la data de 1 iulie a termenului de intrare în vigoare a Codului de procedură civilă.
Predoiu a făcut declaraţia la şedinţa Comisiei juridice a Senatului care a  dezbătut proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului de procedură civilă, care s-a ţinut, fără cvorum de lucru, în prezenţa a doar doi senatori, amîndoi din partea opoziţiei. "Am fixat în proiectul Guvernului, care a fost trimis Parlamentului, termenul de 1 iunie ca dată de punere în vigoare. Această dată a fost reconfirmată recent printr-o decizie a plenului CSM, dar, în acelaşi timp, în cadrul CSM am exprimat disponibilitatea ministerului de a evalua această dată pe parcursul procedurilor parlamentare. Mai avem timp să ne gîndim dacă rămîne 1 iunie, dacă se duce la 1 iulie. Mai avem pînă la Cameră. Este un lucru discutat şi în coaliţia de guvernare", a spus Predoiu. Cătălin Predoiu a făcut aceste precizări după o intervenţie a unuia dintre cei doi senatori, social-democratul Toni Greblă, care s-a declarat îngrijorat că vor fi procese pierdute din cauza necunoaşterii noului Cod.
Proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului de procedură civilă a fost şi pe ordinea de zi de marţi a Comisiei juridice, cînd la dezbateri a fost prezent doar preşedintele comisiei, Toni Greblă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.