Național

COLOANA de stiri nationale:Post de radio pirat pe frecvenţa serviciilor de urgenţă din Bucureşti

Ziarul de Vrancea
4 dec 2011 914 vizualizări
Un bucureştean este cercetat de poliţişti după ce a înfiinţat un post de radio pirat care în octombrie şi noiembrie a emis muzică pe o frecvenţă din banda de radiodifuziune naţională, perturbînd serviciile de comunicaţie şi radio-navigaţie aeronautică, inclusiv cele de alarmare în caz de dezastre

Bărbatul, în vîrstă de 29 de ani, este acuzat de emitere sau retransmitere de programe fără licenţă - audiovizuală, licenţă de emisie, autorizaţie tehnică de funcţionare sau autorizaţie de retransmisie. "În fapt, M. Alexandru este suspectat că, în perioada octombrie-noiembrie 2011, a emis neautorizat, pe o frecvenţă din banda de radiodifuziune naţională, folosind diferite pseudonime, muzică diversă, punînd astfel în pericol vieţi omeneşti prin perturbarea serviciilor de comunicaţie şi radio-navigaţie aeronautică, inclusiv a serviciilor de alarmare în caz de dezastre", se arată într-un comunicat de sîmbătă al Poliţiei Capitalei. Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 5 Bucureşti au făcut, vineri, o percheziţie domiciliară la adresa de unde emitea postul de radio, unde au găsit aparatura folosită la emisie, respectiv un sistem de calcul, codor stereo, precum şi două antene bipolare ce erau amplasate pe acoperişul imobilului. Aparatura a fost confiscată, iar tânărul este cercetat în stare de libertate.

Cozma şi-a făcut partid

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma şi-a lansat Partidul Social Democrat al Muncitorilor (PSDM) sâmbătă, la Timişoara, cu un scandal ce a avut loc între acesta şi un revoluţionar timişorean care l-a întrebat despre mineriade.
Adam Nicolae i-a spus lui Miron Cozma că trebuie "să reprezinte democraţia" şi nu să-i facă pe revoluţionarii timişoreni "ciolănari" sau să vină "să-i bată pe timişoreni". Atitudinea revoluţionarului a fost interpretată de cei adunaţi la întâlnirea cu Miron Cozma drept o provocare venită din partea unora care vor să-l discrediteze pe fostul lider al minerilor, relatează Agerpres. Miron Cozma a declarat la Timişoara că formaţiunea sa este încă în faza de organizare şi că, deşi nu-şi face o ţintă din alegerile locale de anul viitor, doreşte să participe la acest exerciţiu electoral.

Explozie într-un bloc din Capitală: şapte răniţi

Proprietarii apartamentului în care s-a produs explozia au suferit arsuri, iar alte cinci persoane, printre care şi un minor, au fost intoxicate cu fum, toţi fiind duşi la spital pentru investigaţii medicale, a declarat ieri pentru Mediafax şeful Biroului de presă al ISU Bucureşti, Ovidiu Pană. Două persoane aflate în apartamentul în care s-a produs explozia au fost coborâte de pompieri cu o autoscară, acestea suferind arsuri şi fiind intoxicate cu fum, a precizat şeful Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, aflat la faţa locului. În urma exploziei, scara blocului a fost inundată cu fum, astfel că a fost necesară evacuarea locatarilor. Pompierii au evacuat 20 de persoane, dintre care şapte au avut nevoie de îngrijiri medicale. După ce echipajele medicale le-au acordat primul ajutor, cele şapte persoane, printre care se află şi un minor, au fost transportate la spital. Explozia s-a produs la o butelie, o comisie de anchetă urmînd să stabilească, după verificări, care au fost cauzele.

Un hoţ a fost găsit dormin în magazinul unde intrase peste noapte

Un tînăr sucevean care intrase la furat într-un magazin de materiale de construcţie a fost găsit, ieri dimineaţă, dormind într-un scaun din magazin, după tejghea. Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, un echipaj mixt format dintr-un poliţist şi un jandarm, care patrula în oraşul Broşteni, a fost sesizat de gestionarul unui magazin de materiale de construcţii că în incintă se află un bărbat care doarme pe un scaun din spatele tejghelei. Patrula însoţită de gestionarul magazinului şi un martor asistent au pătruns în interiorul magazinului, unde au găsit un tînăr în vîrstă de 23 de ani, recidivist, din oraşul Broşteni, care era în stare de ebrietate. În urma controlului corporal asupra acestuia, s-a constatat că el furase din sertarul casei de marcat suma de 166 lei, iar de pe tejgheaua de lîngă casa de marcat un telefon mobil.

Deces cu semne de întrebare al unui bărbat "liniştit" cu spray lacrimogen

Medicii legişti au stabilit, sîmbătă, că decesul bărbatului în vîrstă de 55 de ani, transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa după ce, în urma unui scandal pe care l-a iscat la Oficiul Poştal din comuna Adamclisi, un poliţist i-a pulverizat în faţă spray lacrimogen, a fost cauzat de meningită, boală de care acesta suferea. Potrivit purtătorului de cuvînt al IPJ Constanţa, Carmen Şerbănescu, moartea bărbatului nu ar avea legătură cu acţiunea poliţistului, victima decedînd din cauza "unei stări toxico-septice provocate de o meningită purulentă". Ancheta internă a IPJ Constanţa în acest caz este în derulare, fiind sesizaţi şi procurorii de la Parchetul de pe lîngă Tribunal. Pe 30 noiembrie, la Oficiul Poştal Adamclisi, în timp ce mai multe persoane intenţionau să-şi ridice pensiile, printre care şi săteanul respectiv, acesta a devenit agresiv şi a adresat injurii lucrătorilor poştei şi clienţilor, fiind solicitată intervenţia unui echipaj de poliţie. După aproximativ patru ore de la producerea incidentului, familia bărbatului a solicitat un echipaj de ambulanţă pentru că acesta se simţea rău, pacientul fiind transportat la Spitalul Municipal Medgidia şi, ulterior, la SCJU Constanţa, unde a fost spitalizat în stare de comă, iar vineri a murit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
apopemect, acum 4440 zile, 1 ora, 16 minute, 52 secunde
Your site appeared very useful to me. dead and buried this beauty is only a light switch away <a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.