Național

Oficial: Traian Băsescu este apt medical

Ziarul de Vrancea
29 dec 2011 3353 vizualizări
Spitalul Universitar de Urgenţă Militar anunţă că, în urma examenelor clinice, a analizelor de laborator şi a examenelor imagistice, comisia medicală a constatat că Traian Băsescu "este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu".

Conform sursei citate, "Traian Băsescu nu suferă în momentul de faţă de nici o afecţiune care să îi pună în pericol starea fizică, psihică sau viaţa şi care să îl împiedice să exercite mandatul de preşedinte al României". Şeful statului a făcut, miercuri, vizita medicală anuală.

Doi copii bulgari au ajuns din greşeală în România

Doi copii bulgari, în vîrstă de 12 şi 13 ani, au fost găsiţi în zona Ostov din judeţul Constanţa, după ce trecuseră din greşeală graniţa în România, fiind daţi apoi în grija poliţiştilor de frontieră din ţara vecină, care i-au returnat familiei. Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă Constanţa, cei doi copii au fost găsiţi, miercuri după-amiază, de către un echipaj al Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov, în timp ce se aflau pe malul Dunării. Cei doi nu aveau documente asupra lor şi le-au povestit poliţiştilor că, aflîndu-se în vizită la bunicii din oraşul Silistra, au plecat la plimbare şi au trecut graniţa din greşeală. Ei au spus că s-au rătăcit şi nu s-au mai putut orienta din cauza configuraţiei terenului, cu vegetaţie bogată, a nivelului scăzut al apei, precum şi pentru că nu cunoşteau zona. Poliţiştii români de frontieră au anunţat autorităţile bulgare, iar cei doi copii au fost apoi returnaţi familiilor.

Donare de organe prin act notarial

Proiectul noii Legi a sănătăţii, pus în dezbatere publică, stabileşte cadrul legal privind activitatea de donare şi prelevarea de organe, ţesuturi şi celule de origine umană, în scop terapeutic, precum şi de transfuzie sanguină şi donarea de sînge.
Astfel, potrivit proiectului, fiecare persoană îşi poate exprima acordul sau dezacordul privind donarea de organe în vederea transplantului, acesta fiind înscris într-un Registru naţional al donatorilor. Prelevarea de organe, ţesuturi şi celule de origine umană, în scop terapeutic, se poate face de la donatorul în viaţă care are capacitate de exerciţiu deplină, după obţinerea consimţămîntului scris, prealabil şi expres al acestora. Prin proiectul de lege este interzisă prelevarea de organe de la persoane lipsite de discernămînt. Pot fi prelevate organe pentru transplant de la donatori decedaţi care şi-au exprimat comsinţămîntul în timpul vieţii, printr-un act notarial, şi sînt înregistraţi în Registrul naţional al donatorilor.
În lipsa acordului exprimat în timpul vieţii, prelevarea de organe, ţesuturi sau celule de la o persoană decedată poate fi făcută numai cu consimţămîntul scris al cel puţin unuia dintre membrii majori ai familiei sau al rudelor. Pot fi prelevate organe pentru transplant de la donatorul decedat fără activitate cardiacă, la care s-a constatat oprirea cardiorespiratorie iresuscitabilă şi ireversibilă, confirmată în spital de doi medici primari. Totodată, organe pentru transplant pot fi prelevate şi de la donator cu activitate cardiacă, dar la care s-a constatat încetarea ireversibilă a tuturor funcţiilor creierului. Donarea de organe nu poate face obiectul tranzacţiilor comerciale.

Sorin Apostu, trimis în judecată

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, dar şi soţia acestuia, avocatul Monica Apostu, şi oamenii de afaceri Călin Stoia şi Aspazia Droniuc au fost trimişi ieri în judecată de procurorii DNA. Sorin Apostu, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite. Soţia lui Apostu, Monica Apostu, avocat în cadrul Baroului Cluj, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru complicitate la luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (23 acte materiale).
În rechizitoriului întocmit, procurorii au reţinut că Sorin Apostu, în exercitarea atribuţiilor de primar al municipiului Cluj-Napoca, a obţinut cu titlu de mită, ca obiect al traficului de influenţă sau sub formă de foloase necuvenite, suma totală de 545.717 lei, echivalent a 127.052 de euro.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
dEb...ilul, acum 4510 zile, 3 ore, 16 minute, 53 secunde
La tine nu-i necesar niciun control la cap.Esti oficial bolnav .Doar Portofel te poate concura cu placa lui la cutia craniana.
db, acum 4510 zile, 16 ore, 13 minute, 3 secunde
L-au controlat cumva si la cap ? Ca acolo pare sa fie o mare problema. Pt. ca altfel si Hitler era destul de sprintzar.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.