Național

Huidu cel blestemat

Ziarul de Vrancea
16 oct 2011 1767 vizualizări
La nici un an după ce viaţa i-a stat în cumpănă în urma unui cumplit accident la schi, cunoscutul realizator tv s-a pus el însuşi în calea unor oameni nevinovaţi n depăşirea pe linie continuă nu i-a ieşit şi jeepul său a făcut zob maşina care venea din faţă n nesăbuinţa lui a costat două vieţi

Realizatorul tv Şerban Huidu a fost implicat, ieri, într-un accident rutier grav produs pe DN 1, în dreptul localităţii braşovene Timişul de Sus. Maşina de teren marca Mercedes la volanul căreia se afla Huidu a intrat pe contrasens, ciocnindu-se cu un autoturism Dacia Logan care circula regulamentar. În urma impactului şi-au pierdut viaţa şoferul autoturismului Dacia Logan - Lungu Ştefan Balogh, 65 de ani, şi o femeie de 54 de ani, Magda Drăghici, care se afla in dreapta şoferului. O a treia persoană aflată în autoturismul Dacia Logan a fost rănită grav. Ion Garbiş (57 de ani) era aseară în comă indusă, avînd hemoragie internă abdominală şi leziuni ale organelor interne, fiind supus mai multor intervenţii chirurgicale.
Realizatorul tv se afla în maşină împreună cu soţia sa, cei doi copii şi bona acestora. Şerban Huidu a fost internat la rîndul său la Spitalul din Braşov, urmînd să fie audiat astăzi de poliţişti. Singurele sale cuvinte după accident au exprimat părerea de rău şi faptul că nu ştie cum s-a întîmplat tragedia.

Soţia lui Huidu, printre răniţi

Accidentul s-a petrecut ieri în jurul orei 11.55, pe DN 1, la intrarea in localitatea braşoveană Timişul de Sus, după ce maşina de teren la volanul căreia se afla Şerban Huidu a intrat pe contrasens, ciocnindu-se cu un autoturism Dacia Logan care circula regulamentar. Pe porţiunea de drum unde s-a produs nefericitul eveniment sensurile de mers sînt despărţite de linie continuă, astfel că depăşirea este interzisă. În urma impactului şi-au pierdut viaţa ocupanţii locurilor din faţă ale Daciei. În cealaltă maşină, unul dintre copiii lui Şerban Huidu a suferit traumatisme minore şi un traumatism cerebral, dar fără pierderea cunoştinţei, şi a fost transportat la Spitalul de Copii din Braşov. Celălalt copil a fost preluat şi el de o ambulanţă SMURD şi dus la acelaşi spital. Conform sursei citate, cei doi copii, în vîrstă de 2 şi 4 ani, sînt în stare stabilă. Soţia lui Şerban Huidu are un traumatism toracic, cu fractură de col femural şi un traumatism la genunchi. Ea a fost transportată la Spitalul Judeţean Brasov împreună cu o altă femeie care se afla în maşina lui Huidu (bona copiilor), aceasta avînd răni uşoare.

Pedeapsa maximă: 10 ani de închisoare

Reprezentanţii Prima Tv spun că nu ştiu ce se va întîmpla cu emisiunea realizată de Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă: "În acest moment este mult prea devreme pentru un răspuns". În cazul în care ancheta privind circumstanţele în care s-a produs accidentul îl va găsi vinovat de ucidere din culpă, Huidu riscă pînă la 10 ani de închisoare. Potrivit legii penale, articolul 178, "Codul Penal prevede pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani pentru ucidere din culpă. (...) Dacă prin fapta săvîrşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevăzute în alineatele precedente se poate adăuga un spor pîna la 3 ani".


Avea voie Huidu să şofeze?

Şerban Huidu nu avea interdicţie de a şofa. Poliţia urmează să stabilească dacă, după severul traumatism cranio-cerebral suferit în urma accidentului produs la schi în decembrie 2010, medicul curant al acestuia şi-a dat acceptul pentru ca realizatorul de televiziune să şofeze. Un examen medico-legal în acest sens nu a fost făcut.
Şerban Huidu a fost victima unui grav accident produs pe o pîrtie de schi din Austria, în decembrie anul trecut, el aflîndu-se în comă cîteva zile în urma acelui incident. Recuperarea medicală a durat cîteva luni. Huidu a revenit pe 4 februarie în România. La momentul respectiv, reprezentanţii Prima TV au declarat că acesta se simte bine şi îşi continuă recuperarea. Pe 14 februarie, el şi-a vizitat colegii din studioul Kiss FM, iar pe 9 martie, a apărut în prima ediţie din noul sezon al emisiunii "Cronica Cîrcotaşilor" de la Prima TV. Între timp, Huidu şi-a reluat rolul de prezentator şi realizator al emisiunii, alături de Mihai Găinuşă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
anonim, acum 4578 zile, 16 ore, 36 minute, 27 secunde
din suciava
alina, acum 4578 zile, 16 ore, 39 minute, 4 secunde
cand am auzit de accidentul lui huidu nu imi vena sa cred tremuram toata
alina, acum 4578 zile, 16 ore, 40 minute, 25 secunde
nu va mai luati de el lasilor ce sunteti voi nimeni nu stie ce e in sufletul lui si familie sale intro duminica dupa masa si o ruda din familiea mea a vut accident am fost dristrusa de cele auzite citeste integral
aristotel, acum 4579 zile, 22 ore, 35 minute, 9 secunde
Daca cei 3 care au murit ar fi circulat cu o masina si nu cu un logan ar fi fost in viata alaturi de Huidu,la spital,cu mici fracturi sau contuzii.
cineva, acum 4579 zile, 22 ore, 50 minute, 23 secunde
Daca Huidu e cel blestemat, cei doi oameni care si-au pierdut viata cum mai sunt? Binecuvantati?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.