Național

A murit regizorul Tudor Mărăscu

Ziarul de Vrancea
23 ian 2012 726 vizualizări
Regizorul de teatru şi televiziune Tudor Mărăscu a murit, duminică, la vîrsta de 71 de ani, anunţă site-ul tvr.ro.

 De-a lungul activităţii sale artistice, Tudor Mărăscu a creat peste 60 de spectacole de teatru şi filme, lucrînd mult în televiziune. El s-a născut pe 10 noiembrie 1940. Absolvent al IATC (1970), a fost o personalitate a regiei de teatru şi de film, fie el de televiziune sau lungmetraj cinematografic. S-a impus cu montări de anvergură pe scena teatrelor importante, abordînd în egală măsură toate tipurile de piese, de la drame şi tragedii la comedie.
A semnat regia a zeci de spectacole, la Teatrul Odeon, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Naţional din Bucureşti, precum şi la teatre din ţară. Dintre piesele montate de marele regizor menţionăm: "Doamnele domnului Caragiale" – "Aşteptăm pe altcineva" de Paul Ioachim; "Hotel Zodia gemenilor" de Valentin Munteanu; "Slugă la doi stăpîni" de Carlo Goldoni şi multe altele.
A semnat, de asemenea regia multor spectacole de televiziune, precum şi a filmelor TV: "În vîntul de martie", "Adio Europa" - serial TV sau "Conu Leonida faţă cu reacţiunea".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.