Național

COLOANA de stiri nationale: Un solist de operă s-a înjunghiat în inimă

Ziarul de Vrancea
3 apr 2012 488 vizualizări
Un solist al Operei Maghiare din Cluj, Szilard Sziklavari, a murit, luni, la spital, după ce a fost găsit înjunghiat în baia din locuinţa sa.

Purtătorul de cuvînt al IPJ Cluj, Anca Sidonia Purdea, a declarat ieri că tînărul, în vîrstă de 31 de ani, a fost găsit înjughiat în baia din locuinţa sa, duminică seară.
Potrivit sursei citate, prietena bărbatului a sunat la numărul de urgenţă 112, iar acesta a fost transportat de un echipaj SMURD la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde luni medicii l-au supus la două intervenţii chirurgicale, însă solistul a murit în urma rănilor suferite. Politiştii susţin că bărbatul şi-a aplicat o lovitură de cuţit în zona inimii, dar cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate cauza morţii.

Geoană şi "votul de aur"

Senatorul independent Mircea Geoană a declarat ieri că nu îşi va duce la troc votul "aşa-zis de aur" pe care îl are în forul legislativ şi că va rămâne senator independent pînă la finalul actualei legislaturi. "Nu îmi voi duce la troc, la mezat, la iarmaroc votul pe care îl am, care deocamdată este un vot aşa-zis de aur, poate se schimbă lucrurile. Nu mă interesează să am conversaţii nici cu unii, nici cu ceilalţi (n.r. - din opoziţie sau de la putere), voi judeca cu minte proprie dacă există ceva util pentru societate şi nu voi ezita să votez", a spus Mircea Geoană. El le-a cerut reprezentanţilor opoziţiei şi puterii să îl scoată din socotelile pe care eventual şi le fac în Senat cu privire la votul şi orientarea sa, anunţînd că va exprima votul său exclusiv în raport cu "interesele generale ale populaţiei". "Cred că acest joc de-a greva parlamentară - venim cînd avem majoritate cu traseiştii buni şi fugim din Parlament cînd traseiştii răi dau majoritate altcuiva - face rău opoziei şi discreditează atît opoziţia cît şi puterea actuală", a adăugat senatorul independent. Întrebat dacă a fost contactat în ultima vreme de foştii colegi din PSD, Geoană a răspuns: "Mai degrabă bezele laterale prin presă şi cred că le-ar crăpa obrazul de ruşine să mă contacteze, după modul în care am fost tratat şi au abandonat poziţia după care se uită, astăzi, cu atît de mult jind, atît la Senat cît şi la Camera Deputaţilor".


Un şef de CJ a sărit în barca USL

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu, a trecut ieri la PNL şi va candida din partea USL. "PSD Neamţ anunţă trecerea actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu, la PNL. Vasile Pruteanu va fi candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ. Alături de Vasile Pruteanu au trecut la USL şi 20 de primari PDL", se arată într-un comunicat emis de PSD. Preşedintele PNL Neamţ, Dorin Ursărescu, a confirmat informaţia. El a arătat că înainte de se înscrie în PDL Vasile Pruteanu a fost membru PNL şi că sînt discuţii de mai mult timp pentru o candidatură a acestuia din partea liberalilor.
Pe de altă parte, preşedintele PDL Neamţ Gheorghe Ştefan susţine că Pruteanu a plecat la USL deoarece a fost declarat incompatibil de către ANI şi Curtea de Apel şi "vrea să se ascundă de braţul legii la USL". Ştefan a precizat că Pruteanu a fost găsit incompatibil pentru că ar fi încheiat 37 de contracte între Consiliul Judeţean şi firma în care se află fiica lui.
Prefectul de Neamţ, Mihai Archip, a decis ieri, prin ordin, încetarea de drept a mandatului de preşedinte al CJ Neamţ al lui Vasile Pruteanu. Ultimul a declarat că acest ordin este un abuz "fără precedent" şi că îl va ataca în instanţă.

Monica Macovei mai era ieri membru PDL

Întrebată ieri dacă ia în calcul să plecarea din partid, vicepreşedintele PDL Monica Macovei a dat un răspuns evaziv. "Astăzi nu. Nu ştiu ce se va întîmpla. Depinde ce se va întîmpla. Oricum, dacă plec, nu mă duc la USL", a spus Macovei. Vicepreşedintele PDL a mai spus că nu este de acord cu organizarea unui congres extraordinar al PDL înaintea alegerilor locale. În ceea ce priveşte decizia de excludere a lui Cristian Preda din PDL, Macovei a reiterat că va lupta în CNC pentru a nu fi confirmată excluderea şi a spus că aceasta i se pare "o măsură proastă". "Cristi Preda nici nu era în ţară şi nici nu a fost ascultat. Era normal să stai de vorbă cu persoana respectivă", a spus Macovei.
Excluderea europarlamentarului Cristian Preda din PDL a fost aprobată, luni, de conducerea partidului. Hotărîrea finală urmează să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.

Părinţii care şi-au schimbat domiciliul sau etnia în acte, în vizorul Poliţiei

Poliţia a declanşat cercetări privind înscrierea unor copii la o şcoală din sectorul 1, ca urmare a unei sesizări referitoare la faptul că mai mulţi părinţi ar fi folosit documente false, a anunţat ieri Poliţia Capitalei. Surse judiciare spun că verificările vizează Colegiul german "Goethe" din Bucureşti. Înscrierea copiilor la clasa pregătitoare şi în clasa I i-a determinat pe mulţi părinţi să-şi schimbe formal domiciliile pentru ca micuţii să fie acceptaţi la şcolile dorite de familie. Concret, părinţi şi-au schimbat domiciliul pe străzi arondate şcolilor unde vroiau să-şi înscrie copiii. De altfel, corectitudinea la înscrierea în clasa întîi şi pregătitoare a fost păguboasă pentru mulţi părinţi care au respectat condiţiile, astfel că au ratat înscrierea copiilor lor la şcolile dorite. O situaţie specială s-a înregistrat anul acesta la Colegiul german "Goethe", unde foarte mulţi părinţi s-au declarat de etnie germană numai ca să-şi poată înscrie copiii în această unitate. Părinţii cu dosarele respinse au făcut plîngere împotriva celor care au susţinut ca sunt de etnie germană.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.