Național

Masacru la coafor

Ziarul de Vrancea
5 mar 2012 782 vizualizări
Două persoane au fost ucise şi alte şase au fost rănite grav după ce un bărbat a deschis focul într-un salon de coafor din Capitală n potrivit primelor informaţii, suspectul a acţionat din răzbunare după ce soţia sa, angajată la coafor, a intentat divorţ

Opt persoane au fost împuşcate aseară, două dintre ele pierzîndu-şi viaţa, într-un coafor din zona centrală a Capitalei. Prima persoană a murit pe loc, iar cea de-a doua a decedat în pofida multiplelor manevre de resuscitare.  Potrivit primelor informaţii, soţul unei coafeze ar fi cel care a deschis focul asupra angajatelor şi clientelor aflate în unitate. Persoanele care au decedat sînt femei cu vîrste aproximative de 20 şi 30 de ani, una dintre ele fiind chiar soţia atacatorului. Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bodgan Opriţa, a informat că în urma atacului armat două persoane au fost ucise, alta a fost împuşcată în cap, două în abdomen, iar alte trei persoane au fost rănite în picioare. Pe lîngă cei şase răniţi transportaţi la spital, alte nouă persoane au necesitat îngrijiri medicale la faţa locului din cauza atacurilor de panică.

Casiera, împuşcată în cap

Potrivit anchetatorilor, cel care a tras cu arma se numeşte Gheorghe Vlădan şi lucra ca şofer la Centrul medical de diagnostic şi tratament Dr. N. Kretzulescu, policlinică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Soţia sa, Florina Vlădan, era angajată la coafor. Primele date arată că bărbatul a acţionat din răzbunare după ce soţia sa a intentat acţiune de divorţ.
Un martor a povestit că a auzit şase bubuituri, dîndu-şi seama că sînt împuşcături, apoi a văzut un tînăr plin de sînge ieşind din uitate şi alergînd către spitalul Floreasca. Prin geamul coaforului martorul a văzut mai multe opersoane rănite foarte grav care "cereau ajutor, cereau să vină ambulanţa". Soţul uneia dintre coafezele care lucra în unitatea de la complexul Perla, din centrul Capitalei, a relatat cele povestite de soţia sa - care ieşise cu puţin timp înainte de atac să fumeze în spatele clădirii - că atacatorul a intrat şi "a început să tragă nebuneşte, în cine apuca". Potrivit martorului bărbatul venise în mai multe rînduri la coafor. "Tot venea şi o tot ameninţa că se va întîmpla ceva urît", a mai arătat martorul. O frizeriţă din coafor a relatat că prima persoană împuşcată de Gheorghe Vlădan a fost casiera, care a fost nimerită în cap, apoi soţia agentului, după care a tras în restul persoanelor din unitate.
Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Banii, sursa scandalului?

Agentul de poliţie Gheorghe Vlădan deţinea, împreună cu soţia, o casă de 180 de metri pătraţi şi trei autoturisme şi avea un credit de 42.000 de euro la Bancpost, scadent în 2032. Potrivit unei declaraţii de avere din iunie 2011, postată pe site-ul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Gheorghe Vlădan moştenise un teren de 800 de metri pătraţi în Teleorman, iar soţia sa, Florina Vlădan, primise ca moştenire în 2007 4 hectare de teren în judeţul Prahova. Cei doi soţi aveau trei autoturisme: un Mercedes din 1996, un SMART din 2003 şi un Renault Megane din 2006. Creditul la Bancpost a fost contractat în 2007. Conform aceleiaşi declaraţii de avere, în 2010 Gheorghe Vlădan a realizat un venit anual de 20.000 de lei, iar soţia sa Florina a încasat de la SC Igiena 12.000 de lei şi alţi 9.357 de lei pentru servicii de coafură ca persoană fizică autorizată. Cei doi aveau un fiu, student.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
relu, acum 4443 zile, 10 ore, 53 minute, 19 secunde
Asa se intampla cand angajezi "din surse externe" ! Coruptia si-a spus cuvantul ! Nemernicul a scos banu' si asa a iesit....militianu' ! Ce-i trebuia unui sofer pe salvare pistol citeste integral
Oana, acum 4443 zile, 11 ore, 17 minute, 19 secunde
Nu ma mira ce se intimpla, te astepti oricind si oriunde la orice, mai bine scoateti toata politia si jandarmeria sa stea de paza la toate institutiile si chiar si la biserici, ca stiti cel rau isi citeste integral
db, acum 4443 zile, 23 ore, 25 minute, 52 secunde
Ministrul de interne al PDL trebuie demis imediat si trebuie sa raspunda la intrebari despre regimul armelor si munitiilor in cadrul MAI.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.