Național

Vîntu, la al treilea mandat

Ziarul de Vrancea
8 nov 2011 609 vizualizări
Omul de afaceri a fost arestat ieri preventiv alături de alţi nouă învinuiţi în dosarul fraudării Petrom Service n este al treilea mandat de arestare emis în ultimii ani pe numele lui SOV

Instanţa Tribunalului Bucureşti a decis ieri arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca, precum şi a altor opt persoane, acuzate de delapidarea Petromservice. În cazul lui Vîntu, instanţa a decis că termenul de 29 de zile va curge din momentul în care acesta va fi dus efectiv în arestul Poliţiei Capitalei, el plecînd de la Tribunalul Bucureşti în jurul orei 14.00, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere. După pronunţarea deciziei, judecătorul Mitu Stegaru a întrebat unde este Octavian Ţurcanu, acesta fiind în apropierea boxei în care stau arestaţii. După ce l-a văzut, magistratul i-a spus: "Săriţi înapoi, vă rog!".
Decizia a fost contestată de cei nouă acuzaţi. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii i-au reţinut în acest dosar pe Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan, fostul director general al Petrom Service Gheorghe Şupeală, fostul director financiar al Petrom Service Zizi Anagnostopol, omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, Mihai Viorel Rîmboacă, Răzvan Florin Rîmboacă, Daniela Braşoveanu şi Ioan Bohîlţeanu, pentru 24 de ore, acuzaţiile fiind de delapidare, complicitate la delapidare şi spălare a banilor în legătură cu falimentarea Petrom Service. Potrivit procurorilor, compania a fost fraudată cu circa 83 milioane de euro, aproximativ 51 milioane euro ajungînd în conturile lui SOV, Realitatea Media şi a unor companii offshore pe care le controlează Vîntu. Interesant, în lungul şir al tranzacţiilor prin care banii se evaporau, apare şi numele poetului Mircea Dinescu. Acesta a explicat ieri "coincidenţa" prin faptul că s-ar fi împrumutat de la SOV cu 100.000 de euro.
Sorin Ovidiu Vîntu a mai fost arestat preventiv şi în dosarul favorizării lui Nicolae Popa şi în cel privind şantajarea lui Sebastian Ghiţă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4558 zile, 20 ore, 25 minute, 50 secunde
Pe paralitici Dumnezeu ii inzestreaza,in compensatie,cu alte abilitati.Asa a ajuns schiopartanul de Vantu sa aiba "calitatea" draconica de a escroca.Sutanele negre din justitie l-au facut,pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.