Național

Experţii grafologi confirmă: Rodica este Sanda

Ziarul de Vrancea
12 mar 2012 1093 vizualizări
Doi dintre cei trei specialişti care au efectuat expertiza grafologică în dosarul în care Rodica Stănoiu contestă calitatea de colaborator al Securităţii confirmă că scrisul îi aparţine fostului ministru al Justiţiei

La Curtea de Apel Oradea a avut loc ieri un nou termen de judecată în procesul în care fostul ministru de Justiţie Rodica Stănoiu contestă calitatea de colaborator al Securităţii. În cadrul dezbaterilor, instanţa a luat act de rezultatul expertizei făcute la cererea CNSAS, menită să stabilească autenticitatea notelor informative către fosta Securitate semnate cu pseudonimul "Sanda" şi dacă acestea aparţin fostului ministru al Justiţiei, care neagă că ar fi scrisul său. Din cei trei grafologi care au comparat scriptele, doi au concluzionat că notele informative semnate cu pseudonimul Sanda aparţin fostului ministru al Justiţiei. Cel de-al treilea specialist a avut o singură obiecţie, în ceea ce priveşte proba de scris dată de Stănoiu în faţa instanţei, în cazul căreia a declarat că nu se poate pronunţa.
Ultima expertiză grafoscopică realizată de Institutul Naţional de Expertize Criminalistice arăta că scrisul din notele informative de la Securitate semnate cu numele conspirativ "Sanda" şi cel din documentele prezentate de Rodica Stănoiu instanţei nu sînt ale aceleiaşi persoane. "Dosarul de informator mi s-a fabricat în perioada 2003-2004, sub guvernarea PSD, la comanda unui vicepreşedinte al unui serviciu secret. Radu Timofte nu a ştiut nimic despre acest lucru", afirma Stănoiu în urmă cu cîţiva ani (n.r. - ea a trecut între timp la PC). Ea declara că cele 18 note informative care i se atribuie nu îi aparţin şi că ar fi fost plastografiate, avînd drept model scrisul său din perioada de după 1990. Rodica Stănoiu a refuzat însă să declare dacă a colaborat sau nu cu Securitatea. "Am dreptul să tac. Nu mă puteţi obliga să declar ceva", afirma ea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.