Național

COLOANA de stiri nationale:Predoiu: Cancelariile europene constată un decalaj între Romania şi Bulgaria

Ziarul de Vrancea
16 feb 2012 667 vizualizări
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat ieri, la RFI, că "în unele cancelarii europene se discută despre un oarecare decalaj de progrese între România şi Bulgaria.

Ministrul a mai afirmat că din vară Mecanismul de Cooperare şi Verificare s-ar putea transforma. "Eu ştiu că la nivel european, în unele cancelarii se discută acest aspect, al unui oarecare decalaj de progrese între România şi Bulgaria, în sensul că România a accelerat foarte mult în ultimii doi ani şi se discută de soarta Mecanismului de Cooperare şi Verificare începînd din vara acestui an, pentru că se încheie cinci ani de Mecanism şi modul în care se continuă va trebui să ţină cont de ceea ce s-a realizat concret în teren", a declarat Cătălin Predoiu. Totodată, demnitarul a precizat că există o preocupare la nivelul cancelariilor, inclusiv la nivelul Bruxelles-ului, de a calibra cea mai potrivită formulă după vara acestui an, pentru cele două ţări. "Că asta înseamnă mai departe împreună, că asta înseamnă separat, că asta înseamnă ridicare sau modificare de mecanism, că asta înseamnă topirea mecanismului într-un mecanism mai larg la nivel european, aplicabil tuturor statelor membre rămîne de văzut şi e prematur de anticipat. Deocamdată, avem noi în interior multe lucruri de rezolvat", a spus Predoiu.

Poliţişt, prins dînd şpagă unui alt poliţist

Un agent de poliţie de la IPJ Braşov a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant în timp ce îi oferea 400 de lei unui coleg de-al său de la Serviciul rutier. Mita era oferită cu scopul de a favoriza un şofer prins în trafic cu autoturismul neînmatriculat şi cu numere false. "Sub pretextul că nu deţine actele autoturismului asupra sa, l-a apelat telefonic pe şeful său, Fejer Tibor Pal, care a venit în scurt timp la faţa locului, în speranţa de a-l convinge pe agentul de poliţie să nu întocmească procesul-verbal de constatare", se arată în comunicatul Parchetului. Pentru că poliţistul nu a acceptat, administratorul de firmă a sunat o cunoştinţă din poliţie, pe agentul de poliţie judiciară Sorin Decuseară, căruia i-a cerut ajutorul. Poliţistul a venit imediat să-şi ajute prietenul. Astfel, Decuseară a primit de la cunoştinţa sa 400 de lei, bani pe care i-a înmînat colegului său, moment în care a fost prins în fragrant de ofiţerii DGA Braşov şi procurori, care fuseseră alertaţi de poliţistul rutier.

Preda, nedumerit cu privire la vizita lui Ponta în SUA: "Să fie la Disneyland?"

Europarlamentarul PDL Cristian Preda se întreabă, pe blogul personal, dacă Victor Ponta, copreşedintele USL, aflat în vizită în Statele Unite, nu cumva se află la Disneyland, el remarcînd lipsa de informaţii privind programul, agenda sau interlocutori acestuia. "De patru zile, Ponta a plecat în SUA şi nimeni nu ştie nimic. Nici o informaţie - despre program, agendă sau interlocutori - nu a fost transmisă public. Pînă şi blogul lui Ponta e mut. De obicei, asemenea situaţii sînt semnul unui eşec", susţine democrat-liberalul pe blogul său, într-o postare cu titlul "E oare la Disneyland?". El menţionează că liderul PSD a vorbit vreo patru luni despre vizita sa în America. De asemenea, Cristian Preda aminteşte că "gurile rele au susţinut că debarcarea lui Mircea Geoană s-a datorat faptului că fostul preşedinte al Senatului a ajuns pe Noul Continent înaintea şefului pesedist". "Mult discutată a fost şi tovărăşia lui Crin Antonescu în proiectata călătorie. Au curs rîuri de cerneală pentru a evoca detaliile unei vizite anunţate ca istorice", a mai scris Preda. Arătînd că atunci cînd liderul unui partid de opoziţie merge în marile capitale, nu e turist, Cristian Preda îşi încheie comentariul cu aceeaşi întrebare retorică "Să fie oare fruntaşul PSD la Disneyland?".
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat luni că va pleca în cursul acelei zile în SUA, însoţit de social-democratul Titus Corlăţean şi de liberalul Cornel Dobriţoiu, care sunt responsabilii USL pe zona de Externe şi de Apărare.

Postul Antena 1, sancţionat drastic de CNA 

CNA a decis ieri să suspende emisia postului Antena 1 pentru o durată de 10 minute, în intervalul 19.00-19.10, din cauza emisiunii "Un show păcătos", unde a fost difuzată o înregistrare în care Emil Boc apare nud. Sancţiunea fost votată în unanimitate de membrii Consiliului. Potrivit legislaţiei audiovizualului, în cele 10 minute cît va fi întreruptă emisia Antena 1, pe post va fi difuzat un text pe care CNA îl va redacta şi în care va explica publicului de ce a luat această decizie şi ce puncte ale legislaţiei au fost încălcate de televiziune prin difuzarea înregistrării în care Boc apare nud. CNA nu a stabilit încă ziua în care Antena 1 trebuie să îşi întrerupă emisia pentru 10 minute, în intervalul 19.00-19.10, însă foarte probabil acest lucru se va întîmpla vineri. Aceasta nu este pentru prima dată cînd Antena 1 va avea emisia oprită pentru 10 minute. În anul 2010, emisia televiziunii a mai fost suspendată de CNA din cauza emisiunii "Acces Direct", în care au fost prezentate materiale cu tentă sexuală care implicau copii. După aplicarea sancţiunii, Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a declarat pentru presă că difuzarea înregistrării cu Emil Boc nud este, probabil, "cel mai grav caz" cu care s-a confruntat Consiliul în ultima vreme.
Tot ieri, CNA a decis să amendeze OTV cu 200.000 de lei - amenda maximă posibilă -, din cauza emisiunii "Dan Diaconescu Direct" unde a fost difuzată o înregistrare în care Emil Boc apare nud, imaginile fiind preluate de la Antena 1.

Traian Băsescu mai pierde un consilier

Valeriu Turcan a demisionat ieri din funcţiile de purtător de cuvînt al şefului statului şi de consilier prezidenţial. "După şansa de a lucra ani de zile în serviciul public am decis că e vremea unei schimbări în carieră. Voi activa, în viitor, în sectorul privat. Mulţumesc preşedintelui Traian Băsescu pentru oportunitatea de a fi lucrat cu domnia sa", se arată într-o declaraţie scrisă a lui Valeriu Turcan. El a fost purtătorul de cuvînt al preşedintelui Traian Băsescu, din aprilie 2007. Anterior, în perioada 2005-2006, Valeriu Turcan a fost preşedintele Agenţiei de Strategii Guvernamentale. În septembrie 2011, preşedintele Băsescu l-a numit, prin decret, pe Valeriu Turcan în calitatea de membru în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român. Valeriu Turcan este soţul deputatului PDL Raluca Turcan.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.