Național

COLOANA: Dată dispărută în urmă cu 20 de ani, găsită după ce a mers să-şi facă buletin

Ziarul de Vrancea
2 nov 2011 1214 vizualizări
O femeie dată dispărută din 1991 a fost găsită după ce s-a prezentat la sediul Biroului de Evidenţă a Populaţiei din Frunzăreşti şi a solicitat eliberarea unei cărţi de identitate

Dispariţia de la domiciliu a femeii a fost raportată de către tatăl ei la sediul Poliţiei Sectorului 3, în 1991, pe cînd aceasta avea cinci ani. La începutul anului 2011, poliţiştii din Frunzăreşti, din judeţul Călăraşi, i-au contactat pe cei de la Serviciul Investigaţii Criminale şi i-au informat că o femeie de 25 de ani s-a prezentat la Biroul de Evidenţă a Populaţiei şi a solicitat eliberarea unei cărţi de identitate pe un nume identic cu cel din baza de date a persoanelor date dispărute. "Avînd în vedere că de la data dispariţiei şi pînă la data depistării a trecut o perioadă foarte mare, a fost necesară concluzia unor specialişti, fiind recoltate probe biologice de la persoana depistată şi de la părinţii biologici, concluziile specialiştilor criminalişti fiind că «99,99995% dintre indivizii de sex masculin din populaţia caucaziană nu pot fi tatăl persoanei dispărute, în afara lui P. Costel»", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.


Deputaţii se joacă cu "inima" cîinilor comunitari

Camera Deputaţilor nu a dat nici în şedinţa de ieri votul final la Legea privind gestionarea cîinilor fără stăpîn, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, precizînd că la această şedinţă au fost votate doar proiectele cu propunere de respingere. "Liderii de grup au stabilit că astăzi (n.r. - ieri) avem la votul final doar votul pe respingeri", a precizat Anastase, întrebată de ce nu a fost programat votul la Ordonanţa privind cîinii fără stăpîn. Roberta Anastase a spus că votul final la această Ordonanţă va fi dat săptămîna viitoare. Votul final la Ordonanţa privind gestionarea cîinilor fără stăpîn a fost amînat şi în urmă cu două săptămîni, liderul grupului PDL Mircea Toader precizînd că în acest timp autorităţile vor strînge semnături. Întrebată dacă PDL strînge semnături pentru această Ordonanţă, Anastase a spus, ieri: "Da, sînt în campanie". "Eu vă spun că merge foarte bine, cel puţin la Prahova merge foarte bine această campanie de strîngere de semnături", a adăugat Anastase.
Deputaţii au adoptat, în octombrie, pe articole, proiectul de Lege pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind aprobarea programului de gestionare a cîinilor fără stăpîn, în forma Comisiei de Administraţie, care prevede că eutanasierea cîinilor va fi decisă de administraţia locală după consultarea cetăţenilor din localitate.


Senator PDL, declarat incompatibil de instanţă

Curtea de Apel Bucureşti a hotărît ieri că senatorul PDL Mircea Cinteză este incompatibil cu funcţia de şef de clinică, instanţa respingînd contestaţia doctorului faţă de decizia Agenţiei Naţionale de Integritate.
Senatorul poate face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 15 zile de la comunicarea deciziei.
În 27 ianuarie 2011, ANI informa că a constatat starea de incompatibilitate în care se află senatorul PDL Mircea Cinteză, deoarece pe lîngă calitatea de parlamentar a deţinut şi mai multe funcţii de conducere în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB). Cinteză a contestat, fără success, actul administrativ emis de ANI la Secţia de contencios administrativ.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.