Național

Ministrul Sănătăţii, verificat de ANI

Ziarul de Vrancea
9 nov 2011 366 vizualizări
Fiul ministrului a fost ales şef de spital în urma unui concurs care ridică mari semne de intrebare

ANI verifică dacă ministrul Sănătăţii a numit personal un angajat al instituţiei în comisia care a organizat concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean Oradea, cîştigat de fiul său. Surse din Agenţie au declarat ieri că Ritli Ladislau era deja verificat "pe partea de avere" de către inspectorii de integritate, după ce, la doar cîteva zile după numirea sa în funcţie, presa a relatat despre legăturile sale cu mai multe firme care nu ar fi fost menţionate în declaraţiile de avere depuse anterior. "Acum inspectorii au extins cercetările cu privire la un posibil conflict de interese", au declarat sursele citate. Potrivit acestora, ANI vrea să vadă dacă Ritli Ladislau l-a desemnat personal pe angajatul Ministerului Sănătăţii în comisia de concurs pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean Oradea, concurs cîştigat de fiul ministrului, care a fost unicul candidat. Celalalt candidat iniţial, interimar pe funcţie, s-a retras cu două ore înainte de începerea concursului, spunînd ulterior că ştia că nu are nici o şansă şi că i s-a sugerat să iasă din cursă. Deşi concursul ar fi trebuit să se desfăşoare pe durata a patru zile, toate cele trei probe au fost susţinute şi trecute de fiul ministrului Sănătăţii în aceeaşi zi.
Potrivit anunţului de pe site-ul unităţii medicale, fiul ministrului Sănătăţii a obţinut la testul-grilă nota 9.20, iar la celelalte două probe a fost notat cu 10.
Contactat telefonic pentru a explica de ce concursul care trebuia să aibă loc pe durata a patru zile s-a încheiat după o singură zi, preşedintele comisiei de concurs a răspuns că aşa au decis membrii acestei comisii. "Dacă celălalt candidat (n.r. - Gavril Grebenişan) s-a retras, membrii comisiei au decis să organizeze toate trei probele într-o singură zi. Şi aşa nu mai are cine să conteste rezultatele", declara acesta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.