Național

USL coboară spre 50%

Ziarul de Vrancea
2 nov 2011 739 vizualizări
Uniunea Social Liberală a coborît în sondaje pînă aproape de pragul psihologic de 50%, arată cel mai recent sondaj IMAS.

Potrivit cercetării efectuate de IMAS pentru Adevărul, alianţa Opoziţiei este cotată la 52% în octombrie în condiţiile în care, înainte de formarea USL, cele două partide componente, PSD şi PNL, aveau împreună 58%, fără a lua în calcul PC. PDL este cotat cu 17,6% din opţiunile celor care s-ar prezenta la vot, iar pe locul trei se situează Partidul Poporului Dan Diaconescu, cotat cu 14,4%. Urmează UDMR - 7,4% şi PRM, cu 5%. Sondajul mai denotă că rata absenteismului ar fi de 37,5%. Astfel, 21,7% afirmă că nu ştiu cum ar vota, în timp ce 15,8% susţin că nu s-ar prezenta la urne.
Topul încrederii este dominat de lideri proveniţi din Opoziţie care ocupă primele cinci locuri. Liderul PNL, Crin Antonescu, este primul clasat cu 27,7%, în timp ce şeful social-democraţilor, Victor Ponta, are 25,7%. Pe locul trei se afla senatorul liberal Teodor Melescanu cu 15,8%, în timp ce preşedintele Senatului, Mircea Geoană, are 14,5%. Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, are 12,8% aprecieri pozitive. Cel mai apreciat dintre politicienii Puterii este europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, cotat cu 9,7% încredere. Traian Băsescu are 9,3%, în timp ce premierul Emil Boc 8,7%, iar liderul UDMR, Marko Bela, 5,8%.
Clasamentul încrederii în instituţii este dominat, în continuare, de Biserică - 80% şi Armată - 67,7%, singurele care au peste 50% la capitolul opţiuni favorabile. Urmează mass-media cu 44,4%, Primăria cu 44,3%, Poliţia cu o cotă de 38,2%, SRI cu 36,9% şi Justiţia 24,2%.
Sondajul a fost realizat în perioada 7-17 octombrie, pe un eşantion de 1.021 de persoane şi are o marjă de eroare de ^/-3%.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4566 zile, 19 ore, 52 minute, 31 secunde
Uite cum se pupa limbricul cu ochelari si lipoveanul cu ochi de inecat !!!!!.Daca tara va ajunge pe mana acestor maimutoi vai fi vai de mama noastra.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.