Național

COLOANA: national

Ziarul de Vrancea
23 oct 2011 564 vizualizări
Din 430 de persoane cu handicap verificate, trei sferturi au fost găsite în neregulă

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a afirmat ieri, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PDL, că motivul pentru care Opoziţia blochează la Senat legea asistenţei sociale este legat de muşamalizarea şi continuarea furtului din banii publici pentru asistenţă socială, arătînd că USL se joacă cu credibilitatea externă şi stabilitatea financiară a României. Sulfina Barbu a acuzat USL că "apără fără nici o jenă un sistem bolnav, care permite o fraudă masivă". Ea a dat ca exemplu judeţul Sibiu, unde s-a realizat cel mai recent control care a arătat că din 430 de persoane verificate 271 deţineau certificatul de handicap ilegal, fără să aibă bolile înscrise în documente, iar alte 83 de persoane aveau un grad al bolii nejustificat de mare. Sulfina Barbu a apreciat că blocarea legii asistenţei sociale înseamnă un cost masiv pentru fiecare român.

Recenzor sechestrat la Focşani

Un recenzor din Focşani a fost sechestrat de un bărbat nemulţumit de explicaţiile referitoare la întrebările din formularele de recensămînt, acesta fiind amendat de poliţişti cu 1.500 de lei. Prefectul judeţului Vrancea, Sorin Hornea, a relatat că incidentul a fost semnalat, sîmbătă seară, la 112, de către recenzorul şef. Ulterior, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care l-a amendat pe bărbatul recalcitrant. Prefectul a precizat că persoana care a provocat incidentul consumase băuturi alcoolice.

Social-democraţii nu vor să audă de proiectele PDL

Consiliul Naţional al PSD a adoptat, sîmbătă, la finalul lucrărilor, o serie de rezoluţii în care se declară împotriva proiectelor PDL de modificarea a organizării teritoriale, de comasare a alegerilor şi de revizuire a Constituţiei înainte de alegeri. Totodată, membrii CN al PSD au adoptat rezoluţia privind abuzurile puterii împotriva aleşilor locali ai opoziţiei şi principiile pentru reforma administrativă din viitoarea guvernare USL, rezoluţia privind promovarea şi apărarea democraţiei şi libertăţii şi rezoluţia privind promovarea şi apărarea statului social responsabil.

Poliţist înjunghiat după ce a intervenit pentru aplanarea unui conflict

Un poliţist a fost înjunghiat, în noaptea de sîmbătă spre duminică, după ce a intervenit, împreună cu colegul său, pentru aplanarea unui conflict izbucnit într-un bar din localitatea Ceuaşu de Câmpie (Mureş). Procurorul Dan Oltean de la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Mureş a relatat că o patrulă formată din doi poliţişti a intervenit pentru a aplana un conflict izbucnit între mai multe persoane, într-un bar din localitatea Ceuaşu de Câmpie. "Au fost mai mulţi agresori. Au tăbărît pe unul dintre poliţişti, aplicîndu-i lovituri de pumni şi picioare. Unul dintre agresori l-a lovit de două ori în piept cu un cuţit", a declarat procurorul Dan Oltean. Acesta a precizat că în urma incidentului trei persoane au fost reţinute de procurori pentru 24 de ore, fiind acuzate de tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri. "I-am reţinut pe cei mai actrivi dintre agresori pentru că au fost mai mulţi. Urmează să cerem Tribunalului Mureş mandat de arestare preventivă", a spus Dan Oltean. El a precizat că poliţistul înjunghiat în vîrstă de 36 de ani a suferit o intervenţie chirurgicală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş. Celălalt poliţist a fost doar bruscat, a mai spus Oltean.

Gest stupid: un constănţean i-a tăiat funia unui alpinist utilitar

Un alpinist utilitar din Constanţa a fost rănit grav, sîmbătă după-amiază, după ce a căzut de la o înălţime de aproximativ zece metri în timp ce executa lucrări de izolare termică la un bloc, întrucît un bărbat i-a tăiat coarda de susţinere. Un bărbat al cărui apartament se află la etajul trei al blocului şi este deja izolat termic, deranjat de faptul că alpinistul, în timp ce placa faţada blocului, era nevoit să treacă prin dreptul ferestrelor sale, l-a atenţionat să nu mai coboare pe coarda de susţinere prin dreptul locuinţei sale pentru că îi strică izolaţia. Locatarul, în vîrstă de 58 de ani, l-a avertizat pe alpinist că îi va tăia coarda dacă nu se opreşte şi, cum acesta şi-a continuat treaba, bărbatul a pus în aplicare ameninţarea. Astfel, alpinistul a căzut de la etajul trei, fiind transportat în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Alpinistul a fost diagnosticat cu o fractură de gleznă, iar medicii încearcă să stabilească dacă are şi leziuni grave la coloană, deoarece acesta spune că nu îşi simte picioarele. Cel care i-a tăiat coarda de susţinere este în prezent audiat de poliţişti, fiind cercetat pentru vătămare corporală gravă, dar, în funcţie de concluziile medicilor şi în urma declaraţiilor martorilor, încadrarea ar putea fi schimbată de procurul de caz în tentativă de omor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.