Național

Performanţă unică pentru UDMR

Ziarul de Vrancea
2 nov 2011 658 vizualizări
Propunerea maghiarilor de eliminare din Constituţie a caracterului naţional al statului a reuşit să coalizeze reprezentanţi puterii cu cei ai opoziţiei

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, ieri, că PDL respinge categoric propunerea UDMR şi a arătat că are certitudinea că o asemenea prevedere nu va fi votată. El a spus că nu sînt probleme în coaliţie, dar grupurile parlamentare, indiferent dacă se află la putere sau în opoziţie, au o anumite atitudine în privinţa unor acte normative extrem de importante. La rîndul ei, liderul PDL Roberta Anstase a declarat, comentînd propunerea UDMR, că subiectul nici măcar nu se poate "discuta". Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a spus ieri că prevederile constituţionale legate de structura fundamentală a statului nu pot suferi modificări, aşa cum doreşte UDMR.
Propunerea maghiarilor a fost respinsă şi de opoziţie. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că amendamentul UDMR este nerealist, cu caracter exclusiv electoral. "Evident că propunerea UDMR nu va trece, dar amendamentul lor este făcut în logică electorală, din cauza competiţiei cu partidul extremist al lui Laszlo Tokes, în contrapartidă la autonomia totală cerută de el", a spus Ponta. La rîndul ei, deputatul PNL Alina Gorghiu, membru în Comisia juridică a Camerei, susţine că propunerea UDMR depăşeşte limitele revizuirii Legii Fundamentale. Iniţiativa a fost criticată şi de liderul PC, Dan Voiculescu.
Articolul 1 din Constituţia actuală a României prevede, la alineatul 1, că "România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil".
Conform amendamentului depus de grupul UDMR, articolul 1. (1) va avea următorul cuprins: "România este stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4566 zile, 20 ore, 2 minute, 41 secunde
Abia astept sa fiu chemat la oaste si sa cant "treceti batalioane romane Carpatii" !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.