Național

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, reţinut pentru corupţie

Ziarul de Vrancea
3 apr 2012 502 vizualizări
Fostul şef al FPS, Sorin Dimitriu, îşi constrîngea angajaţii să sponsorizeze Camera de Comerţ Bucureşti din banii de salariu n cei care refuzau erau demişi din instituţie

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, Sorin Dimitriu, consilierul acestuia, Gabriela Dumitriu şi directorul general al instituţiei, Gabriel Mihuţ, au fost reţinuţi ieri de procurorii DNA, fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj şi abuz în serviciu.
Sorin Petre Dimitriu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, este cercetat de procurorii DNA pentru constituire a unui grup infracţional organizat, opt infracţiuni de şantaj şi trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
Potrivit procurorilor, în perioada iunie 2010 - martie 2012, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Sorin Petre Dimitriu, în asociere cu alte persoane cu funcţii de conducere în cadrul aceleiaşi instituţii, între care Gabriel Dan Mihuţ şi Gabriela Dumitriu, au constrîns opt angajaţi ai instituţiei, prin ameninţarea cu încetarea contractului de muncă, să dea lunar o sumă de bani cuprinsă între 30 şi 70 la sută din valoarea salariilor cuvenite, precum şi să semneze, lunar, un înscris intitulat "contract de sponsorizare" cu instituţia, avînd ca obiect aceste sume de bani. Pînă în prezent s-a stabilit că sumele reţinute nejustificat totalizează peste 300.000 de lei, au precizat procurorii DNA. "În cazul a trei dintre salariaţii care au solicitat plata integrală a drepturilor băneşti cuvenite, conducerea CCIB a procedat la desfacerea contractelor de muncă, fără a invoca un motiv plauzibil", potrivit procurorilor.
Procurorii au cerut ieri instanţei Tribunalului Bucureşti arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.
Ales deputat în Parlamentul României în 1996, Sorin Dimitriu, în vîrstă de 67 de ani, a fost vreme de doi ani consilier al preşedintelui României, Emil Constantinescu, iar ulterior preşedinte al Fondului Proprietăţii de Stat (FPS) - instituţia care a coordonat privatizarea în România. În 1998 a fost numit ministru al Privatizării.  Din 2008 este preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti şi vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.