Național

COLOANA de stiri nationale:Fostul prefect de Iaşi, condamnat la închisoare cu executare

Ziarul de Vrancea
5 dec 2011 788 vizualizări
Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis ieri condamnarea la patru ani de închisoare cu executare a fostului prefect al judeţului Radu Prisăcaru, pentru luare de mită. Totodată judecătorii au hotărît condamnarea la cinci ani de închisoare cu executare pentru omul de afaceri ieşean Cristian Maftei.

Fostul şef al Agenţiei Domeniului Statului Iaşi, Flavius Ioniţă, precum şi avocatul Toni Baltag au fost achitaţi. Sandra Grădinaru, avocatul fostului prefect, a declarat că va fi înaintat recurs la decizia judecătorilor. "Vom face recurs. Aşa a decis instanţa, deşi consider că se impunea achitarea clientului meu", a spus avocatul.
În luna august 2006, prefectul de Iaşi Radu Prisăcaru, avocatul Toni Baltag, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului Iaşi Flavius Ioniţă şi omul de afaceri Cristian Maftei au fost acuzaţi de luare de mită şi complicitate la luare de mită. Fostul prefect este acuzat că ar fi cerut trei hectare de teren din cele 16 hectare pe care urma să le primească o familie din Iaşi, intermediarul afacerii fiind Cristian Maftei.

Belgia ar putea elimina restricţiile pe piaţa muncii pentru români din 2012

Românii şi bulgarii ar putea primi acces pe piaţa muncii din Belgia de la 1 ianuarie 2012, după ce Flandra, ultima regiune belgiană care se opunea acestei măsuri, a renunţat la veto. Potrivit ediţiei de vineri a cotidianului Sega, decizia urmează să fie adoptată oficial în această săptămînă de o "comisie mixtă" reprezentînd flamanzii, valonii şi regiunea Bruxelles. O delegaţie română a purtat timp de doi ani negocieri cu ministrul flamand Philippe Muyters care se ocupă de ocuparea forţei de muncă şi finanţe. Aceştia au declarat că sînt încrezători că va fi ridicat şi ultimul obstacol.
Belgia se numără printre cele zece ţări membre UE care încă mai aplică restricţii pentru muncitorii români şi bulgari. Acestea urmează să fie ridicate cel tîrziu la 1 ianuarie 2014, potrivit unui acord negociat la aderarea celor două ţări la UE, în 2007.

Vanghelie se gîndeşte să-şi facă partid

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat că analizează posibilitatea organizării unui nou partid de stînga alături de colegi din mai multe filiale ale PSD. El a precizat, la emisiunea "Ultimul cuvînt" de la B1 TV, că nu s-a împăcat cu Victor Ponta şi că este în continuare supărat. "M-aştept că poate mîine sau poate peste o săptămînă cu disputele astea te trezeşti că te dă afară. Nu vreau să plec din PSD ca să creez o problemă, vreau să rămîn şi să spun ceea ce cred eu. Sînt în faza de analiză pentru că este vorba şi despre viitorul meu. Am viziunea la ceea ce înseamnă construcţia unui partid. Am viziune la ceea ce înseamnă organizarea unui partid la nivel naţional. Am viziunea la ceea ce trebuie să facă un partid, de la program de guvernare la tot", a sublinat primarul Sectorului 5. Una dintre condiţiile puse de Marian Vanghelie pentru a rămîne în partid se leagă de păstrarea preşedinţilor de filială de la Giurgiu, Călăraşi, Buzău şi Brăila. De asemenea, el i-a cerut lui Victor Ponta să îi retragă de pe "sticlă" pe Robert Negoiţă, Dan Şova şi Cristian Rizea. Cea mai importantă condiţie pe care i-a pus-o Vanghelie lui Victor Ponta a fost legată de reinstalarea sa în fruntea PSD Bucureşti, scrie "Gândul". Despre partidul lui Mircea Geoană, Vanghelie a spus că nu ştie foarte multe, dar potrivit sondajelor un nou partid de stînga ar avea loc pe scena politică.

Vîntu, învins de Udrea

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a pierdut procesul deschis în 2010 împotriva ministrului Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, în care a acuzat-o de afirmaţii defăimătoare la adresa sa. Tribunalul Bucureşti a respins ieri acţiunea lui SOV, prin care solicita daune de 1 milion de euro. Elena Udrea declarase că Vîntu a fost implicat în prăbuşirea FNI. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. În octombrie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a anunţat că intenţionează să îi dea în judecată pe premierul Emil Boc şi pe ministrul Dezvoltării, Elena Udrea. "Eu nu îmi schimb niciodată deciziile, vor trebui să dovedească că eu am organizat o lovitură de stat şi că am furat bani de la FNI", a susţinut omul de afaceri pe 6 octombrie 2010, întrebat fiind dacă îşi menţine decizia de a îi da pe cei doi în judecată, în civil. De altfel, în urmă cu o săptămînă, omul de afaceri a pierdut şi procesul deschis împotriva premierului Emil Boc.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.